Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 132 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PŘÍSTROJOVKA, TACHOMETR: špatně ukazuje, ručička lítá
PříspěvekNapsal: 06.05.2007 17:17 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1725

Bydliště:

Královéhradecko

Ahoj. Nebudete tomu věřit, ale buď jsem se zbláznil já nebo tachometr. 8O Jedu si třeba padesátkou a ručička tachometru lítá od 0 do 200, pak chvíli stojí na 120, pak na 80 a pak frk nahoru, frk dolů a tak pořád dokola. Stromy se ale míhají pořád stejnou rychlostí. Nevíte kde je zakopaný punťa? Co říká tachometru kolik tam ukázat? Bowden už to asi nebude, že?

_________________
UBYTOVÁNÍ V JAROMĚŘI:
http://www.penzionexpanze.cz
Obrázek

_________________
Sharan I 1,9 TDI 1999 81 kW automat


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06.05.2007 18:02 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

110

Bydliště:

Plzeň

Já bych to tipoval že to bude snímaný elektronicky někde na převodovce a bude tam špatnej kontakt. Takhle se to chová u většiny aut když je špatněj kontakt. Většinou je ta chyba hned u převodovky.

_________________
VW Bora Variant 1.9 tdi, Ford Galaxy I 1.9 tdi http://www.nomercyshop.cz


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06.05.2007 22:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1725

Bydliště:

Královéhradecko

Díky, nechám to zkouknout a dám vědět

_________________
UBYTOVÁNÍ V JAROMĚŘI:
http://www.penzionexpanze.cz
Obrázek

_________________
Sharan I 1,9 TDI 1999 81 kW automat


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07.05.2007 11:35 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

941

Bydliště:

Český Krumlov

Pišto bude to jak píše k lada.Na převodovce je snímač rychlosti,tuším že z toho jdou 3 dráty a tam by ten puňťa mohl bejt.

_________________
Seat Alhambra 2.0 TDI, 103 kW rok 2007


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07.05.2007 11:37 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1725

Bydliště:

Královéhradecko

daber píše:
Pišto bude to jak píše k lada.Na převodovce je snímač rychlosti,tuším že z toho jdou 3 dráty a tam by ten puňťa mohl bejt.


dík, kouknu na to - nemáš náhodou obrázek kde ty dráty jsou? Psal jsem ti e-mail - přišel ti?

_________________
UBYTOVÁNÍ V JAROMĚŘI:
http://www.penzionexpanze.cz
Obrázek

_________________
Sharan I 1,9 TDI 1999 81 kW automat


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07.05.2007 11:41 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

941

Bydliště:

Český Krumlov

Jo před chvilkou sem to otevřel.Kouknu na to a skusím to vyfotit,snad to půjde,večer bych to sem hodil.Tu komfortku sem nehledal,ale podle netu,když sem to studoval,tak by měla být u pojistek,tak to musím ještě prostudovat.

_________________
Seat Alhambra 2.0 TDI, 103 kW rok 2007


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07.05.2007 19:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

941

Bydliště:

Český Krumlov

Sorry dneska sem se k tomu nedostal,ale zejtra to snad vyjde.

_________________
Seat Alhambra 2.0 TDI, 103 kW rok 2007


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08.05.2007 18:18 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1725

Bydliště:

Královéhradecko

KOukal jsem do manuálu, ale nějak ty čidla nemůžu najít. V servisu mě objednali na 21.5., tak se to do tý doby snad nepo...

_________________
UBYTOVÁNÍ V JAROMĚŘI:
http://www.penzionexpanze.cz
Obrázek

_________________
Sharan I 1,9 TDI 1999 81 kW automat


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08.05.2007 19:18 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

941

Bydliště:

Český Krumlov

Tak sem tak koukal a nikde to neni vidět,asi to bude někde pěkně zašitý.Mrzí mě to ale v tom ti asi nepomůžu,ale už seš objednanej tak uvidíš.

_________________
Seat Alhambra 2.0 TDI, 103 kW rok 2007


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21.05.2007 21:32 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1725

Bydliště:

Královéhradecko

Tak spraveno. Uhnilé dráty někde u převodovky. Tisícovka z peněženky zmizela, ale už zase vše funguje tak jak má. Ťuk, ťuk, ťuk .. abych to nezakřiknul

_________________
UBYTOVÁNÍ V JAROMĚŘI:
http://www.penzionexpanze.cz
Obrázek

_________________
Sharan I 1,9 TDI 1999 81 kW automat


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Tacho ukazuje malou rychlost,kde je chyba, VAG kódování?
PříspěvekNapsal: 15.11.2007 18:29 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

509

Bydliště:

Opava city

Čau Šaranisti Galaxisti a Alhambřisti :)
Tady kolega si půjčil ode mě VAG a samozdřejmě problém.
Nastavil si tažné a nějaké další fičury,akorát má problém.
Všechno mu funguje,ale budík tacho mu ukazuje malou rychlost,což je o cca 15kmh méně,než GPS,přičemž,než to rozvrtal,tak to ukazovalo +- asi jen 3kmh odchylku,takže něco je špatně.

Já tuším,odkud vítr vane,a říkal jsem mu,ať si to kódování budíku dá zpět,jak bylo,ale on neví,co tam měl.
Tak,a co teď? Základ je myslím xx111 že? Asi mu poradím,ať to tam hodí,a uvidí,ale on by potřeboval jinou radu.

Nemáte někdo budíky do 260 s teplotou oleje a voltmetrem,maxidot,nastavené hlášení ostřikovačů a nastavené tažné zařízení? Pro tohleto by on potřeboval kód,a neví jaký.

Já si totiž myslím,že on zadal kód pro budíky do 220kmh,a tím pádem mu to ukazuje špatně.
(Taky maxidot ukazuje vysokou spotřebu a počítadlo km ukazuje méně km,prostě proto,že tacho ukazuje málo)
Už tam měl chybu,že mu nefungoval teploměr oleje,to jsem mu spravil,ale tacho fakt nevím.
Kdyby někdo náhodou věděl,tak se ozvěte,díky.

_________________
IMPORT A PRODEJ AUT: http://www.1auto.tk

_________________
Import & prodej aut. Také nová auta levněji. Krásné druhé auto pro Vás za 79tis http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=52&t=220355


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tacho ukazuje malou rychlost,kde je chyba, VAG kódování?
PříspěvekNapsal: 15.11.2007 21:34 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.09.2007

Příspěvky:

6550

Bydliště:

Pržno okr. Frýdek-Místek

čau, já mm trošku jinačí problém, mi tacho funguje cca půl hodiny normálně, pak spadne ručička na nulu a chodí od nuly do 40 km/h, dál ne...měl jsem to na pc, ten mi ukázal vadný snímač, dal jsem nový a chyba je pořád stejná...dle počítače mám spotřebu i 51 litrů...což je logické, dle udávané rychlosti...nevíš, co by to mohlo být?

_________________
žiju stále kupředu, protože tak je to správné.... http://www.Bodroteam.cz

_________________
vw sharan carrat 1.9 TDI vw caddy 1,9 TDI, můj zelený parťák v práci, BETA 450 RR enduro k pohledání


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tacho ukazuje malou rychlost,kde je chyba, VAG kódování?
PříspěvekNapsal: 18.11.2007 00:23 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

Auto1 píše:
Čau Šaranisti Galaxisti a Alhambřisti :)
Tady kolega si půjčil ode mě VAG a samozdřejmě problém.
Nastavil si tažné a nějaké další fičury,akorát má problém.
Všechno mu funguje,ale budík tacho mu ukazuje malou rychlost,což je o cca 15kmh méně,než GPS,přičemž,než to rozvrtal,tak to ukazovalo +- asi jen 3kmh odchylku,takže něco je špatně.

Já tuším,odkud vítr vane,a říkal jsem mu,ať si to kódování budíku dá zpět,jak bylo,ale on neví,co tam měl.
Tak,a co teď? Základ je myslím xx111 že? Asi mu poradím,ať to tam hodí,a uvidí,ale on by potřeboval jinou radu.

Nemáte někdo budíky do 260 s teplotou oleje a voltmetrem,maxidot,nastavené hlášení ostřikovačů a nastavené tažné zařízení? Pro tohleto by on potřeboval kód,a neví jaký.

Já si totiž myslím,že on zadal kód pro budíky do 220kmh,a tím pádem mu to ukazuje špatně.
(Taky maxidot ukazuje vysokou spotřebu a počítadlo km ukazuje méně km,prostě proto,že tacho ukazuje málo)
Už tam měl chybu,že mu nefungoval teploměr oleje,to jsem mu spravil,ale tacho fakt nevím.
Kdyby někdo náhodou věděl,tak se ozvěte,díky.

Kodovanie Budikov s maxidotom rocnik 06/2002

Pri inych rocnikoch mohlo dojst k urcitym zmenam.

Kod sa sklada z 5 tich cisiel ktore definuju 4 skupiny.

Skupina XXxxx Definicia mimoriadnej vybavy

00 - bez mimoriadnej vybavy
+ 01 - aktivuje kontrolu brzdoveho oblozenia (vyzaduje adekvatnu kabelaz
+ pripojenu do pristrojovej dosky)
+ 02 - aktivuje kontrolu zapnutia bezp. Pásov (ci je sofer priputany)
+ (vyzaduje adekvatnu kabelaz pripojenu do pristrojovej dosky)
+ 04 - aktivuje indikaciu nizkeh hladiny vody v nadrzke ostrekovačov
+ (vyzaduje adekvatnu kabelaz pripojenu do pristrojovej dosky)
+ 08 - aktivuje palubny pocitac (vyzaduje pripojenie packy s prepinacmi
+ pal. pocitaca do pristrojovej dosky, inac maxidot ukazuje len
+ vonkajsiu teplotu)
+ 16 - aktivuje moznost navigacia v rozsirenom menu (ak je navigacny system prepojeny do pristrojovej dosky).

Vysledna vybava sa urcuje scitanim uvedenych prvkov. Auto v plnej vybave bude mat 01 + 02 + 04 + 08 + 16 = 31

Skupina xxXxx definuje region urcenia vozidla

1 by mala byt Europa
2 by mala byt USA
3 by mala byt Kanada
4 by mala byt Velka Britania
5 by mala byt Japonsko
6 by mala byt Saudská arábia
7 by mala byt Austrália

Skupina xxxXx definuje servisne intervaly

0 by mal byt Pevny interval bez snimača hladiny oleja (QG0)
1 by mal byt Variabilny interval zo snimacom hladiny oleja (QG1)
2 by mal byt Pevny interval zo snimacom hladiny oleja (QG2)
3 by mal byt bez indikacie servisneho intervalu (USA, Kanada)

Skupina xxxxX by mala definovat typ Prevodouky a moze ovplyvnovat aj ukazovatel rychlosti.

Presne kody nepoznam (ja mam AUY na kod mam 1)
Maly by byt 2 moznosti 1 a 3.

Po zmene kodovania by si mal ukoncit komunikaciu s a vypnut a zapnut zapalovanie.

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tacho ukazuje malou rychlost,kde je chyba, VAG kódování?
PříspěvekNapsal: 18.11.2007 00:24 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

widle píše:
čau, já mm trošku jinačí problém, mi tacho funguje cca půl hodiny normálně, pak spadne ručička na nulu a chodí od nuly do 40 km/h, dál ne...měl jsem to na pc, ten mi ukázal vadný snímač, dal jsem nový a chyba je pořád stejná...dle počítače mám spotřebu i 51 litrů...což je logické, dle udávané rychlosti...nevíš, co by to mohlo být?

Ze by kabelaz alebo vadny kontakt. Pistahufnagl mal podobny pboblem. Ked tak mu skus mu poslat SZ.

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tacho ukazuje malou rychlost,kde je chyba, VAG kódování?
PříspěvekNapsal: 22.11.2007 01:24 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

509

Bydliště:

Opava city

abeljozef píše:
Auto1 píše:
Čau Šaranisti Galaxisti a Alhambřisti :)
Tady kolega si půjčil ode mě VAG a samozdřejmě problém.
Nastavil si tažné a nějaké další fičury,akorát má problém.
Všechno mu funguje,ale budík tacho mu ukazuje malou rychlost,což je o cca 15kmh méně,než GPS,přičemž,než to rozvrtal,tak to ukazovalo +- asi jen 3kmh odchylku,takže něco je špatně.

Já tuším,odkud vítr vane,a říkal jsem mu,ať si to kódování budíku dá zpět,jak bylo,ale on neví,co tam měl.
Tak,a co teď? Základ je myslím xx111 že? Asi mu poradím,ať to tam hodí,a uvidí,ale on by potřeboval jinou radu.

Nemáte někdo budíky do 260 s teplotou oleje a voltmetrem,maxidot,nastavené hlášení ostřikovačů a nastavené tažné zařízení? Pro tohleto by on potřeboval kód,a neví jaký.

Já si totiž myslím,že on zadal kód pro budíky do 220kmh,a tím pádem mu to ukazuje špatně.
(Taky maxidot ukazuje vysokou spotřebu a počítadlo km ukazuje méně km,prostě proto,že tacho ukazuje málo)
Už tam měl chybu,že mu nefungoval teploměr oleje,to jsem mu spravil,ale tacho fakt nevím.
Kdyby někdo náhodou věděl,tak se ozvěte,díky.

Kodovanie Budikov s maxidotom rocnik 06/2002

Pri inych rocnikoch mohlo dojst k urcitym zmenam.

Kod sa sklada z 5 tich cisiel ktore definuju 4 skupiny.

Skupina XXxxx Definicia mimoriadnej vybavy

00 - bez mimoriadnej vybavy
+ 01 - aktivuje kontrolu brzdoveho oblozenia (vyzaduje adekvatnu kabelaz
+ pripojenu do pristrojovej dosky)
+ 02 - aktivuje kontrolu zapnutia bezp. Pásov (ci je sofer priputany)
+ (vyzaduje adekvatnu kabelaz pripojenu do pristrojovej dosky)
+ 04 - aktivuje indikaciu nizkeh hladiny vody v nadrzke ostrekovačov
+ (vyzaduje adekvatnu kabelaz pripojenu do pristrojovej dosky)
+ 08 - aktivuje palubny pocitac (vyzaduje pripojenie packy s prepinacmi
+ pal. pocitaca do pristrojovej dosky, inac maxidot ukazuje len
+ vonkajsiu teplotu)
+ 16 - aktivuje moznost navigacia v rozsirenom menu (ak je navigacny system prepojeny do pristrojovej dosky).

Vysledna vybava sa urcuje scitanim uvedenych prvkov. Auto v plnej vybave bude mat 01 + 02 + 04 + 08 + 16 = 31

Skupina xxXxx definuje region urcenia vozidla

1 by mala byt Europa
2 by mala byt USA
3 by mala byt Kanada
4 by mala byt Velka Britania
5 by mala byt Japonsko
6 by mala byt Saudská arábia
7 by mala byt Austrália

Skupina xxxXx definuje servisne intervaly

0 by mal byt Pevny interval bez snimača hladiny oleja (QG0)
1 by mal byt Variabilny interval zo snimacom hladiny oleja (QG1)
2 by mal byt Pevny interval zo snimacom hladiny oleja (QG2)
3 by mal byt bez indikacie servisneho intervalu (USA, Kanada)

Skupina xxxxX by mala definovat typ Prevodouky a moze ovplyvnovat aj ukazovatel rychlosti.

Presne kody nepoznam (ja mam AUY na kod mam 1)
Maly by byt 2 moznosti 1 a 3.

Po zmene kodovania by si mal ukoncit komunikaciu s a vypnut a zapnut zapalovanie.



Velmi děkuji,už to běhá korektně,sice se to vyřešilo už dávno,ale pro ostatní,problém byl v kodu typ převodovky,1 je manuál a 3 Tiptronic,a on tam měl 2,což byl nesmysl,a pak se diví,že mu to ukazuje kraviny.

_________________
IMPORT A PRODEJ AUT: http://www.1auto.tk

_________________
Import & prodej aut. Také nová auta levněji. Krásné druhé auto pro Vás za 79tis http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=52&t=220355


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 132 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group