Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: je dvouzónová, nebo jednozónová?
PříspěvekNapsal: 11.07.2010 18:55 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

Ano je to dost prace. Musi sa vymenit cely strop (este tam hraje ulohu aj modelovy rok a pritomnost hlavovych airbagov) dalej sa musi vymenit blok zadneho kurenia, musia sa natiahnut hlinikove potrubia do zadu co si vyziada aj zasah do prednych klimovych rozvodov (vymena prednych potrubi, predtym odsatie naplne, po poprepajani nova napl a zvysit objem oleja v okruhu), natahat kable od klapky studeneho vzduchu ku klimatorniku a prekonfigurovat klimatornik aby bsluhoval klimatizaciu aj v zadu..

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: je dvouzónová, nebo jednozónová?
PříspěvekNapsal: 11.07.2010 19:13 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.09.2008

Příspěvky:

376

Bydliště:

ziar nad hronom

tak tak ako pise Jozef ja uz som strop vymenil aj blok uz mam na dvojzonku kable na ovladanie klapky mam origo v predpriprave :lol: uz mi chyba len potrubie ale to ako som zistil bude dost velky problem kedze nove je dost drahe a pouzite asi nema zmysel davat kedze sa jedna o stary model a z noveho tam nepasuju :cry: tak som to zatial odlozil na neucito

_________________
Sharan 1,9 TDI 96kw 2005


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: je dvouzónová, nebo jednozónová?
PříspěvekNapsal: 12.07.2010 20:55 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

325

Bydliště:

Kunčice nad Labem

Díky. tak to asi vypadá že z toho nic nebude

_________________
VW Sharan II 2,8V6 4motion 02' : Seat Arosa 1,0MPI 97' : Yamaha FZ6N 05´ Ex:VW Lupo 1,4Mpi 02´ : VW Sharan II 1,9Tdi 00´ : BMW 330xd 04'


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: je dvouzónová, nebo jednozónová?
PříspěvekNapsal: 25.10.2011 21:07 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.10.2011

Příspěvky:

4

Chtěl bych se zeptat,manželka mi přecvakla něco na ovládání klima a teď mi to neukazuje stupně v Celziu,ale ve Fahrrait.Poraďte prosím jak to přecvaknout,dík


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: je dvouzónová, nebo jednozónová?
PříspěvekNapsal: 26.10.2011 16:18 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.03.2008

Příspěvky:

260

Bydliště:

CZ

Stačí pročíst témata a trochu hledat
viewtopic.php?t=29369

_________________
Seat Alhambra II 1.9 TDI PD 96 kW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: je dvouzónová, nebo jednozónová?
PříspěvekNapsal: 31.10.2011 20:31 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.10.2011

Příspěvky:

4

Moc děkuju za radu na odkaz,pomohlo mi to a ještě bych chtěl poprosit,jestli někdo neví jak se dá vymazat servis z palubního počítače,dík moc


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: je dvouzónová, nebo jednozónová?
PříspěvekNapsal: 31.10.2011 21:12 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

29.05.2010

Příspěvky:

2456

Bydliště:

Green town at Prague

Vítej nový klubáku Sekyrecka - nechci být nezdvořilý, ale začni tímhle : viewtopic.php?f=50&t=25546 pak pokračuj zde: viewtopic.php?f=50&t=27441 a tím pádem pak najdeš toto: viewtopic.php?f=50&t=33937 nebo toto viewtopic.php?p=239062#p239062 a tak bude Tvůj problém vyřešen :-)

Základní pravidlo : Kdo se moc ptá málo googlí :-)

Zde na fóru používej víc tlačítko hledat nahoře a ještě jednou vítej !!!

Byť je to :offtopic: ( Shemíku promiň ! ) tak já to dělám většinou takhle :

a)
Vypnout zapalování-Stisknout a držet tlačítko (pro nastavení hodin)- a součastně zapnout zapalování a jak mile se objeví zobrazení např. service OIL tak ho pustit.-tlačítko pootočit doprava- na displei se zobrazí---, a opětovně stisknou tlačítkao-zobrazíse INSP-povolit tlačítko - pootočit doprava- vypnout zapalování

b)
Podrž pravé tlačítko na přístrojovce je to to tlačítko jak se nastavuje denní počitadlo KM asi tak na 5 sekund a pak zapni zapalovaní a tím samým otoč do prava a máš nastaven interval.Tímto způsobem máš nastaven pevný interval což je 15 000km.Pokud máš pohyblivý interval tak to musíš nastavit jedině přes diagnostiku.

_________________
Alhambra II 1,9TDi PD
Neptejte se mě, proč Vám to, či ono bylo smazáno nebo zamčeno - NESPLŇOVALO TO PRAVIDLA sekce!!!
Pro své idealistické názory se zde často setkávám s nepochopením....


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: je dvouzónová, nebo jednozónová?
PříspěvekNapsal: 16.06.2014 22:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

25.09.2007

Příspěvky:

4812

Bydliště:

Praha

colcino: hoď foto Climatronicu, kde je nastavená vpředu vyšší teplota než vzadu, to je pak dvouzónová klima. Je třeba rozlišit dvouzónové topení (to má asi každý SAG, min. naftové) a dvouzónové chlazení. Příp. i foto levého D-sloupku

Skyppy: ještě by to mohlo být nějaké samo-domo nebo exot, který nemá výdechy na stropě, ale má druhý výparník vzadu a prostě honí vzduch spodními otvory v tapecu. Fotka napoví.

_________________
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Realizace slaboproudých a bezpečnostních systémů.
A trocha mých konstrukcí.

_________________
SEAT Alhambra II, AUY, 2002; Tornado EVO; Piaggio X9 500 2002; Puchetta (kříženec Puch Newport II, asi 1978 s Babettou)


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: je dvouzónová, nebo jednozónová?
PříspěvekNapsal: 23.12.2014 00:38 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

26.11.2014

Příspěvky:

63

Jak moc velký rozdíl je v létě u verze se stropními i výdechy a bez nich? Dokáže to i verze s výparníkem jen vpředu uchladit, nebo budou ti ve 3.řadě padat vedrem? Sháním Sharana od podzimu, tak jsem to sám neměl možnost porovnat.
Chci verzi s těma výdechama, ale kdyby stačila i ta jednodušší, měl bych jednodušší výběr, takhle jsem zatím nic dobrého nenašel.
Tak se chci zeptat, jestli je to jen můj pocit, nebo se to opravdu liší - jako bych v tém verzsi bez výdechů, pokud sedím ve 2.řadě, měl víc místa nad hlavou.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: je dvouzónová, nebo jednozónová?
PříspěvekNapsal: 23.12.2014 00:55 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

24.10.2012

Příspěvky:

529

Bydliště:

Bílina

tak pokud je tam dvouzónová, tak se auto určitě rychleji ochladí, když je jen přední, tak než dojde zima i do třetí řady, tak to chvilku potrvá.

_________________
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.
Ford Galaxy Ghia 2001 V6 Tiptronic
Obrázek LPG


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: je dvouzónová, nebo jednozónová?
PříspěvekNapsal: 23.12.2014 22:31 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

26.11.2014

Příspěvky:

63

No, díky za odpověď, pokud by to bylo jen takhle, tak by to ještě šlo, většinou bude vzadu náklad a ne lidi, v 7 se bude jezdit spíš na delší trasy, tak tam by se to mohlo uchladit i třeba otevřením výklopných okének. (to by v koloně po městě moc nezabíralo)
Já jezdím v práci s VW Caddy Maxi a tam než se jednozónovou klimou ten prostor vytopí nebo vychladí, docela to trvá. A to posuzuju jen z místa řidiče, vzadu u nákladu je v létě vedro pořád...


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: je dvouzónová, nebo jednozónová?
PříspěvekNapsal: 23.12.2014 22:42 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

24.10.2012

Příspěvky:

529

Bydliště:

Bílina

tak pokud jezdíš s caddy, tak uplně stejně to bude fungovat i v SAGu.

_________________
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.
Ford Galaxy Ghia 2001 V6 Tiptronic
Obrázek LPG


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: je dvouzónová, nebo jednozónová?
PříspěvekNapsal: 23.12.2014 22:55 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

29.05.2010

Příspěvky:

2456

Bydliště:

Green town at Prague

Troufnu si tvrdit, SAG na tom bude o něco lépe nežli Cady-např. díky možnosti otevřít výklopné okno. Je to jen o fyzice ...

_________________
Alhambra II 1,9TDi PD
Neptejte se mě, proč Vám to, či ono bylo smazáno nebo zamčeno - NESPLŇOVALO TO PRAVIDLA sekce!!!
Pro své idealistické názory se zde často setkávám s nepochopením....


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: je dvouzónová, nebo jednozónová?
PříspěvekNapsal: 23.12.2014 23:01 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

24.10.2012

Příspěvky:

529

Bydliště:

Bílina

tjn, pokud jsou elektrická tak ano, pokud ne, tak je to vopruz pořád lozit do kufru :-D

_________________
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.
Ford Galaxy Ghia 2001 V6 Tiptronic
Obrázek LPG


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: je dvouzónová, nebo jednozónová?
PříspěvekNapsal: 28.12.2014 02:13 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

26.11.2014

Příspěvky:

63

Díky za srovnání, teď si to umím alespoň živě představit. Už jako řidiči vpředu mi připadá, že Caddy v létě málo chladí, třeba oproti Octavii. A vzadu, když lezu pro náklad, je vždycky na padnutí. Výklopná zadní okna tam opravdu chybí, no je to spíš dodávka.
Takže v SAG ta okna můžou pomoct (proudění vzduchu atd), to je pravda, ale asi jen za jízdy a asi tím půjde dovnitř víc hluk atd.
Pravda že ve 4-5 lidech to asi stačí, nejméně pohodlí by měli ti 2 poslední vzadu, tam já nikdy sedět nebudu :wink:


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group