Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 132 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 10.07.2010 20:17 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

06.01.2010

Příspěvky:

10

Tak mám nový postřeh. Zkoušel jsem propojit relé 168 při nastartovaném motoru, magnetická spojka je sice slyšet, že sepne, ale vypadá to, jako by kompresor nešel. Motor má pořád stejný běh (neklesnou otáčky) a žádné ochlazení se nekoná. Myslíte, že je špatný kompresor nebo mi mohla být jen málo naplněná klima??


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 01.08.2010 19:26 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.08.2009

Příspěvky:

112

Bydliště:

okres Beroun

Nevite nekdo co znamena chyba: Speedometer Sensor (G22) cislo zavady 01086
Nevite nekdo co to muze byt? Co muze mit klima spolecnyho s cidlem rychlosti?

Galaxy 1 rok 99 1.9Tdi 81KW

_________________
Galaxy 1999/AFN/black


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 04.08.2010 21:57 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.08.2009

Příspěvky:

112

Bydliště:

okres Beroun

tak výše uvedená chyba je asi podle všeho nesmysl.

klima nechce fungovat, relé 168, dehydrátor a čidlo na něm jsou tam nový, když připojim komresor natvrdo, klima začne okamžitě chladit...

jedna věc je divná. tak do 10ti vteřin po nastartování se spustí větrák na chladiči na vysoký otáčky i když je motor studenej. po cca 30 vteřinách se větrák vypne. to se opakuje v několikaminutových intervalech. připadá mi jako kdyby do souviselo s těma hlídacíma čidlama tlaku a teploty v chl. okruhu.jak výše popisoval abeljozef. Jako kdyby si klimatronik myslel že je v okruhu velký tlak, tak sepne větrák na kondenzátoru, ale tlak ne a ne klesnout (vadné čidlo?)
Kde je to čidlo? To je to na tom dehydrátoru nebo je ještě někde nějaký jiný?

prosím o radu...

díky

_________________
Galaxy 1999/AFN/black


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 22.08.2010 20:01 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

266

Bydliště:

Kadaň

Ahoj

mám dotaz na cidlo teploty klimatizace co je v levém zadnim podběhu, koukal jsem,ze mi tam jen tak lezi (pripojeny ke kabelu je) a vsimnul jsem si pritom,ze kdyz dam klima na AUTO,tak v zadu to podle climatroniku vubec nefouka ventilator, jako by cidlo davalo porad info,ze je tam mala teplota (rucne to funguje jak ma),ze tam neni treba chladit.Mam climatronik (bez vydechu na strope)

Cidlo ma cislo 701 907 543,jde mi o to jestli nema byt nekam zastrceny,koukal jsem do etky,ale tam neni jasne jestli nekam ma byt zastrceny nebo ne,ale predpokaldam,ze asi ano,protoze predni cidlo je zastrceny do rozvadece vzduchu,tak zadni by melo asi taky....

Climatroniku,zadnou zavadu nehlasi

Obrázek

_________________
Ford Galaxy 1.9TDI PD
GSA.KABEL1.CZ
http://www.gsa.kabel1.cz

_________________
Galaxy 1.9TDI PD 85kw @ 107kW


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 19.09.2010 12:00 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.08.2009

Příspěvky:

112

Bydliště:

okres Beroun

Zdravím všechny.
Tak to vypadá, že jsem rozřešil záhadu nefunkčního klimatroniku.
V zásadě náhodou jsem zjistil že jsou předrbaný kabely od vodního čidla viz foto.
Kabely jsem spravil a funguje to jako zamlada :mrgreen:

Nevěděl jsem že si klimatronik bere nějakou informaci o teplotě vody v ch. okruhu, ale nakonec mi to přijde logický, protože ŘJ se musí rozhodovat mezi větráním, topením a chlazením, tak info o teplotě vody asi potřebuje....

Opět se potvrdilo že "Studený spoj - marný boj ! "

večer se du vožrat z radosti :ura1:


Přílohy:
DSCF4958 (1).jpg
DSCF4958 (1).jpg (170.21 KiB) Zobrazeno 3340 krát

DSCF4960 (1).jpg
DSCF4960 (1).jpg (149.98 KiB) Zobrazeno 3342 krát


_________________
Galaxy 1999/AFN/black
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 19.09.2010 17:59 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

509

Bydliště:

Opava city

JiříHB píše:
magnetická spojka je sice slyšet, že sepne, ale vypadá to, jako by kompresor nešel


Sleduj to vizuálně na spojce,ne sluchem.

Tyhle kompresory mají ještě vypínatelné otáčení,čili je vidět,zda spojka sepne,nebo ne.
Jednoduše se podívej na řemenici na kompresoru,které obsahuje spojku:když spojka sepne,začne se otáčet i střed řemenice,když nesepne,točí se jen řemenice na obvodu,a střed pevně stojí.

Na běhu motoru nic nezkoumej,někdy je to zřetelné a někdy nepostřehnutelné dle milionu faktorů a cvaknutí neznamená vždy,že spojka sepne.

JiříHB píše:
Myslíte, že je špatný kompresor nebo mi mohla být jen málo naplněná klima??


Nemyslím si nic, zaprvé to chce diagnostiku a nebo pokud ji nemáš a máš klimatronic,tak se dá zjistit,zobrazit,a vymazat závada přímo na klimatronicu.Bez diagnostiky nemá smysl otvírat kapotu a ztrácet čas,to může být milion příčin,od kuny přehryznuvší kablík až po defekní kompresor...

_________________
IMPORT A PRODEJ AUT: http://www.1auto.tk

_________________
Import & prodej aut. Také nová auta levněji. Krásné druhé auto pro Vás za 79tis http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=52&t=220355


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA,sepne kompresor jen na 3s a vypne
PříspěvekNapsal: 07.06.2011 22:04 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

17.03.2011

Příspěvky:

1

Sharan 1.9 tdi 85kw,2002 r.v.Prosím o radu ,jsem bezradný,z ničeho nic mi přestala jít klima.Kompresor při zapnutí na klimatroniku sepne na 3s a ihned vypne,zkoušel jsem měnit relé dochlazování,dále čidlo tlaku,ale stále bez úspěchu.Když zapojím kompresor na přímo ,tak se rozeběhne,ale když změřím proud po rozepnutí kompresoru s přívodem ,tak na přívodu se ukáže 12v,ale když ho zapojím,tak 12v zmizí.Dále když propojím tlakové čidlo,mám čtyř pinové do úhlopříčky ,tak se zapne kompresor a obráceně větráky.Normálně si nevím rady a jen utrácím za to ,že se v tom někdo hrabe a na nic nepřijde.Mohla by to dělat i spojka kompresoru?Ty zkoušky jsem dělal na věcech z vrakoviště,tak nevím.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 08.06.2011 05:52 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

03.07.2010

Příspěvky:

1262

Bydliště:

Staňkovwice

Okruh klimatizace je chráněn proti malému ale i velkému tlaku. Jde o to, jestli je splněno kritérium o množství náplně v chladícím okruhu. Pokud by jsi tam měl málo, tak klima sice sepne, ale jak to čerpadlo udělá podtlak na sání, tak by Ti mohl vypínat ten spínač MIN.tlaku. Obráceně, když by jsi tam měl hodně, tak by Ti to mohl vyhazovat zase ten MAX. tlakový spínač.

_________________
VW SHARAN 1.9TDi PD, 85kW, r.v.2002 NUCENÝ PRODEJ, Audi A3, 1.6, 2002


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 15.06.2011 13:09 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.04.2010

Příspěvky:

1

Bydliště:

Slovensko, Veľké Kozmálovce

Čaute, do včera som mal aj ja problém s klímou, na mojej Alhambre 1,9 TDI r. v. 1998, ale už to konečne funguje. Najskôr mi to fučalo cez expanzný ventil čo sa pretesnilo, ale aj tak nechcela nabehnúť ani za svet. Na diagnostike vyhadzovalo, že je problém s tlakovým čidlom, ktoré som samozrejme kúpil nové a nahodil, ale aj tak nič. Klíma sa nerozbehla. Keď sa to napojilo napriamo na spojku kompresora, tak to fungovalo. Diagnostika vyhadzovala stále problém s tlakom. Vyskúšali sme tam 8 ks nových tlakových spínačov ale stále nič. Zobral som to potom elektrikárovi, ktorí podľa schémy zapojenia prešiel postupne všetky káble a našiel ten čo bol prerušený spolu s ďalšími dvomi. Bol to kábel, ktorí vedie ku tlakovému spínaču myslím, že od klimatroniku. Boli dohryzené od kún. Tieto káble vedú v motorovom priestore vedľa blatníka poza filter vzduch - vzduchu do motora. Káble zaizoloval a klíma na moju veľkú radosť naskočila.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 20.10.2011 08:45 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.07.2010

Příspěvky:

16

Bydliště:

Hastings United Kingdom

měl jsem obdobný problém, a to že při nastartování mi běželi neustále obě sahary. vyměnil jsem čidlo na klimatizaci pod pravým blatníkem a sahary se zastavily . Sice je ta, ventilek jako u kola ,ale unikla mi chladící směs tal musím nechat znova naplnit, jelikož mi teď klima při nastartování bliká, a je tu taky možnost že to dělá čidlo teploty v zadním topení.

_________________
majitel společnosti


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 13.11.2011 22:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

05.09.2011

Příspěvky:

13

Bydliště:

Zdravím pánové,
sháním čidlo teploty klimatizace co je v levém zadním podběhu, neměl by někdo jedno navíc nebo neporadil by kde se dá levně sehnat?
Předem díky...

_________________
Sharan II, 1.9TDI PD 85kw 2001


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 15.11.2011 11:50 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

05.09.2011

Příspěvky:

13

Bydliště:

Neví alespoň někdo, jestli se to nedá použít z jiného auta?? octavia I má skoro stejné číslo dílu a čidlo je o půlku levnější něž do sharana, jen je otázka jestli to bude makat.

_________________
Sharan II, 1.9TDI PD 85kw 2001


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 24.06.2012 15:35 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.02.2011

Příspěvky:

12

Bydliště:

České Budějovice

Ahoj kluci, prosím o radu.
Minulý týden mi shořela el. spojka na klima kompresoru, tak jsem ho vyměnil, rovnou jsem i nechal zavařit trubku klimy s tím, že ji zkusím dát dohromady, když už jsem musel koupit ten kompresor.
Klimu se podařilo naplnit, nikde nic neutíká.
Problém, ale je že nejde klima pustit.
Když ji zapnu (mám manuální klimu, sharan r.v. 1996, 66kW), na svorkách co jdou do kompresoru není napájení.
Za dva dny zkoušení, se mi ale asi třikrát stalo, že se klima zapnula, krásně chladila, ale nešla pro změnu vypnout, na svorkách napětí bylo pořád.

Tak si říkám, že by to mohlo být relé...když se to chová, tak jako že někdy jo a někdy ne.
Tady jsem se dočetl pouze o relé 168,ale to já nikde nemohl najít (zřejmě je jen u climatronicu), našel jsem tak relé č.94, to ale bohužel funguje :-(

Pokud někdo víte kde hledat, případně co by to mohlo být jiného, prosím poraďte.

Díky moc Jarda


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 21.04.2013 17:59 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.09.2011

Příspěvky:

13

Bydliště:

okres Kladno

Ahoj. Prosím o pomoc.

Třeba se budu opakovat, ale nikde jsem nenašel jednoznačnou odpověď. Sharan 2000 do provozu 2001 (novější) 1.9tdi 85Kw.Klimatronic bliká je rozsvícený celý displej. nejsem si jistý tím jestli blikal už když byl horší výkon klimy nebo až později. VAG píše:

VAG-COM verze: IHR 304.0
Autosoft
Číslo dílu řídícího modulu: 7M3 907 040 A
Komponent a/nebo - verze: CLIMATRONIC MPV GP 0002
Kódodvání softwaru: 00010
Kód opravny: WSC 00020
1 Nalezeny chyby:
00792 - Tlakovy spinac klimatizace (F129)
35-00 - -

dotaz. Stačí doplnit chladící medium a nebo je fuč i tlakový spínač?

v případě že ano, co by jste říkali na tento: http://www.autodilyhh.cz/spinac-klimati ... m3959139-1

Dík za rady.

_________________
Miloslav Sharan 1.9TDi 85kw rv.09/2000 Obrázek


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 21.04.2013 19:27 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

25.09.2007

Příspěvky:

4943

Bydliště:

Praha

Většinou je to chybějícím médiem. Takže zkontrolovat a příp. naplnit. Teprve pak schánět spínač.

_________________
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Realizace slaboproudých a bezpečnostních systémů.
A trocha mých konstrukcí.

_________________
SEAT Alhambra II, AUY, 2002; Tornado EVO; Piaggio X9 500 2002; Puchetta (kříženec Puch Newport II, asi 1978 s Babettou)


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 132 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Originál a repas turbo Volkswagen
Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group