Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: nejde tempomat a nesvítí brzdy G4 1,6SR
PříspěvekNapsal: 04.03.2010 21:57 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

14.09.2008

Příspěvky:

23

Bydliště:

Praha

Zdravim lidi, potřeboval bych poradit od někoho kdo máte něco podobnýho jako já - G4 1,6SR - AKL 74kw,r.v.98...Mám problém s tim, že mi najednou přestal fungovat tempomat. Různě sem se informoval a dozvěděl sem se že je často problém pouze v páčce blinkrů. Koupil sem si tedy páčku-zatím ještě nenamontoval. Jenže mezi tím sem zjistil že mi přestaly svítit všechny brzdový světla-resp. rozsvítí se jen občas třeba na 10 sešlápnutí brzdy. Napadlo mě tedy vyměnit brzdový spínač. Jenže když jsem ho objednal dostal sem ho s jinou zástrčkou. Spínač (febi24784) byl ale podle všech katalogů správný a ten co sem tam měl do teď (1H0-927189D) jsem našel všude pod názvem spínač spojkového pedálu. Teď nevim jestli se v tom předemnou někdo nehrabal (vlastní dovoz auta z D) a nenandal tam jinej konektor a jinej spínač aby to jakoby fungovalo..moc by mi pomohlo kdyby se nekdo mohl mrknout na ten spínač a napsat mi jeho origo číslo...nebo poradit jestli ten spínač má nějakou souvislost s tim tempomatem...předem všem moc díky


Přílohy:
Poznámka: tohle je spínač co sem tam měl
4763.jpg
4763.jpg (21.21 KiB) Zobrazeno 169 krát


_________________
VW PASSAT variant 3C , 2.0 TDI , 2010 , CBAB , Highline
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: nejde tempomat a nesvítí brzdy G4 1,6SR
PříspěvekNapsal: 04.03.2010 22:56 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4625

Bydliště:

Chrudimsko

tohle ti snad pomůže, to číslo co jsi napsal je u VW za cca 500


Přílohy:
spinac1.jpg
spinac1.jpg (129.2 KiB) Zobrazeno 200 krát

spinac2.jpg
spinac2.jpg (124.77 KiB) Zobrazeno 184 krát


_________________
GI Cabrio 1,8 16v - White Edition + daily TDI "slepice"
Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: nejde tempomat a nesvítí brzdy G4 1,6SR
PříspěvekNapsal: 04.03.2010 23:39 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

14.09.2008

Příspěvky:

23

Bydliště:

Praha

Noo jestli tomu dobře rozumim tak ten spínač co sem tam měl původně, by měl být u pedálu spojky a né u brzdy, a měl bych tam mít někde aspoň konektor k tomu brzdovýmu...každopádně čeho sem si všiml je, že v tom plechu co drží ten spínáč u brzdy sou 2 stejný otvory nad sebou jaky by tam měly být 2 nebo co...no nevim jdu si na to ještě posvítit...Díky

_________________
VW PASSAT variant 3C , 2.0 TDI , 2010 , CBAB , Highline


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: nejde tempomat a nesvítí brzdy G4 1,6SR
PříspěvekNapsal: 06.03.2010 00:36 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

8972

jj u brzdového pedálu jsou dva otvory na spínače,ten spínač u spojkového pedálu nevím jestli má něco společného z tempomatem funkčnost zjistíš na Vagu :wink:

_________________
Strojvedoucí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: nejde tempomat a nesvítí brzdy G4 1,6SR
PříspěvekNapsal: 06.03.2010 11:20 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12838

Bydliště:

Humpolec

samozřejmě že má spínač na spojce něco společného s tempomatem!!! pro funkční tempomat musíš mít funkční oba spínače, jinak tempomat nesepne!!! funkčnost jde ověřit vagem!!!

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: nejde tempomat a nesvítí brzdy G4 1,6SR
PříspěvekNapsal: 08.03.2010 12:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

02.06.2008

Příspěvky:

45

1.6 SR AKL má škrtící klapku ovládanou lankem, jak tam používáš tempomat?

_________________
VW Golf 1.6 SR (AKL 74 KW)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: nejde tempomat a nesvítí brzdy G4 1,6SR
PříspěvekNapsal: 08.03.2010 12:32 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12838

Bydliště:

Humpolec

byly AKL s tempomatem!!!

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: nejde tempomat a nesvítí brzdy G4 1,6SR
PříspěvekNapsal: 08.03.2010 13:36 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

14.09.2008

Příspěvky:

23

Bydliště:

Praha

Takže teď jsem byl koupit v Auto Jarov origo brzdový spínač který kupodivu stál pouze 272,-kč hned jsem ho nandal a brzdy už svítí.. :o) nicméně tempomat pořád nefunguje, tak přemýšlím jestli zkusit vyměnit ten spínač u spojkového pedálu. No ale mám už koupenou novou páčku pod volant (ted lituji že né origo ale stála mě jen 500,-) a příští týden jdu ke kámošovi co dělá servis škoda auto, tak mi to nejdřív připíchne k VAG a uvidíme. právě on mi řikal že chyba je skoro vždy v páčce...

_________________
VW PASSAT variant 3C , 2.0 TDI , 2010 , CBAB , Highline


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: nejde tempomat a nesvítí brzdy G4 1,6SR
PříspěvekNapsal: 08.03.2010 13:39 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

528

Bydliště:

Žilina (SK)

enzo84 píše:
1.6 SR AKL má škrtící klapku ovládanou lankem, jak tam používáš tempomat?

ina skrtiaca a ina riadiacka pokablovat pozapajat a ide to :D


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: nejde tempomat a nesvítí brzdy G4 1,6SR
PříspěvekNapsal: 08.03.2010 13:41 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12838

Bydliště:

Humpolec

přesně tak... jo a k té páčce.. páčka odchází u OII ale u Golfa IV jsem ještě špatnou páčku neviděl!

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: nejde tempomat a nesvítí brzdy G4 1,6SR
PříspěvekNapsal: 13.03.2010 13:09 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

14.09.2008

Příspěvky:

23

Bydliště:

Praha

Tak páčka blinkrů s ovládáním tempomatu už je úspěšně vyměněna a tempomat opět funguje. Chyba byla opravdu v páčce. Totožným 1 octávkam se to prej stavalo často. Nevim co se tu divíte že AKL má tempomat, auto sem dovezl před 2 roky z německa a tempomat tam mám origo namontován z výroby...
Takže díky všem za pomoc, a za přidání se do debaty ;o)

_________________
VW PASSAT variant 3C , 2.0 TDI , 2010 , CBAB , Highline


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group