Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Diagnostika- potřebuju radu
PříspěvekNapsal: 06.08.2011 14:10 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.07.2010

Příspěvky:

35

Bydliště:

Brno

Zdarec klubáci :) měl sem golfa na diagnostice a vypsalo mě to chybu "meze přizpůsobení směsi překročena", nevíte někdo co by to mohlo být? po čem mám jít..napadá mě váha vzduchu,lambda sonda,vstřiky.... nesetkal se někdo s tímto problémem? kdyžtak prosím o radu co mám zkontrolovat.. díky :)

_________________
GIV 1.8 20V Turbo 110kw


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Diagnostika- potřebuju radu
PříspěvekNapsal: 07.08.2011 10:19 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

12.08.2008

Příspěvky:

1692

Bydliště:

Litvínov

Napiš číslo chyby pak ti sem někdo může hodit co radí VIS.

_________________
VW GIV 1.6 16V


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Diagnostika- potřebuju radu
PříspěvekNapsal: 21.04.2012 14:18 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

05.10.2009

Příspěvky:

25

Na Golfu 99 1.8T AGU jsem vyjel závadu

1 Nalezeny chyby:
00561 - prizpusobeni smesi
14-00 - adaptacni hranice (soucet) prekrocena

Jezdí na 1:1 Benzín vs E85, může to být tím? Občas ve vysokých otáčkách začne poškubávat, jako by byla chudá směs. Řešil už to někdo?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Diagnostika- potřebuju radu
PříspěvekNapsal: 21.04.2012 15:24 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

13.03.2012

Příspěvky:

1398

Bydliště:

Slaný

Nesouhlasí výpočet ř. jednotky v závislosti na režimu jízdy se skutečnou hodnotou směsi, která jde do motoru. Takže závada bude buďto v ř.j. (třeba jenom zoxidovaný pin - už se to tu řešilo), nebo potom čidlo(a), které indikuje jednotce hodnoty, v závislosti na nichž potom posílá do motoru dostatečný množství benzínu a vzduchu a elektřiny, (takže váha, a nevím jaké další senzory mají na přípravu směsi u vašeho motoru vliv, nebo třeba pak zapalovací moduly, kabely, svíčky) no a nebo potom problém s turbem či jeho regulací, ptž. turbo má přece hlavní díl na přípravě směsi. A palivový filtr vyměněn? I když tim to asi nebude.
Laicky řečeno, podlě těch chyb to dává něčeho moc x něčeho naopak málo. Tipoval bych váhu vzduchu..těžko se diagnostikuje, zkuste si půjčit od někoho funkční váhu a zkusit to řádně projet, jestli je to v ní.

_________________
VW Golf IV V6 4_MOTION


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Diagnostika- potřebuju radu
PříspěvekNapsal: 22.04.2012 23:36 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

05.10.2009

Příspěvky:

25

Váha vzduchu je asi půl roku stará.. Siemens. Svíčky ok, místo kabelů jsou cívky.. ŘJ cívek taky měněna.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Diagnostika- potřebuju radu
PříspěvekNapsal: 23.04.2012 16:03 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1947

Bydliště:

Olomouc

jo může to bejt E85, ne každý auto to pobere i když se to míchá.. zvlášť v chladnějším počasí je i poměr 1:1 špatnej.. beru to skrz zkušeností se svým motorem ;)

_________________
Servis PC a Notebooků - Olomouc nebo zde na VW Clubu případně na webu

_________________
GIV GTI 110@155kW a jmenuje se Marcel :D


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Diagnostika- potřebuju radu
PříspěvekNapsal: 23.04.2012 18:56 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.06.2010

Příspěvky:

1759

Bydliště:

Prostějov

Za mě říkám, je to ehanolem když nemáš provedenou přestavbu. Funguje to tam úplně jinak. Ethanol má o 75% jiný emise, dle toho se mate lambda a ta mate pak i ŘJ. Když to vymažeš a budeš jezdit na benzin nemělo by to tam bejt.

_________________
Jako první Fiat Tipo 1.7D 44kW, Škoda forman 1.3i 43kW, Škoda felicia 1.3i 50kW, Škoda FELICIA 1.6 MPi AEE 61kW kombi, černá met- beruška, nyní VW GOLF IV 1.6 16V variant 77kW
Obrázek

_________________
Golf IV Variant 1.6 16V 77kW 270tis km


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Diagnostika- potřebuju radu
PříspěvekNapsal: 26.04.2012 18:30 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

26.04.2012

Příspěvky:

14

zdarec chlapi mám problém když připíchnu svojí boru na vag tak mi nic nevijede:-)) jenom rok výroby a nic jinýho nemůžu se dostat do počítače. co mám dělat?? všudev autě je milió kabelů ani elektrikář nepřišel co na co je auto mám v servisu NH car a tam si taky nevěděj rady přoč to nechce načíst může te mi prosím někdo poradit?? :-)) díky předem


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Diagnostika- potřebuju radu
PříspěvekNapsal: 26.04.2012 18:57 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.06.2010

Příspěvky:

1759

Bydliště:

Prostějov

A to že i jako voni profi diagnostikou se nemohou spojit s autem? Nebo jen ty?

_________________
Jako první Fiat Tipo 1.7D 44kW, Škoda forman 1.3i 43kW, Škoda felicia 1.3i 50kW, Škoda FELICIA 1.6 MPi AEE 61kW kombi, černá met- beruška, nyní VW GOLF IV 1.6 16V variant 77kW
Obrázek

_________________
Golf IV Variant 1.6 16V 77kW 270tis km


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Diagnostika- potřebuju radu
PříspěvekNapsal: 27.04.2012 20:46 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

26.04.2012

Příspěvky:

14

oni se nemohou spojet s jednotkou něco tam je špatně a nikdo neví co ? nevíš čím to může být ?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Diagnostika- potřebuju radu
PříspěvekNapsal: 28.04.2012 21:24 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

8972

zkus ještě připojeni k jednotce hned po zapnutí klíče

_________________
Strojvedoucí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Diagnostika- potřebuju radu
PříspěvekNapsal: 29.04.2012 13:04 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

26.04.2012

Příspěvky:

14

ok řeknu jim ať to vyzkouší .-) já se jenom bojim toho abych nemusel kupovat novou řídící jednotku protože mám zato že se pak musí vyměnit celá přístrojovka


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Diagnostika- potřebuju radu
PříspěvekNapsal: 29.04.2012 13:47 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1609

Bydliště:

OLOMOUC

A nejde se připojit k určité jednotce nebo vůbec k žádné?

_________________
GOLF 7 1,4 TSI Limestone


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Diagnostika- potřebuju radu
PříspěvekNapsal: 29.04.2012 16:13 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

26.04.2012

Příspěvky:

14

No nwm jak to přesně myslíš, ale nejde se připojit k jednotce co ukazuje historii nebo chybu, když svítě kontrolky víš co myslim ? já potřebuju nastavit klapku a oni mi to bez toho aby se připojili neudelaj


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Diagnostika- potřebuju radu
PříspěvekNapsal: 30.04.2012 09:40 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1609

Bydliště:

OLOMOUC

V autě je několik ŘJ ,ke kterým se dá připojit např.motor,brzdy,klima,palub.deska,airbegy atd.Každá tato jednotka má svou pamět chyb.Takže dá se diagnostikou připojit aspoň k nějaké ŘJ nebo vůbec auto nejde načíst?

_________________
GOLF 7 1,4 TSI Limestone


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group