Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 22.07.2013 09:59 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

16.04.2009

Příspěvky:

94

Ahoj kluci.

potřeboval bych pomoci ohledně tempomatu co mám v Oktávce... Vím, že je to octávka, ale už si nevíme rady s autoelektrikářem... Mám 1.8 T 110 KW, a po zapojení tempomatu prostě nejde. v řídící jednotce se tváří vše ok, nicméně v jedné hodnotě se ukazuje dle Vagu 0001 místo správného 0011... Nevíte co bychom mohli ještě pro to udělat, abychom to rozchodili? Řídící jednotka je ok, a i to podporuje...

Díky J.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 22.07.2013 13:23 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.10.2008

Příspěvky:

7953

Bydliště:

Svitavsko

a aktivovaný přes VAG je?

_________________
http://www.detailing.cz
kódování a diagnostika vw koncernu

_________________
stříbrná VW GOLFinka IV 1.6 16v 77kW ATN + škrtící klapka 1.8T & paštika B5.5 variant


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 22.07.2013 13:55 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

16.04.2009

Příspěvky:

94

Jasne, je je... ale prostě si myslím, že je to špatně zapojený, ale elektrikář tvrdí, že je to ok (udělal jich cca 100 těch tempomatů), takže by tohle mělo bejt ok


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 22.07.2013 14:20 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.10.2008

Příspěvky:

7953

Bydliště:

Svitavsko

a to je co za kód motoru? lankový nebo el. plyn?

_________________
http://www.detailing.cz
kódování a diagnostika vw koncernu

_________________
stříbrná VW GOLFinka IV 1.6 16v 77kW ATN + škrtící klapka 1.8T & paštika B5.5 variant


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 22.07.2013 16:34 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12835

Bydliště:

Humpolec

kdyby to byl lankový plyn tak musí při montáži tempomatu vyměnit RJ motoru a škrtící klapku! asi to máš špatně zapojené nebo vadný spojkový, brzdový spínač.... odkud jsi?

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 22.07.2013 21:36 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

16.04.2009

Příspěvky:

94

Jsem z Hradce Králové...

dneska poslední rozdělávání, vše je v pořádku zapojené... Je tam řídící jednotka, která to podporuje. Je to elektronicky ovládaná klapka... Jinak teda spojkový čidlo ok, brzdový jsem nezkoušel... Proste to vag píše 0010 a měl by správně psát 0011 z logu...

nevím co bych Vám ještě napsal, aby vám to pomohlo k rozluštění...

Díky za info


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 24.07.2013 16:07 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

8972

máš to opravdu dobře zapojene?

_________________
Strojvedoucí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 24.07.2013 16:35 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

12.08.2008

Příspěvky:

1692

Bydliště:

Litvínov

A páčka je OK?

_________________
VW GIV 1.6 16V


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 24.07.2013 17:31 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

8972

taky by mohla byt vadna ta pačka jak psal falko ale zaraži mě to čislovani v bloku hodnot

_________________
Strojvedoucí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 24.07.2013 18:39 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12835

Bydliště:

Humpolec

rozchodím ti to v Humpolci na 100%

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 29.07.2014 21:03 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

06.01.2013

Příspěvky:

495

Bydliště:

Morava

Zdravím, mám taky problém s tempomatem. Koupil sem sadu s kabelem i páčkou zapojil dle návodu barvy sedí jen na pin č9 má být kabel červeno/šedý a já měl červeno/fialový ostatní barvy seděly tak sem je zapojil podle návodu. Chtěl sem ho přes VAG aktivovat ale to se nepovedlo po zádání 11463 vyhodil VAG chybu: Kodování s kodovací hodnotou 11463 není možné Kodovací hodnota ve vozidle je 2
Je tedy možné že už je tempomat aktivovaný? Nejde ale zapnout. Děkuju za pomoc

_________________
VW Golf IV 1.9 TDI
VW Golf IV 2.8 Vr6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 29.07.2014 21:13 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.10.2008

Příspěvky:

7953

Bydliště:

Svitavsko

a tak ti to funguje nebo jsi to nezkoušel jestli funguje?

pak je ještě login na deaktivaci 16167 a neměl jsi tam nějakou chybu v paměti.. v měřených hodnotách to jde otestovat funkci tlačítek atd.

_________________
http://www.detailing.cz
kódování a diagnostika vw koncernu

_________________
stříbrná VW GOLFinka IV 1.6 16v 77kW ATN + škrtící klapka 1.8T & paštika B5.5 variant


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 29.07.2014 21:21 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

06.01.2013

Příspěvky:

495

Bydliště:

Morava

Sakra nevšiml sem si že sem našel téma pro benzín. Právě že nefunguje. Nějaký návod jak se do těch měřených hodnot dostanu? Návod na to jak se to kontroluje už sem našel.

_________________
VW Golf IV 1.9 TDI
VW Golf IV 2.8 Vr6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 29.07.2014 21:25 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.10.2008

Příspěvky:

7953

Bydliště:

Svitavsko

tak klasika když umíš zadat login tak toto je brnkačka ne? 1 motor - a pak měřené hodnoty 08 a tak už jen vybereš v kterém je to kanálu a dáš Go

_________________
http://www.detailing.cz
kódování a diagnostika vw koncernu

_________________
stříbrná VW GOLFinka IV 1.6 16v 77kW ATN + škrtící klapka 1.8T & paštika B5.5 variant


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 29.07.2014 21:26 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.10.2008

Příspěvky:

7953

Bydliště:

Svitavsko

a chyby tam určitě žádný nejsou?


zkus se podívat do kanálu 6

006,0,tempomat (CCS) polohy spinacu
006,1,rychlost vozu
006,2,pedal brzdy,Monitoring,Pozadovano:\n1xx = spinac spojky (F36) otevreny\nx1x = spinac pedalu brzd (F47) otevreny\nxx1 = spinac brzdovych svetel (F) zavren
;
; 1xx = spinac spojky (F36) otevreny
; x1x = spinac pedalu brzd (F47) otevreny
; xx1 = spinac brzdovych svetel (F) zavren
;
006,3,temponat, System (CCS),Pozadovano:\nxxxxx1 = CCS povoleno / zapnuto \nxxxx1x = CCS ZAP a pamet neaktivni \nxxx1xx = akcelerace \nxx1xxx = reset \nx1xxxx = brzdovy pedal v cinnosti \n1xxxxx = spojkovy pedal v cinnosti
;
; xxxxx1 = CCS povoleno / zapnuto
; xxxx1x = CCS ZAP a pamet neaktivni
; xxx1xx = akcelerace
; xx1xxx = reset
; x1xxxx = brzdovy pedal v cinnosti
; 1xxxxx = spojkovy pedal v cinnosti
;
006,4,temponat, System (CCS),Pozadovano:\n0 = vozidla s CCS - System sepnuty Off \n1 = vozidla s CCS - System zapnuto \n255 = vozidla bez CCS \n \nNote: W/ AUTO. Trans. it muze be nezbytne \nto test jizda prevyseni the Rychlost of \n30 km/h (19 mph) pred Napeti is napajeny \nto the CCS Spinac.
;
; 0 = vozidla s CCS - System sepnuty Off
; 1 = vozidla s CCS - System zapnuto
; 255 = vozidla bez CCS
; poznamka: W/ AUTO. Trans. it muze be nezbytne az test jizda prevyseni the Rychlost of 30 km/h (19 mph) pred Napeti is napajeny az the CCS Spinac.
;

_________________
http://www.detailing.cz
kódování a diagnostika vw koncernu

_________________
stříbrná VW GOLFinka IV 1.6 16v 77kW ATN + škrtící klapka 1.8T & paštika B5.5 variant


Naposledy upravil majrek001 dne 29.07.2014 21:34, celkově upraveno 1

Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group