Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: palubní počítač možné chybně hlásí?
PříspěvekNapsal: 06.01.2011 20:36 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.02.2008

Příspěvky:

224

Je možné že můj palubní pc mi špatně hlásí spotřebu? popřípadě čím by to mohlo být, jsem po výměně obou lambda sond obě dohromad pořízeny za 3200kč


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: palubní počítač možné chybně hlásí?
PříspěvekNapsal: 06.01.2011 21:01 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

8972

možné to je už to tu někdo řešil P.C mu hlasilo spotřebu 4.5 litru a při tom to bralo 10

_________________
Strojvedoucí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: palubní počítač možné chybně hlásí?
PříspěvekNapsal: 24.01.2011 11:49 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.06.2010

Příspěvky:

1759

Bydliště:

Prostějov

Ta spotřeba je pouze orentační a Vagem lze nastavit myslím v % nárůst nebo zmenšení. Třeba si s tím někdo hrál :lol: . Z výroby má ukazatel aktuální spotřeby ukazovat tuším o 10% navíc. Ale že by se to rozeštelovalo samo?

_________________
Jako první Fiat Tipo 1.7D 44kW, Škoda forman 1.3i 43kW, Škoda felicia 1.3i 50kW, Škoda FELICIA 1.6 MPi AEE 61kW kombi, černá met- beruška, nyní VW GOLF IV 1.6 16V variant 77kW
Obrázek

_________________
Golf IV Variant 1.6 16V 77kW 270tis km


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: palubní počítač možné chybně hlásí?
PříspěvekNapsal: 28.02.2015 11:51 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

24.10.2014

Příspěvky:

14

Předevčírem se mi při jízdě stalo, že po ujetí asi 20 km jsem si všiml, že palubní PC zobrazuje průměrnou spotřebu asi 1,5 - 2 l/100km a pár km předtím zobrazoval normálně, asi 7,0 l/100km. Během dalších asi 20 km se průměrná spotřeba na palubním PC postupně zvyšovala a po dojetí na místo počítač zobrazoval průměr 5,0 l/100km, což je nesmysl, protože průměr na této trase mám obvykle asi těch 7,0 l/100km. Na místě jsem zkusil na chvíli vypnout zapalování a znovu nastartovat, ale nepomohlo to. Kromě průměrné spotřeby se zobrazovala chybně i ujetá vzdálenost a doba jízdy, ujel jsem asi 40 km v kuse a počítač zobrazoval 15 km a doba jízdy byla také nižší než ve skutečnosti. Průměrná rychlost se nezobrazovala vůbec, jediné, co fungovalo, byla okamžitá spotřeba. Pomohlo až odstavení auta na více než 2h, paměť se automaticky vynulovala a celou cestu zpět už palubní PC fungoval normálně, všechny údaje se zobrazovaly správně. Auto je Golf IV 1,6 16V 77kW AZD, rok 01 a palubní počítač mám uprostřed, mezi otáčkoměrem a tachometrem, pod středovými kontrolkami. Auto mám půl roku a toto se mi stalo poprvé. Kde může být chyba? Děkuji za radu


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: palubní počítač možné chybně hlásí?
PříspěvekNapsal: 02.03.2015 13:44 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

24.10.2014

Příspěvky:

14

Opravdu nikdo neví, čím by to mohlo být?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: palubní počítač možné chybně hlásí?
PříspěvekNapsal: 02.03.2015 19:50 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

8972

Nazdar uz se to v minulosti nekdy stalo nebo to je poprve?chtelo by to napichnout na diagnostiku ale predbezne by moh byt problem u cidla otacek

_________________
Strojvedoucí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: palubní počítač možné chybně hlásí?
PříspěvekNapsal: 02.03.2015 20:30 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

24.10.2014

Příspěvky:

14

Jestli se to stalo v minulosti, to nevím, protože auto jsem kupoval před půl rokem, ale za ten půl rok se to nikdy nestalo, až teď. Jak to může souviset s čidlem otáček?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: palubní počítač možné chybně hlásí?
PříspěvekNapsal: 03.03.2015 09:10 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

8972

někdo to už tu řešil nepamatuje přesně ale psalo se tam o čidle otáček nebo o signalu rychlosti,každopadně by to chtělo napichnout na vag

_________________
Strojvedoucí


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group