Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nejde spravit zakladne nastavenie klapky
PříspěvekNapsal: 18.05.2008 23:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1127

Bydliště:

Bratislava

Caute, mam jeden problem. Uz rok mam chybu "zakladni nastaveni neni provedeno" Asi pred rokom mi cistili klapku lebo auto skapinalo. Cca mesiac na to som bol menit olej a spravili mi vypis chyb a bola tam tato chyba. Potom som na to zabudol, nakolko auto islo v pohode. Teraz som si kupil kabel a zacl som sa trosku hrat. Nasiel som dve chyby: 01087 - "zakladni nastaveni neni provedeno" a 00282 "ovladac skrtici klapky (V60)" - sporadicka. Chyby som vymazal, ale ta prva je tam stale. Tak som vycistil klapku, este raz vymazal chyby (stale tam svieti 01087), vymazal adaptacne hodnoty a dal zakladne nastavenie klapky. Kedze mam klapku ovladanu lankom, robil som to v skupine 098. Pri nastavovani klapku pocujem cvaknut ako bezi, vypise ADP RUN a potom Error. Skusal som to viac krat, ale proste mi to zakladne nastavenia neurobi. Este som si vsimol ze pri kontrole polohy klapky cez VAG (skupina 003, 4 polozka) tam ma stale okolo 20%, aj ked klapka je cista a urcite zatvorena. Na chvilu mi tam prebliklo 0,0 ale hned skocilo na 20 a po jednom z nastaveni sa drzalo okolo 2%. Po vypnuti zapalovania a opetovnej kontrole je tam zase 20. Je v prdeli potenciometer na klapke, alebo robim nieco zle? Este som si vsimol ze ked mi teplomer na budikoch ukazuje skoro 90° (rucicka tesne pred ciarkou), tak vo VAGu mi ukazuje teplotu okolo 73 a viac. Ked sa dostane vo VAGu na nejakych 84, tak na budikoch uz je rovnych 90° a tak uz zostane. Je to vadne cidlo, alebo nepresnost zobrazenia na budikoch? Vdaka..

_________________
Golf IV Slovakia (1,4 16V) AHW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde spravit zakladne nastavenie klapky
PříspěvekNapsal: 19.05.2008 18:25 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

5646

Bydliště:

Severní čechy-VW City

Ted jsem to dělal kámošovy na 1.8T a vše v poho.
Vypucoval klapku ohřál a pak šel na řadu VAG.


Přílohy:
Bez_n_zvu.JPG
Bez_n_zvu.JPG (29.71 KiB) Zobrazeno 5468 krát


_________________
VW Golf IV GTI+BBS LM+KO4 in progress
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde spravit zakladne nastavenie klapky
PříspěvekNapsal: 19.05.2008 18:49 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1127

Bydliště:

Bratislava

Presne tak som to robil, len mne to vzdy hodi error..

_________________
Golf IV Slovakia (1,4 16V) AHW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde spravit zakladne nastavenie klapky
PříspěvekNapsal: 19.05.2008 18:57 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

5646

Bydliště:

Severní čechy-VW City

a klapku máš čistou je uplně zavřená ne doslova nikdy není uplně zavřená.Maš čistou pamět závad.

_________________
VW Golf IV GTI+BBS LM+KO4 in progress


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde spravit zakladne nastavenie klapky
PříspěvekNapsal: 19.05.2008 20:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1127

Bydliště:

Bratislava

Hore som to pisal, klapka je cista a zatvorena, pamet zavad vymazana, akurat ta chyba "zakladne nastaveni neni provedeno" nejde zmazat. Adaptacne hodnoty som zmazal, ale proste zakladne nastavenie to nespravi. Asi to riesit nebudem, volnobeh drzi dobre, otacky nekolisaju.. Dnes som namontoval novy snimac teploty chladiacej kvapaliny a motor je celkovo kludnejsi a prestal vibrovat a ide kludnejsie. Zajtra este skusim to zakladne nastavenie. Mozno ma klamal vag a nebola teplota na 80°. Uvidime..

_________________
Golf IV Slovakia (1,4 16V) AHW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde spravit zakladne nastavenie klapky
PříspěvekNapsal: 19.05.2008 20:24 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

5646

Bydliště:

Severní čechy-VW City

Adaptační hodnoty se ti smažou i podešlí době kdy bude odpojená baterie a základní nastavení by se mělo udělat samo :wink:

_________________
VW Golf IV GTI+BBS LM+KO4 in progress


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde spravit zakladne nastavenie klapky
PříspěvekNapsal: 19.05.2008 20:36 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.02.2008

Příspěvky:

11

bifur píše:
Caute, mam jeden problem. Uz rok mam chybu "zakladni nastaveni neni provedeno" Asi pred rokom mi cistili klapku lebo auto skapinalo. Cca mesiac na to som bol menit olej a spravili mi vypis chyb a bola tam tato chyba. Potom som na to zabudol, nakolko auto islo v pohode. Teraz som si kupil kabel a zacl som sa trosku hrat. Nasiel som dve chyby: 01087 - "zakladni nastaveni neni provedeno" a 00282 "ovladac skrtici klapky (V60)" - sporadicka. Chyby som vymazal, ale ta prva je tam stale. Tak som vycistil klapku, este raz vymazal chyby (stale tam svieti 01087), vymazal adaptacne hodnoty a dal zakladne nastavenie klapky. Kedze mam klapku ovladanu lankom, robil som to v skupine 098. Pri nastavovani klapku pocujem cvaknut ako bezi, vypise ADP RUN a potom Error. Skusal som to viac krat, ale proste mi to zakladne nastavenia neurobi. Este som si vsimol ze pri kontrole polohy klapky cez VAG (skupina 003, 4 polozka) tam ma stale okolo 20%, aj ked klapka je cista a urcite zatvorena. Na chvilu mi tam prebliklo 0,0 ale hned skocilo na 20 a po jednom z nastaveni sa drzalo okolo 2%. Po vypnuti zapalovania a opetovnej kontrole je tam zase 20. Je v prdeli potenciometer na klapke, alebo robim nieco zle? Este som si vsimol ze ked mi teplomer na budikoch ukazuje skoro 90° (rucicka tesne pred ciarkou), tak vo VAGu mi ukazuje teplotu okolo 73 a viac. Ked sa dostane vo VAGu na nejakych 84, tak na budikoch uz je rovnych 90° a tak uz zostane. Je to vadne cidlo, alebo nepresnost zobrazenia na budikoch? Vdaka..


skús zadat skor ak máš golf 1,4 16V hodnotu 060 alebo 001


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde spravit zakladne nastavenie klapky
PříspěvekNapsal: 19.05.2008 20:49 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1127

Bydliště:

Bratislava

Baterku som mal odpojenu uz asi 5 krat a nepomohlo. Vzdy to bolo na celu noc. Skupinu 060 som skusal, ale tam mi pise nieco ako "skupina neni k dispozici". Skupina 001 tiez nepomohla.. Pokial viem, tak klapke ktora je ovladana lankom sa robi zakladne nastavenie cez 098 a klapke ktora je ovladana elektronicky sa robi cez 060. AXP a APE uz maju elektronicku a snimace polohy pedalov, ja mam AHW, kde je lanko..

_________________
Golf IV Slovakia (1,4 16V) AHW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde spravit zakladne nastavenie klapky
PříspěvekNapsal: 19.05.2008 20:57 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

28.09.2007

Příspěvky:

224

Bydliště:

Jesenice u Prahy

bifur píše:
Baterku som mal odpojenu uz asi 5 krat a nepomohlo. Vzdy to bolo na celu noc. Skupinu 060 som skusal, ale tam mi pise nieco ako "skupina neni k dispozici". Skupina 001 tiez nepomohla.. Pokial viem, tak klapke ktora je ovladana lankom sa robi zakladne nastavenie cez 098 a klapke ktora je ovladana elektronicky sa robi cez 060. AXP a APE uz maju elektronicku a snimace polohy pedalov, ja mam AHW, kde je lanko..


V tomhle se moc nevyznám, ale jen taková teoretish otázka. Nemůže být problém v přenosu dat mezi PC a řídící jednotkou?

_________________
Peugeot 406 coupe, 2.0 16v, kód motoru RFR, r.v. 1999 - prodáno

VW Golf IV, 1.6 16v, kód motoru AZD, r.v. 2000, 25 Years Edition - odcizeno
Obrázek

_________________
VW Golf IV, 1.6 16v, kód motoru AZD, r.v. 2000, 25 Years Edition


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde spravit zakladne nastavenie klapky
PříspěvekNapsal: 19.05.2008 21:42 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.02.2008

Příspěvky:

11

bifur píše:
Baterku som mal odpojenu uz asi 5 krat a nepomohlo. Vzdy to bolo na celu noc. Skupinu 060 som skusal, ale tam mi pise nieco ako "skupina neni k dispozici". Skupina 001 tiez nepomohla.. Pokial viem, tak klapke ktora je ovladana lankom sa robi zakladne nastavenie cez 098 a klapke ktora je ovladana elektronicky sa robi cez 060. AXP a APE uz maju elektronicku a snimace polohy pedalov, ja mam AHW, kde je lanko..

No mám pocit že ti skôr odišiel ovládač škrtiacej klapky. Čiže ak máš možnost zapožičat od kámoša a tak vyskúšat či Ti spravý základné nastavenie a potom budeš múdrejší. Ak to zobere základné tak je tvoja klapka v tahu :lol:


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde spravit zakladne nastavenie klapky
PříspěvekNapsal: 19.05.2008 22:15 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1127

Bydliště:

Bratislava

Myslel som si. Mal som tam aj sporadicku chybu ovladaca klapky. Rada mojho mechanika: drzi ti volnobeh - ser na to.. Nemam nikoho kto by mal taketo auto, tak nemozem vyskusat. Asi popozeram nejake vrakace a skusim zohnat nejaku zanovnu..

_________________
Golf IV Slovakia (1,4 16V) AHW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde spravit zakladne nastavenie klapky
PříspěvekNapsal: 19.05.2008 22:33 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.02.2008

Příspěvky:

11

bifur píše:
Myslel som si. Mal som tam aj sporadicku chybu ovladaca klapky. Rada mojho mechanika: drzi ti volnobeh - ser na to.. Nemam nikoho kto by mal taketo auto, tak nemozem vyskusat. Asi popozeram nejake vrakace a skusim zohnat nejaku zanovnu..

No sr*t na to neni velmi dobre môže Ta nechat auto kedy najmenej očakávaš. Určite zbadáš zmenu po výmene a nastavení. :lol:


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde spravit zakladne nastavenie klapky
PříspěvekNapsal: 21.05.2008 08:00 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

2096

Bydliště:

Jižní Čechy - kousek od Metropole

Ahoj, VIS kecá, není to 60 kanál, ale jiný. Z hlavy Ti ho neřeknu, ale je to mezi 40 a 60.

_________________
El Rom de Cuba

http://pelack.mybrute.com

_________________
GIV 1,6 16V 2001


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde spravit zakladne nastavenie klapky
PříspěvekNapsal: 21.05.2008 09:05 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1127

Bydliště:

Bratislava

No, co som ja vycital, tak je to 098. Aj mi tam pise ADP/RUN a potom vypise ERROR.. Este jedna otazka, pri zakladnom nastaveni sa ma klapka otvorit uplne a potom zavriet? Lebo v polohe klapky mi pri adaptacii pise iba pocas ADP/RUN ciastocne otvorenie a ked skoci error napise idle.. Musim to zase oddeklovat a zobrat si predlzovaci kabel a robit nastavenie ked kukam na klapku.

_________________
Golf IV Slovakia (1,4 16V) AHW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde spravit zakladne nastavenie klapky
PříspěvekNapsal: 24.05.2008 13:47 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1135

Bydliště:

Brno

Mohl bych se zeptat, jestli se to nastavení škrtící klapky dělá s nastartovaným nebo vypnutým motorem? Nikde jsem tuto informaci nenašel...


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group