Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ELEKTROINSTALACE: klima nemá 12v
PříspěvekNapsal: 22.06.2007 20:39 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

10

ahoj potřebuju poradit s klimou do které mi nepřichází 12v. Pojistky a kabely mám v pořádku. Nevím jestli to jde přes náké relé nebo jednotku. dik


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06.07.2007 10:44 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

673

Bydliště:

Děčín

Určitě to tam jde přes relé.Skusím doma juknout jaké to je.

_________________
VW Sharan II Busines


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTROINSTALACE: klima nemá 12v
PříspěvekNapsal: 13.05.2008 18:51 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

13.05.2008

Příspěvky:

19

hopik píše:
ahoj potřebuju poradit s klimou do které mi nepřichází 12v. Pojistky a kabely mám v pořádku. Nevím jestli to jde přes náké relé nebo jednotku. dik


a kam ti nejde napětí , na spojku kompresoru?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: ELEKTROINSTALACE: kompresor klima nemá 12v
PříspěvekNapsal: 07.06.2008 09:52 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.05.2008

Příspěvky:

2

Bydliště:

Vimperk

Nazdar kolegové :D ,jsem rád že jsem se dostal k tomuto servru je super :999:
Mám problém s klimou Alhambra I r.v.-99,když jí zapnu tak se rozběhnou větráky,ale na kompresor mi nejde napájení,nevíte kde by mohl být problém jestli to má nějaké relé nebo odkud jde napájení na kompresor kostra je dobrá,docela mi teď klima v tom horku chybí :(
zatím dík za odpovědi a určitě rád přidám nějaké příspěvky a fota mazlíka :wink:

_________________
Alhambra TDi 81kw


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTROINSTALACE: klima nemá 12v
PříspěvekNapsal: 07.06.2008 22:03 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

943

Bydliště:

u Č. Budějovic

Napiš co máš za motor, kouknu se do schémat kudy je spojka kompresoru napájena , předpokládám že máš manuální klimu, klima je blokována tlakovým spínačem, teplotním spínačem, větráky mají jiné pojistky než spojka klima kompresoru, napájení jde přes několik relátek takže míst kde může být problém je spousta.

_________________
VW Lupo Obrázek VW Sharan Obrázek

_________________
LUPínO 1,2 TDI 3L, KIA Sorento V6 3,3 l 183 kW LPG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTROINSTALACE: klima nemá 12v
PříspěvekNapsal: 08.06.2008 14:26 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.05.2008

Příspěvky:

2

Bydliště:

Vimperk

Tak klima už jsem dal do hromady,nedalo mi to tak jsem hledal odkud jde napájení kompresoru a dostal jsem se až do pojistkové skříně.Nakonec to bylo jen relátko,ale dostat se na něj to byl oříšek :pila: .Nakonec se povedlo a klima funguje, ale netušil jsem že je takový problém dostat se na ty relátka. Jinak ptal si se co mam za motor 1,9 TDi 81kw manual klima.
Přesto muc dík za pomoc, tady je zlatíčko


Přílohy:
zepředu.jpg
zepředu.jpg (243.68 KiB) Zobrazeno 2146 krát

zezadu.jpg
zezadu.jpg (207.95 KiB) Zobrazeno 2146 krát


_________________
Alhambra TDi 81kw
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTROINSTALACE: klima nemá 12v
PříspěvekNapsal: 09.06.2008 13:47 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

491

Bydliště:

východní čechy

Taky mám problém u Sharana. Zdá se mi, že málo chladí a z té výpusti na kondenzát mi fičí ven vzduch místo vody. Je to normální? Sharan 1,9 TDi 81 kW, climatronic. Děkuji.

_________________
Prodej a servis potřeb pro zdravotně postižené, schodišťové plošiny, schodolezy, výtahy. Poradenská činnost.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTROINSTALACE: klima nemá 12v
PříspěvekNapsal: 23.05.2009 17:27 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.05.2009

Příspěvky:

33

Bydliště:

Ostrava

Ahoj mam stejny problem,na kompresoru mam prodrene dva kabliky a nejde tam 12v,dival jsem se na pojistky a ty byli dobre,nebo ma klima jeste nejake pojistky jak v palubce?jinac je to Golf IV GTI prosim o radu diky

_________________
VW GOLF 1.8 GTI 143KW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTROINSTALACE: klima nemá 12v
PříspěvekNapsal: 25.05.2009 12:52 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.04.2008

Příspěvky:

127

Bydliště:

Přerovsko

to xxxmisak: presne to same jsem resil tady:
viewtopic.php?f=50&t=29269&start=30
a taktez uspesne ;-)

_________________
Sharan I. 98´, AFN, 1,9TDi 81Kw, 4r.automat, tempomat


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTROINSTALACE: klima nemá 12v
PříspěvekNapsal: 26.06.2012 06:44 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.02.2011

Příspěvky:

12

Bydliště:

České Budějovice

Ahoj kluci, prosím o radu.
Minulý týden mi shořela el. spojka na klima kompresoru, tak jsem ho komplet vyměnil, rovnou jsem i nechal zavařit trubku klimy s tím, že ji zkusím dát dohromady, když už jsem musel koupit ten kompresor.
Klimu se podařilo naplnit, nikde nic neutíká.
Problém, ale je že si klima dělá co chce.
Když ji zapnu (mám manuální klimu, sharan r.v. 1996, 66kW), na svorkách co jdou do kompresoru není napájení.
Za dva dny zkoušení, se mi ale asi třikrát stalo, že se klima zapnula, krásně chladila, ale nešla pro změnu vypnout, na svorkách napětí bylo pořád.
Tak si říkám, že by to mohlo být relé...když se to chová, tak jako že někdy jo a někdy ne. Našel jsem tedy relé číslo 94 v prostoru za autobaterií na schematu K723, toto relé ale funguje. Jsem už zoufalej, nevím kde pokračovat v hledání.
Pokud někdo víte co by to mohlo dělat, prosím poraďte.

EDIT: Další poznatek je, že se klima nezapnula nahodile, ale po zahřátí motoru na provozní teplotu, v tu chvíli se klima zapne a jede pořád, nejde vypnout. Když vypnu motor a následně zapnu, klima jede pořád.
Jakmile, ale nechám motor vychladnout klima už se zase nepustí... takže by to mohlo asi být teplotní čidlo...ale proč by jela pořád to nechápu, i když vypnu ventilátory na nulu kompresor se pořád točí...


Díky moc Jarda


Přílohy:
Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg (67.58 KiB) Zobrazeno 1789 krát

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTROINSTALACE: klima nemá 12v
PříspěvekNapsal: 27.05.2014 21:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

28.08.2010

Příspěvky:

118

Bydliště:

Karlovy Vary

ahoj všem. Nevěděl by mi prosím někdo poradit. Ford Galaxy 81 KW AFN r.v. 1999. Manuální klima. minulý rok když jsem zapnul klimu tak se mi sepnul i ventilátor na chladiči ale kompresor se nesepnul z důvodu prázdné klimatizace. Po naplnění vše fungovalo asi 3 dny než se náplň odporoučela prasklinou v trubce chroupat ozon. Trubka po roce vyměněná ale ještě před naplněním když zapnu klimu tak se mi ventilátor na chladiči už neroztočí a praskne pojistka na pozici 18. Ventilátor funguje normálně. Na pomalý i rychlý chod když ho zapojím přes relátko u baterky. Origo mám mít 2 ventilátory, ale z důvodu vyběhaných ložisek jsem ten jeden vyndal ale to už asi před 3 rokama a v létě to stíhá uchladit ten jeden. Kompresorem jde točit dobře. Když dám proud na konektor tak se sepne elektromagnet a kompresor se točí. Nevěděl by někdo kde mám hledat závadu ohledně té praskající pojistky? nerad bych to naplnil a pak zjistil že je ve zkratu nějaký čidlo abych to musel zase vypouštět. Děkuji všem za případné rady.

_________________
Galaxy 1,9 TDi 81Kw, r.v. 99,7 sedaček, šedý interirér, 6x el okna,přední okno vyhř.,otočné sedačky, bez PC a vyhřevu sedaček:-(, dodatečně tempomat,okna v dalce, Galaxy II 85 KW PD r.v.2000, VAG 304 CZ + KKL kabel.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTROINSTALACE: klima nemá 12v
PříspěvekNapsal: 28.05.2014 05:56 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

25.09.2007

Příspěvky:

4812

Bydliště:

Praha

Zkus se mrknout na ty relátka a na termospínač k nim. Poj. 18 by měla jistit jen ty relé a spínač.

_________________
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Realizace slaboproudých a bezpečnostních systémů.
A trocha mých konstrukcí.

_________________
SEAT Alhambra II, AUY, 2002; Tornado EVO; Piaggio X9 500 2002; Puchetta (kříženec Puch Newport II, asi 1978 s Babettou)


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group