Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 90 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 14.08.2009 13:46 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

5489

Bydliště:

Praha-Rakovnicko-Praha

Ja mam take 66kw 1.9tdi PD a nacipovano zde od klubaka a jsem naprosto spokojen :!:

_________________
Zakazkove Truhlarstvi
viewtopic.php?f=46&t=24670

_________________
Audi A6 Avant Q 3,0 tdi , C3 , Sharan II 1,9TDi PD - Prodano ; CBR - prodano...


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 19.02.2010 21:33 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

27.08.2009

Příspěvky:

20

zdravím, má někdo zkušenosti s tímto kabelem na chiptuning? dík

http://www.motordiag.cz/produkt/eobd1250

_________________
VW Sharan I 1996 1.9TDI 66kW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 18.03.2010 20:16 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

16.06.2009

Příspěvky:

39

Čau klubácí!tak jsem byl dneska s mojí 66kw na čipu,když jsem ji totiž koupil,tak tam byl zapojenej powerbox,tak jsem si myslel,že není čipnutá a ona je!tak powerbox jde ven a s tim jsem vyřešil další problem!od začátku co to mám,tak se mi stávalo,že když jsem přeřadil z 1ky na 2ku a pak na 3ku,tak se mi někdy celý auto začalo škubat a celej problem je prej v řídící jednotce,jak mi bylo vysvětleno,tak je tam nějaká stará a ty prý to dělají,jediný co vým,že je v plastu a že nemá ani takový možnosti co se týče čipování,tak mám sehnat z AFN a má prý být hliniková,pak prej už to není takový problem,jsem zvědavej co bude dál!

_________________
VW Sharan,66kw+čip,černá okna,sportovní podvozek už ne-dal jsem normální.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 19.03.2010 21:58 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

05.10.2007

Příspěvky:

140

Bydliště:

kousek od Jihlavy, Janštejn

Ahoj,

jakej motor tam máš ? Starej s rotačkou nebo PD ?

Jestli rotačku, doporučuji toto: http://dieselpower.cz/doc/prices/vw_cenik_trysek_mo.pdf
U PD jsou téměř stejné možnosti, navíc zabiješ 2 mouchy jednou ranou, protože s tím máš hotovej i kus údržby :-D

Sám jsem u nich byl s golfem, dávali jsme Sprint520 a když jsem jel odsud, měl jsem velký problémy s dodržováním
předpisů :-)))

_________________
VW SHARAN II, r.v. 2001, 1.9TDI PD 85kW - AUY, 4MOTION


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 20.03.2010 00:31 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

16.06.2009

Příspěvky:

39

starej 1Z,ale včera večer jsem dostal číslo ještě na nějakýho chlapíka z Prahy co čipuje,tak jsem mu volal a prej by to neměl být problem upravit a jednotku bych měnit nemusel,tak se nechám překvapit!

_________________
VW Sharan,66kw+čip,černá okna,sportovní podvozek už ne-dal jsem normální.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 20.03.2010 08:58 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

05.10.2007

Příspěvky:

140

Bydliště:

kousek od Jihlavy, Janštejn

U motoru 1Z je max doporučený výkon kolem 110-120k, jsou tam slabý písty a propalují se, takže pozor na to.

Jestli máš najeto víc než 150.000 km a neměnil si vstřiky, doporučuju Ti dát místo čipu nový trysky Race520,
protože jestli Ti udělají čip a budou Ti kapat, propálíš písty téměř jistě.

_________________
VW SHARAN II, r.v. 2001, 1.9TDI PD 85kW - AUY, 4MOTION


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 20.03.2010 12:42 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

396

Bydliště:

Praha 15

Tak jsem cca 7 měsíců po chiptuningu. Za tu dobu ujeto skoro 8 tis km. V průměru mám vyšší spotřebu cca o 0,4 l/100 km, ale to může být zimníma gumama a zasviněným vzduchovým filtrem, který jsem právě vyměnil.

Prakticky nechápu, jak jsem mohl se svojí 66-kou jezdit dřív bez chipu :) Mám motor AHU a určitě doporučuju svěřit do rukou skušeného chiptunera. Jsem VELMI SPOKOJEN.

_________________
Obrázek


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 20.04.2010 17:31 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.05.2009

Příspěvky:

28

Spojku tam mas povodnu ? Ak nie, tak z coho pasuje silnejsia ?

_________________
Galaxy 1.9 TDI 66 KW + chip


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 29.08.2010 13:36 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

174

Bydliště:

Brno

Máte někdo zkušenost s touto firmou http://www.profi-chiptuning.cz/chiptuni ... en/sharan/

_________________
vw sharan I


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 29.08.2010 19:54 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.11.2008

Příspěvky:

21

Bydliště:

Třeboň

Nazdar všichni neočipovaní 66kW SAGisti. Nějakej ten pátek už jezdím pouze s 66kW a nemotám se jen kolem komína s dvoučlenou osádkou. 7 sedaček v autě mám permanentně (třetí řada je tedy převážně sklopená, ale využívám ji taky). Původně jsem chtěl koupit jedině jen 81 kW verzi, ale díky info šumu jsem si "omylem" dojel pro tu slabší variantu. Při koupi pak rozhodl skvěle zachovalý nepoškozený interier.
Čip se pro mne pak stal skoro prioritou č.1 páč mne každej přesvědčoval, že bez něj to zkrátka nejede. Faktem bylo, že oproti Passatu byla akcelerace podstatně slabší. Na druhou stranu jsem ale kupoval velký, vysoký rodinný auto na pohodlí a ne sporťáka, kterej jede jak ďas, sedí v zatáčce bez nahnutí jak pr**l na hrnci, ale pohodlně odveze max. 4 lidi.
Dilema: čip ano, nebo ne, měla rozseknout loňská týdenní dovolená ve Francii. Náklad: 4 dospělí + 300 kilo bagáže. Po Francii ježdění v 6ti lidech bez bagáže. Cesta zpět už stejně jako cesta tam. Německý dálnice umožňují svižnější jízdu, takže kde se dalo jelo se 140-160, na chvilenku jsem zkusil 180. Závěr cesty: výkon nechyběl, 6 v převodovce ale citelně.
Letos proběhla jiná zatěžkávací zkouška - dovča v Orlických horách. Náklad: 7 dospělých (z toho 4 dost narostlý chlapi silně přes metrák) + tolik bagáže kolik se do auta dalo ještě narvat. Po natankování do plna jsem na pumpě trochu s obavami sledoval jak připosraně je zadek sharyka přidřeplej k zemi. Závěr cesty: výkon mi opět nijak zvlášť nechyběl, předjíždění pravda krapet vláčnější (ale kdybych měl zástěrky, tak bych je při těch metrácích naložených uvnitř opravdu táhnul po zemi) a přestože klimatizace permanentně běžela na plný kule (venku teplota 34-38°C uvnitř jsem si dopřával 20-21°C) při spočítání spotřeby jsem byl mile překvapen hodnotou 6,5 l/100km.
Každý podle svýho, ale já osobně čip motoru nepotřebuju. Pokud někdo vymyslí čip na převodovku, dám ale hbitě načipovat 6.

_________________
VW Sharan 1.9 TDi, rok 99, 66kW černoch (pro manželku) a navíc nesmrtelnej a neunavitelnej veterán VW Passat Variant 1,6 TD, rok 87 , tmavě modrá, Yamaha XV 1100 Virago


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 30.08.2010 10:12 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

12.10.2008

Příspěvky:

296

Bydliště:

Praha-Přerov a zpět

to je hezky napsáno,já po pravdě mám chip asi dva roky a jsem spokojen,mladý hejsek co chce ať auto táhne,táhne krásně,radost jezdit ale poslední dobou si říkám jestli to nedát do původního stavu..když to sečtu tak i s těma 160 km se dá jet,jen to předjíždění bude horší sem ten typ co když předjíždí tak musí akcelerovat ne se vláčet vedle předjížděneho a doufat že ho fakt předjedu

_________________
CiFO - King of Crunk
VW SHARAN I.generacion - KaT Off / -45 mm / Brembo / ChiP / "no smoke , no fun "

_________________
Vedoucí noční směny kontroly jakosti mražené mrkve


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 01.08.2011 12:54 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.09.2009

Příspěvky:

269

Bydliště:

" HRADUBICE " konec D11

tak jsem zkusil do mého motoru AVG 81kW dát chip.

A parametry by měli vypadat asi takhle:

originál úprava
Výkon (HP) 110 HP / 4150 RPM 143 HP / 4250 RPM
Výkon (KW) 81 KW / 4150 RPM 105 KW / 4250 RPM
Točivý moment (NM) 235 NM / 1900 RPM 306 NM / 1800 RPM
Maximální rychlost - + 10 KM/H
Spotřeba (město) - - 0,50 L / 100 KM
Spotřeba (kombinovaná) - - 0,30 L / 100 KM
Spotřeba (mimo město) - - 0,20 L / 100 KM

Na brzdě jsem nebyl,ale možná na ní někam zajedu.

Autí jsem já neměl možnost vyzkoušet,protože 2 hodiny po chipu jsem ho propůjčil švagrovy na dovolenou do Chorvatska :(

Ale co jsem zatím vysledoval,tak to nekouří-možná snad i méně jak předtím a tahá to opravdu plynule od spodu.(kopec ve vesnici a dřív přeřazování na trojáka,ale teďka v klidu čtyřka)

Více napíšu až se mi miláček vrátí :)

cena:3750,-

_________________
Galaxy Ghia 1.9 TDI 81kW+chip,AVG;r.v.2000;EGR off,Maf Off,5x el.okna,Climatronic,Tempomat,Blue LED interier,park senzory


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 15.12.2011 22:09 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

13.11.2011

Příspěvky:

8

Bydliště:

Jičín

Koupil jsem to prý už načipované,jede to slušně,ale jak klesnou otáčky,je to hrozně líné.S tím nic neudělám?

_________________
Sharan II 2001,1.9 PD,66 KW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 28.02.2012 14:59 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.07.2011

Příspěvky:

25

To Julinaa.
Až podezřele příznivá cena.Většinou se pohybuje 5000,- a výše.Tím nechci
narážet na kvalitu.Napište,jak jste spokojen.Také o tom uvažuji a srovnávám pro i proti.Mám AFN 81Kw.220000Km?Většinou nevytáčím,spíše využívám od spoda.Dlouhodobá spotřeba 6,7L,bez bufíku,nebufí.Klima klimuje.Napište,kdo Vám čip dělal a jestli je uvedená cena stejná i pro ostatní.Zdravím,Richard.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 06.08.2013 12:54 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

05.08.2013

Příspěvky:

26

Bydliště:

Tábor

Jsem tu nováček, tak nevím kde trefit správné téma, ale stejně by mi tu někdo mohl poradit. Zajímám se o čipování, ale všude se hodně píše hlavně o naftových motorech. Já mám 1,8 t v Alhambře 110 kW. Všude se hodně diskutuje o firmách nabízejícíh čipování na různé i netovární hodnoty, negativní i pozitivní zkušenosti. Chtěl bych se zeptat, jestli neexistuje nějaká střední ( tovární ) cesta, protože vím, že motor 1,8 turbo má už z výroby několik výkonových verzí 118, 132, 140, 165 kW. Šlo by např. vyměnit jen tovární ŘJ z Audi A4 nebo jiného koncernového auta, která měla 118 nebo i 132 kW, nebo jsou k tomu nutné provést i jiné úpravy? Nerad bych šel cestou netovární úpravy, nechci urazit žádného zkušeného čipaře, jejich práci uznávám, ale myslím si, že když to umožňuje výrobce, tak to udělal nejlépe, přeci jen asi na tom nestrávil 2 hodiny. Za případné tipy, či odkazy na jiné vlákno, kde se to již řeší děkuji.

_________________
Alhambra 1,8T, r.v. 2002


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 90 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group