Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: problém se zapojením
PříspěvekNapsal: 15.05.2008 23:49 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1002

Bydliště:

3nec

abych se přiznal tak zatím tomu nechci moc věřit že je v těch uvedených tdi motorech mechanický plyn, jak to nejjednodušeji a nejrychleji zjistím v autě? od pedálu nebo pod kapotou?

_________________
Sharan TDI


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: problém se zapojením
PříspěvekNapsal: 16.05.2008 00:24 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

Niektore maju mechanicky, niektore elektronicky tempomat. Aky to mas kod motora ?

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: problém se zapojením
PříspěvekNapsal: 16.05.2008 00:30 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

sid666 píše:
jenda píše:
Měl jsem špatné informace mechanický plyn by měly mít v Sharanech jen motory 1Z a AHU a pro ty páčka není napojena do ŘJ. motoru ale tempomat má samostatnou řj.jednotku která ovládá vývěvu s elektroventilem která pneumaticky ovládá přímo pedál plynu, zapojení přikládám:

ostatní motory včetně AFN mají plyn elektronický tam jen zapojit do řj motoru páčku aktivovat a hotovo.



Tak to jsem z toho Jendo jelen... :? Já mám motor 1Z , auto bylo po bouračce,sám jsem to dával dohromady a nikde jsem na nic,co je na obrázku výše nenarazil...Žádný hadičky,žádný podtlak a spínače taky ne...Je pravda,že mi tempomat nechodí (snažili jsme se to řešit už s Pepíkem Abelů) ,ale to co vidím na tý etce,tam fakt nemám a ani to tam nebylo...tuty... :?


Tazko povedat ci ti ho niekto aj nevymontoval. Kazdopadne potrebujes vyvevu ktora robi podtlak, riadiacu jednotku ktora ten podtlak reguluje na zaklade rychlosti a tym cez membranu ovlada plynovy pedal a dva ventyly na spojkovy a brzdovy predal ktore pri stlaceni vpustia do systemu vzduch a tym sa uvolni membrana a motor nevyleti do otacok a pada na volnobeh.

Dosla ti ta schema co som ti posielal mailom ?


Přílohy:
tempomat_mechanicky.pdf [164.34 KiB]
137 krát

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: problém se zapojením
PříspěvekNapsal: 16.05.2008 10:40 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

133

Bydliště:

u Brna

Presne tak, Jozifek ma pravdu. Vyvevu jsem sehnal od markyho viewtopic.php?f=42&t=58072 , rikal ze ma dve. Pasuje i z Adin, Pasatu, Golfu a pod. Jen je jinej konektor. Ja tam nacpal z Audi. viewtopic.php?f=50&t=25206&start=15 Moc ale nepocitej s tim, ze neco sezenes na vraku. Na me koukali jak z jara a presvedcovali me, ze je to motorek k centralu. Z toho usuzuju, ze i ostatni dily budou problem. A to jsem zkousel nekolik vrakovist v Brne a okoli. Ale treba budes mit stesti. Jinak u me je lanko videt bez problemu v motoru, ale mam benzin.

_________________
Galaxy II, 2.3


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: problém se zapojením
PříspěvekNapsal: 16.05.2008 14:48 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

13.05.2008

Příspěvky:

19

jenda píše:
Měl jsem špatné informace mechanický plyn by měly mít v Sharanech jen motory 1Z a AHU a pro ty páčka není napojena do ŘJ. motoru ale tempomat má samostatnou řj.jednotku která ovládá vývěvu s elektroventilem která pneumaticky ovládá přímo pedál plynu, zapojení přikládám:

ostatní motory včetně AFN mají plyn elektronický tam jen zapojit do řj motoru páčku aktivovat a hotovo.

JENDO PROSÍM NEMÁŠ TO SCHEMA NA AFN čísla zapojených pinů na řj jsam našel ale navim co je co


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: problém se zapojením
PříspěvekNapsal: 16.05.2008 15:27 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

13.05.2008

Příspěvky:

19

midar píše:
Presne tak, Jozifek ma pravdu. Vyvevu jsem sehnal od markyho viewtopic.php?f=42&t=58072 , rikal ze ma dve. Pasuje i z Adin, Pasatu, Golfu a pod. Jen je jinej konektor. Ja tam nacpal z Audi. viewtopic.php?f=50&t=25206&start=15 Moc ale nepocitej s tim, ze neco sezenes na vraku. Na me koukali jak z jara a presvedcovali me, ze je to motorek k centralu. Z toho usuzuju, ze i ostatni dily budou problem. A to jsem zkousel nekolik vrakovist v Brne a okoli. Ale treba budes mit stesti. Jinak u me je lanko videt bez problemu v motoru, ale mam benzin.

Mrkni sae schválně sem http://www.tulach.cz%20www.levnealarmy. ... p-300.html


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: problém se zapojením
PříspěvekNapsal: 16.05.2008 15:47 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

13.05.2008

Příspěvky:

19

Tommate píše:
já bych to nerval ani do páčky, líbilo by se mi to na šaltce, ale můžu o tom jenom snít :(

mrkni sem to se mi taky líbí http://www.tulach.cz%20www.levnealarmy. ... cm704.html


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: problém se zapojením
PříspěvekNapsal: 16.05.2008 22:38 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

943

Bydliště:

u Č. Budějovic

rizzo píše:
jenda píše:
Měl jsem špatné informace mechanický plyn by měly mít v Sharanech jen motory 1Z a AHU a pro ty páčka není napojena do ŘJ. motoru ale tempomat má samostatnou řj.jednotku která ovládá vývěvu s elektroventilem která pneumaticky ovládá přímo pedál plynu, zapojení přikládám:

ostatní motory včetně AFN mají plyn elektronický tam jen zapojit do řj motoru páčku aktivovat a hotovo.

JENDO PROSÍM NEMÁŠ TO SCHEMA NA AFN čísla zapojených pinů na řj jsam našel ale navim co je co

Jaké číslo pinu má jaké tlačítko na páčce to přesně nevím, ze chématu je patrné že tlačítko na konci je mínus (set) má určitě pin číslo T10s/3
ostatní typuji ze schématu:
T10s/6 by mělo být spínač zapnutí tempomatu - kontakt rozepnutý tempomat vypnut
T10s/2 tlačítko plus (res)
T10s/5 poloha on sepnut v zapnuté poloze i v poloze res, rozepnutí má stejný vliv jako sešlápnutí brzdy vypne okamžité řízení rychlosti

Takže:
poloha 3 vypnutá poloha - všechny kontakty rozepnuty
poloha 2 sepnut jen kontakt připojený na pin T10s/6
poloha 0 sepnuty kontakty napojené na piny T10s/6 , T10s/5
poloha 1 sepnuty kontakty napojené na piny : T 10s/6 , T10s/5 , T10s/2

_________________
VW Lupo Obrázek VW Sharan Obrázek

_________________
LUPínO 1,2 TDI 3L, KIA Sorento V6 3,3 l 183 kW LPG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: problém se zapojením
PříspěvekNapsal: 17.05.2008 12:28 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1002

Bydliště:

3nec

abeljozef píše:
Niektore maju mechanicky, niektore elektronicky tempomat. Aky to mas kod motora ?

AHU, psali tu že je tam mechanický

tak jsem se díval k pedálu, taky jsem to nafotil, ale nějak momentálně nemůžu připojit telefon ke kompu, tak to popíšu co tam mám: za pedálem plynu je takový podlouhlý váleček v ose s pedálem, tak 5cm v průměru a 10cm na výšku, a na vrchu toho válečku je mechanismus který při sešlápnutí otáčí něčím uvnitř toho válečku, dráty tam nějaké vedou ale už nedokážu říct jestli vedou přímo do toho válce, v motorovém prostoru zachytit nějaký pohyb při stlačování pedálu jsem už kdysi marně zkoušel, není šance

tak poraďte, porovnejte jak to máte vy, je to mechanika nebo elektronika :?: :cry:

tak se teďkom dívám na schéma mechanického ovládání a vidím tam hned u pedálu nějaký pístek a hadičku, tak se obávám (naděje umírá naposled :lol: ) že mám AHU s elektronickým plynem, tak jak to tedy je

_________________
Sharan TDI


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: problém se zapojením
PříspěvekNapsal: 17.05.2008 16:25 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1002

Bydliště:

3nec

tak jsem pokračoval v pátrání a rozebral kryt pod volantem, tak na 99% tam příprava na tempomat není, je tam prázdný držáček na konektor, na druhé páčce je v tom držáčku konektor k ovládání palubního počítače

_________________
Sharan TDI


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: problém se zapojením
PříspěvekNapsal: 17.05.2008 18:02 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

13.05.2008

Příspěvky:

19

Jendo díky to je zcela vyčerpávající.jsem pěknej trouba že jsem to nevyděl.Nějak mi to nebylo jasný.Ted už je to brnkačka.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: problém se zapojením
PříspěvekNapsal: 23.09.2008 20:05 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.12.2007

Příspěvky:

4

Ahoj, nenašel by se někdo z mostecka a okolí kdo by mi s tempomatem pomohl?

Ford Galaxy 2002 TDI PD.

Rád zaptatím i v tekuté měně.. :D

Dík Standa


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: problém se zapojením
PříspěvekNapsal: 01.06.2009 17:55 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.10.2008

Příspěvky:

18

Bydliště:

Točná

zdravím klubáci.chci touto cestou poděkovat jendovi z Budějovc za chema tempomatu na naft.motor.moc mi to pomohlo.a zároven mam totaz kde se dají sehnat elektro schemata v češtině kromě těch co jsou v knize ,,jak na to,,děkuju

_________________
VW Sharan 2005


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: problém se zapojením
PříspěvekNapsal: 09.09.2009 23:57 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.03.2009

Příspěvky:

70

Bydliště:

Plzeň

Potřeboval bych poradit kam nejlépe připojit napájení páčky tempomatu.Díky.

_________________
Seat Alhambra Sport 96kw(ASZ) 2003 stříbrná


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: problém se zapojením
PříspěvekNapsal: 10.09.2009 07:32 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

Na poistku S2 (poistka cislo 2).

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group