Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 132 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 16.04.2009 20:47 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

10.11.2008

Příspěvky:

25

Bydliště:

C. Lipa

Ahoj prosim nejde mi klima vago pise spinac tlaku klima nasel jsem ho jen bych rad vedel zda se da vyndat jen tak nebo se musi pres servis poradi nekdo? dekuji

_________________
ALHAMBRA 1.9TDI 81kw AFN automat


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 18.04.2009 23:09 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

Citace:
to: abeljozef: prosimte, zjistil jsi neco?


Takze na vrchnom releovom plate (predpokladam ze mas centralnu elektroniku) by na pozicii 12 malo byt rele 168. Dalej okrem F129 tu posobi este jeden termospinac F165 a F163 v jednom bloku.

F129 (spinac vetraka pin 3 a 4) je napajany na pine 4 poistkou S213 (10A). Z pinu 3 ide vyvod ktory dava cez diodovy blok J29 pokyn jednotke J26 na zapnutie druheho stupna vetrakov chladica vody a kondenzatora klimatizacie pri dosiahnuti tlaku 16 bar na vysokotlakej strane (kvapalnej). Vypina pri tlaku 12.5 bar.

F129 (spinac tlaku pin 1 a 2) stoji (a neni sam) v ceste napajania spojky kompresora. Na pin 2 je dovedeny signal z climatroniku ktorym dava climatronic pokyn na zapnutie kompresora (cerveny konektor na climatroniku pin 5). Spinac prerusuje tento obvod pri tlaku mensom ako 1,2 bar a spoji pri tlaku vacsom ako 2,4 bar na vysokotlakej strane. Tiez odpaja pri tlaku 32 bar a spaja pri tlaku mensom ko 24 bar. Z pinu 1 sa signal rozdeluje na 2 vetvy:

1. vetva sa vracia na klimatronik cerveny konektor pin 19. Klimatronik teda da signal na zapnutie klimy cez pin 5 a zaroven sa mu na pin 19 vracia informacia o tom ci spinac F129 dovolil zapnut kompresor klimatizacie.

2. vetva vsak este nejde na spojku kompresora ale pokracje k termospinacu F163 (pin 1 a 4) na pin 1. Z pinu 4 pokracuje dalej do rele 168. Uloha tohoto termospinaca te prerusit obvod napajania spojky kompresora ak teplota chladiacej kvapaliny dosiahne 119 stupnov celzia. Obvod opat spoji ak teplota klesne pod 112 stupnov celzia.

spinac F163 je v spolocnom bloku zo spinacom F165. F165 (pin 2 a 3) cez pin 3 dava pokyn jednotke J26 na zapnutie tretieho stupna vetrakov chladica vody a kondenzatora klimatizacie pri dosiahnuti teploty chladiacej kvapaliny 112 stupnov celzia. Treti stupen vypina pri teplote chladiacej klvapaliny 108 stupnov celzia. Spinac je napajany na pine 2 z pinu 4 spinaca F129. toto napajanie dalej pokracuje:

na spinaci kontakt rele 168 a od neho ide na spojku kompresota klimatizacie N25. Cize spojka je zopnuta ak je zponute toto rele. Cievka rele je z jednej strani prizemnena. Na druhy koniec cievky je dovedeny signal z termospinaca F163. tento signal je dovedeny aj na klimatronik cerveny konektor pin 11 (cize klimatronik vie ze kompresor nemoze byt zapnuty z dovodu zaucinkovania termospinaca F165). Tento signal je tiez dovedeny na RJ motora pin 37.

cize ak to zhrniem. ked ma zpnut kompresor musia byt splnene tieto podmienky:

Musi byt dobra poistka S213 (10A) ktora napaja tlakovy spinac F129 (pin 4), Termospinac F165 (pin 2) a spinaci kontakt rele 168 od kial po jeho zpnuti sa dostane napajanie na spojku kompresora klimatizacie N25 a ta zopne ak je z druhej strany prizemnena (neni porucha na vedeni).

Dalej Klimatronik musi dat z cerveneho konektora (PIN 5) signal (+12V) ktory sa musi dostat na termospinac F129 pin 2. Ak je termospinac zopnuty (tlak chladiva je vacsi ako 1,2 bar a mensi ako 24 bar) vychadza von (z pinu 3) a ide na termospinac F163 (pin 1) a ak je tento termospinac zopnuty (teplota chladiacej kvapaliny je mensia ako 112 stupnov celzia) vychadza (z pinu 4) na cievku rele 168 ktore zopne spinaci kontakt a tym privedie napajanie s spojku kompresora N25.

Toto plati pre I generaciu model 1998 motor AFN a AVG. Pri inych autach mozu byt rozdiely.

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Naposledy upravil abeljozef dne 18.04.2009 23:15, celkově upraveno 1

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 18.04.2009 23:12 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

čermis píše:
Ahoj prosim nejde mi klima vago pise spinac tlaku klima nasel jsem ho jen bych rad vedel zda se da vyndat jen tak nebo se musi pres servis poradi nekdo? dekuji



da sa vytiahnut a nemusi sa koly tomu vypustat napln.

Ale v prvom rade si skontroluj tlaky chladiacehomedia R134. Je dost mozne ze mas unik chladiva a F129 koly tomu blokuje start kompresora.

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Naposledy upravil abeljozef dne 19.04.2009 10:08, celkově upraveno 1

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 19.04.2009 08:04 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.04.2008

Příspěvky:

126

Bydliště:

Přerovsko

abeljozef píše:
Citace:
to: abeljozef: prosimte, zjistil jsi neco?

.......................................
Toto plati pre I generaciu model 1998 motor AFN a AVG. Pri inych autach mozu byt rozdiely.

Ty blaho tomu rikam slohova prace :-O
Abeljozef diky ti, nema to chybu, snad se pomoci tveho navodu dopatram proc nechladim
Jeste jednou diki

_________________
Sharan I. 98´, AFN, 1,9TDi 81Kw, 4r.automat, tempomat


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 22.04.2009 08:49 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

10.11.2008

Příspěvky:

25

Bydliště:

C. Lipa

Zdravim abeljozef dekuji ti za krasnou slohovou praci projdu to unik asi uz zjistej az v servisu co. jinak moc dik cus

_________________
ALHAMBRA 1.9TDI 81kw AFN automat


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 24.04.2009 12:28 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.04.2008

Příspěvky:

126

Bydliště:

Přerovsko

uz viim proc nechladim.
Do vecnych lovist odeslo rele c 168. :-(
Klimatronik mu da impuls ze muze pustit kompresor, ale rele nereaguje na nic ....
Zkusili jsme jej promerit, propajet pripadny studenak (prekvapilo me ze ma v sobe elektroniku, ocekaval jsem obyc rele) , ale bez uspechu.
Jdu zjistovat cenu noveho.


Přílohy:
Poznámka: ta modra patice... tam patri to rele (tu silenou kabelaz nereste :-) , dodelaval jsem si alarm)
IMAGE_030.jpg
IMAGE_030.jpg (335.91 KiB) Zobrazeno 5354 krát

Poznámka: Trosku rozmazane, sorry
IMAGE_029.jpg
IMAGE_029.jpg (224.75 KiB) Zobrazeno 5301 krát


_________________
Sharan I. 98´, AFN, 1,9TDi 81Kw, 4r.automat, tempomat
Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 30.04.2009 08:07 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.04.2008

Příspěvky:

126

Bydliště:

Přerovsko

Vcera jsem si jel pro olomouce nove rele... Samozrejme sem to neustal a hned vedle na parkovisti u MCdonalda sem to rele vymenil... :-D
A vysledek?????
Huraaaaaaaaaaaaaaaaaa.....!
Ja klimuju a domu jsem uz ficel spokojenej jak zelva :-)

_________________
Sharan I. 98´, AFN, 1,9TDi 81Kw, 4r.automat, tempomat


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 17.06.2009 18:38 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

02.03.2008

Příspěvky:

8

Bydliště:

Jihlava

Nechcem zakladat novu temu ohladom klimatizacie. Ale presiel som forum a neviem si rady.
Mam passata 1.9TDi kod motora AFN. Problem je ze zapnem klimu vsetko chladi ako ma, ale nespusti mi ventilator. Ak ju necham zapnutu 1min. tak skusil som chytit trubky co sa plnia freon a olej. A jedna bola horuca. Kompresor bezi, lebo mi chladi. Povodne mi vag vykazoval chybu snimaca F129. Tak som ho vymenenil. Nepomohlo. Vedenie je tesne. Robila sa skuska tesnosti ziadny unik. Uz co ma napada je, ze bude asi ten ventilator pokazeny?
Pokazim nieco ak ho skusim napojit priamo na baterku ci je funkcny?
Dakujem za odpoved.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 17.06.2009 20:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

Aky rok vyroby ? Ak odpojis konektor vetraka a napojis samotny vetrak na bateriu tak vtedy sa nemoze nic stat. Ak by sa ukazal ze vetrak funguje tak sa ozvi a prejdeme spolu aj dalsie obvody.

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 01.07.2009 20:44 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

02.03.2008

Příspěvky:

8

Bydliště:

Jihlava

abeljozef píše:
Aky rok vyroby ? Ak odpojis konektor vetraka a napojis samotny vetrak na bateriu tak vtedy sa nemoze nic stat. Ak by sa ukazal ze vetrak funguje tak sa ozvi a prejdeme spolu aj dalsie obvody.

Tak pisem neskor, nemal som cas. Uz som to vyriesil. Ked mi vag nevykazoval ziadnu chybu a vsetko islo ako ma, len ten vetrak nie a nie tak ma napadlo to iste. Zapnut to priamo na baterku. Zapojim a islo to. Potom som este kukal vsetky poistky co su ´pod volantom. A jedna taka velka 40A bola KO. Vymenil som ju a vsetko bezi. Dikes za ochotu.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: KLIMATIZACE
PříspěvekNapsal: 08.10.2009 18:56 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.10.2007

Příspěvky:

17

Bydliště:

Vysočina

Zdrawím mám vw sharan 1.9 TDI 85 kW r.v. 2002 a kdyz sem to auto koupil tak klima nefungovala.Dnes sem doplnil náplň klima. Když se to pak nastartovalo kompresor bežel a chladilo to, ale po chvili to přestalo chladit z ničeho nic a kompresor neni slyset.A když sem to napojil na VAG tak to napsalo

VAG-COM verze: IHR 304.0
Autosoft
Číslo dílu řídícího modulu: 7M3 907 040 B
Komponent a/nebo - verze: CLIMATRONIC MPV GP 0003
Kódodvání softwaru: 00030
Kód opravny: WSC 00020
1 Nalezeny chyby:
01184 - Snimac teploty z privodu vzduchu vzadu (G174)
30-00 - preruseni n.zkrat na plus


je možné že to muže byt tím snímačem že to nechladí i když tam je naplň???

_________________
VW SHARAN II, 1.9 TDI 85 kW,4 Motion


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 21.10.2009 12:26 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.01.2009

Příspěvky:

2

Zdravím, mám také problém s klimatronikem občas se stávalo, že na AUTO vypadl a chladí nebo hřeje jen na přední sklo, při ručním nastavení toto nedělá, poslední dobou se to občas stalo trvale a tak trvale topím nebo chladím pouze přední sklo, v servisu vyměnily čidlo na motoru a nic se nezměnilo VAG nic nenačetl, Sharan VR 6 z minulého tisíciletí Jirka


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 22.11.2009 18:28 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.08.2009

Příspěvky:

112

Bydliště:

okres Beroun

Rozebíral jste někdo u SAG 1 spoj sušič-tlakové čidlo?
Je tam nějaké těsnění? Díky

_________________
Galaxy 1999/AFN/black


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 06.01.2010 20:56 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.08.2009

Příspěvky:

112

Bydliště:

okres Beroun

Zdravím všechny, poraďte prosím kde sehnat nejlevněji relé 168 (viz výše příspěvek od MartyS) ptal jsem se v krámu a chtěli 1400kč od forda a 800 od VW :roll:

díky

_________________
Galaxy 1999/AFN/black


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA, ČIDLO: vadné výstupní čidlo klimatizace
PříspěvekNapsal: 07.01.2010 10:00 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.11.2007

Příspěvky:

605

Bydliště:

ŠUMAVWA

bullik píše:
Rozebíral jste někdo u SAG 1 spoj sušič-tlakové čidlo?
Je tam nějaké těsnění? Díky
samo že je tam těsneni myslim,že kroužek kulaty 10.8/1.82 to piše etka

_________________
VW SHARAN SPECIAL chip MOTORPOWER,VW GOLF 4 TDI 4 MOTION chip MOTORPOWER VW GOLF 4 GTI TDI ORIGO ZATIM


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 132 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group