VOLKSWAGEN CLUB - diskuzní forum, inzerce zdarma, servis, chiptuning, fotogalerie
http://www.vw-club.cz/

VAG: jak vymazat přes vag servisní intervaly
http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=50&t=33937
Stránka 1 z 3

Autor:  CHLOUBIK [ 12.06.2007 00:35 ]
Předmět příspěvku:  VAG: jak vymazat přes vag servisní intervaly

Jedna se o sharana 2002 1.9 tdi PD 85kw,potřeboval bych poradit jak mam vymazat servisni interval prez vag ..... 8O

Autor:  x-man [ 12.06.2007 20:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: VAG: jak vymazat přes vag servisní intervaly

co tohle

Přílohy:
servis.JPG
servis.JPG [ 37.21 KiB | Zobrazeno 26102 krát ]

Autor:  CHLOUBIK [ 13.06.2007 10:30 ]
Předmět příspěvku: 

Diky moc dneska to skusim ...... :D

Autor:  Tuleň 20 [ 15.01.2008 21:35 ]
Předmět příspěvku:  Re: VAG: jak vymazat přes vag servisní intervaly

Čau chlape a co skusit to bez VAG? Pravou rukou zmáčkni pravý čudlik na přístrojovce,zapni klíček v zapalování do první polohya levou rukou otoč doleva nebo doprava na nekterou ze stran se to vymaže...... Nemáš zač...........

Autor:  Auto1 [ 21.01.2008 17:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: VAG: jak vymazat přes vag servisní intervaly

-Takže,zde je návod,jak smazat nebo změnit údaje v přístrojovce,která upozorňuje,za jak dlouho se má měnit olej.
-POZOR,platí pro rok 06/2001 nahoru.
-TADY SE BAVÍME O PEVNÉM INTERVALU.
(žádný Longlife,pro Longlife hodnoty nevím,kdo jezdí longlife 506.01,nemusí číst dál!)
-Interval je 15.000km na olej nebo rok,dle toho,co nastane dříve,olej 505.01 (např Castrol 5W40)

K věci:
NASTAVENÍ PEVNÉHO INTERVALU:

VAG/Výběr ŘJ/Přístrojová deska 17/Kódování/
-Máte hodnotu xxx?x
-Zadat hodnotu xxx0x

Vysvětlivky:
-Pozice x neměnit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-Pozici ?,tedy druhou z prava nastavit,tedy místo ? zadat 0


INFORMACE

xxx?x: VARIANTY MOTORŮ A SERVISNÍ INTERVALY:

0 - Pevný servisní interval,bez čidla oleje/teploty (QG0)
1 - Variabilní servisní interval,s čidlem oleje/teploty (QG1)
2 - Pevný servisní interval s čidlem oleje/teploty (QG2)

Pokud zadáte na pozici xxx?x jinou hodnotu,než 0,pak se změní kanály a jejich hodnoty,a níže pasný text nemusí odpovídat,

Ačkoliv máte čidlo oleje/teploty,přesto nejezdíte Longlife 506.01 =variabilní interval,ale jezdíte pevný interval například měníte olej Castrol 505/01 5W40,pak tedy zadejte do xxx?x hodnotu xxx0x




Jedeme dál,
NASTAVENÍ HODNOT DO PEVNÉHO INTERVALU:


Nejdříve jednu věc: čtěte pozorně,co píše VAG,někdy říká jednotky a někdy desítky dní!
čtěte pozorně,co píše VAG,někdy říká stovky a někdy tisíce dní! a to dle typu přístrojovky.

VAG/Výběr ŘJ/Přístrojová deska 17/Přispůsobit10:

Zde je vyobrazení tabulky,kde zadáváte kanály a hodnoty,
Na tabulce jsou však zachyceny špatné hodnoty z jiného vozu,vy zadáváte hodnoty,které jsou napsány níže.
tabulka z VAG/přístrojová deska 17/PŘIZPŮSOBENÍ 10 napsal:



-Situace,že je právě vyměněn olej:
-Vše zadejte jak je uvedeno,a dejte uložit,potom ověřte,zda se to uložilo.

Kanál 40 INSP ZA 100 km uložená hodnota 0
Kanál 41 INSP ZA 1Dní uložená hodnota 0
Kanál 43 OEL za 1000 km uložená hodnota 15
Kanál 44 INSP za 1 Dní uložená hodnota 365


Pokud tohle zadáte,tak máte nastaveno:
VYSVĚTLIVKY:

Kanál 40 Dráha ujetá ve stovkách km od poslední výměny oleje
Kanál 41 Počet dnů od poslední výměny oleje
Kanál 43 Maximální dráha v km pro trvanlivost oleje
Kanál 44 Doba dnů pro trvanlivost oleje

ČILI KANÁL 43 A 44 UŽ NIKDY NEMĚNÍTE.
KANÁL 40 A 41 MĚNÍTE VŽDY PO VÝMĚNĚ OLEJE,A VYNULUJETE HO NA HODNOTU 0

Kanál 40 a 41 je možné najednou nulovat tak,že najedete do kanálu 2 to je nulování oleje a zadáte 0
tím vynulujete olej,jak km tak dny,a počítá to zase 365dní nebo 15000km,a pak to zařve měnit olej!

Tak,to byla situace,že máte vyměněn olej právě nyní.

----------------------------------

Máte olej vyměněn před 45dny a najeli jste 2000km?

Zadejte si:

Kanál 40 INSP ZA 100 km uložená hodnota 20
Kanál 41 INSP ZA 1Dní uložená hodnota 45

Vysvětlivky:
Takže kanál 40 20x100km = 2000km ujeto od výměny oleje
kanál 41 45x1dní = 45 dní uplynulo od výměny oleje

Upozornění,pečlivě sledujte,co píše VAG v kanálech,některé přístrojovky mají hodnotu za 100 a některé za 1000,potom musíte uvažovat ve stovkách nebo tisících jednotek dle toho,co píše VAG
-POKUD VÁM VAG PÍŠE V KANÁLE 40:
Kanál 40 INSP ZA 1000 km uložená hodnota 2
! ZA 1000 km a né za 100km jak zní můj návod !
pak platí toto:
kanál 40 2x1000km = 2000km ujeto od výměny oleje

-To samé pokud VAG píše místo za 1dní za 10 dní,tak zadáváte jednotky nebo desítky dní,pozor na to

Autor:  Korda [ 12.03.2008 22:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: VAG: jak vymazat přes vag servisní intervaly

Myslíte že to může něco i způsobit když už mi svítí výměna olejnebo je to jen prevence.Olej jsem vyměnil, ale doma :wink:

Autor:  Slavoš [ 13.03.2008 09:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: VAG: jak vymazat přes vag servisní intervaly

Pokud jsi vyměnil olej,tak motoru se nic nestane,ale může dojít k tomu ,že ti ŘJ odstaví motor ,aby se nepoškodil.Začne to nejdřív častěji svítit a pak se ti sníží otáčky,vypne se motor a už ho nenatočíš.Vymaž interval a máš klid,dělám to tak a vše je v pohodě.Pokud budeš dlouhodobě ignorovat výzvu k servisu oleje,tak je to ochrana před poškozením motoru.

Autor:  Korda [ 15.03.2008 14:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: VAG: jak vymazat přes vag servisní intervaly

Slavoš píše:
Pokud jsi vyměnil olej,tak motoru se nic nestane,ale může dojít k tomu ,že ti ŘJ odstaví motor ,aby se nepoškodil.Začne to nejdřív častěji svítit a pak se ti sníží otáčky,vypne se motor a už ho nenatočíš.Vymaž interval a máš klid,dělám to tak a vše je v pohodě.Pokud budeš dlouhodobě ignorovat výzvu k servisu oleje,tak je to ochrana před poškozením motoru.

Jsem to vymazal pomocí klíčku zapalování a podržení nulovače tachometru, jak to tady někdo radil a je to pryč :lol:

Autor:  Slavoš [ 15.03.2008 21:15 ]
Předmět příspěvku:  Re: VAG: jak vymazat přes vag servisní intervaly

Tak to taky dělám. :D :D :D

Autor:  kazbic [ 17.09.2008 20:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: VAG: jak vymazat přes vag servisní intervaly

pipo1

Našel jsem to :wink: :arrow:

Přílohy:
RESET OLEJ + SERVIS.doc [75.5 KiB]
3014 krát

Autor:  golfgti16vv [ 18.09.2008 12:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: VAG: jak vymazat přes vag servisní intervaly

mno ja to delam taky ručne pokud to nejde tak přes VAG mam funkci reset servisnich intervalu a vše se nastavi samo

Autor:  pipo1 [ 20.09.2008 20:13 ]
Předmět příspěvku:  Re: VAG: jak vymazat přes vag servisní intervaly

Kazbic
Diky moc to pomohlo :ura1:
kazbic píše:
pipo1

Našel jsem to :wink: :arrow:

Autor:  Drapič [ 10.05.2009 00:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: VAG: jak vymazat přes vag servisní intervaly

A dají se taky aktivovat??? Já bych i docela rád kdyby my to ukázalo, že mám měnit olej. Mě to totiž neukazuje servis, ale na VAG-u když dám otestovat akční členy přístrojovky tak při zkoušce displeje je u spodích kilometrů i servis, ale ten se my ještě nerosvítil a kilometrů jsem najel dostatečně.

Autor:  abeljozef [ 10.05.2009 10:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: VAG: jak vymazat přes vag servisní intervaly

Nie kazde budiky to maju. Mas palubny pocitac ?

Autor:  Drapič [ 10.05.2009 10:35 ]
Předmět příspěvku:  Re: VAG: jak vymazat přes vag servisní intervaly

Palubní PC tam nemám.

Stránka 1 z 3 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/