Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat + Palubní počítač
PříspěvekNapsal: 27.07.2009 10:25 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

2134

Bydliště:

Vysočina, MB

jedinou radu co ti teď dám a co ti bude radit každej je diagnostika... nech to napíchnout na VAG jinak se tu můžem dohadovat co to je a nejni :wink:

_________________
Máte štěstí, že jdu zrovna kolem... Říkají o mě, že jsem odborník....

_________________
Audi S4, Octavia II TDI RS 125kW


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat + Palubní počítač
PříspěvekNapsal: 29.07.2009 07:54 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

359

Bydliště:

Prostějov

mirekcho píše:
Zdravím, před čtrnácti dny jsem si dovezl Tourana 1.9 Goal. Při předání mi tempomat fungoval, ale už po cestě domů mi přestala svítit kontrolka. Při zapnutém přepínači a vypnutém zapalování kontrolka svítí, jakmile nastartuju, tak zhasne a tempomat je nefunkční. Máte prosím někdo podobnou zkušenost, nebo ponětí, kde může být závada? díky


na 90% stejně jak u OII páčka KO
už jsem jich měnil dost

_________________
Audi A4/A2, diagnostika,zjištování pinů atd., montáže tempomatů, PDC, palubních PC, a jiného orig. vybavení, VCDS, VAGPROG2009, RNS 510 tool, Vagcommander, Vagtacho, Galleto atd Odblok obrazu na RNS 510 /zjištění PINu


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat + Palubní počítač
PříspěvekNapsal: 30.07.2009 14:09 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1847

Bydliště:

Praha, München

majklik píše:
mathew08 píše:
oživim téma:
nefunguje tempomat. Cez wag sa skontrolovali tlacitka a všetko ok, ked ho zapnem kontrolka svieti. Ale nefunguje vôbec. Začalo to tak, že ked som pohol pačku ako smerovku - tempomat sa vypol a teraz nejde už vôbec - čo s tým?


Napoj na VAG na RJ motoru (01), pak kanál 5 nebo 6, jedno z políček ukazuje rychlost. Musíš s tím jet - jestli neukazuje rychlost, problém je v čidle nebo kabeláži mezi budíkama a RJ.


- tak jsem vcera meril vodice od tempomatu az ke steracum a preruseny nejsou
- dnes jsem vycetl pamet zavad a byla tam zavada 16885
- na kanalu 006 to ukazuje pri jizde stale 0.0 km/h, ve sdruzenych pristrojich to rychlost ukazuje.
- kontrolka tempomatu pri on sviti a off nesviti

takze spatny cidlo signalu rychlosti?


Přílohy:
Bez názvu.JPG
Bez názvu.JPG (67 KiB) Zobrazeno 388 krát


_________________
Superb 3 Combi 140kW
ex OIII RS TDI, GIV Highline 1.6 SR, SII Combi Elegance Black, 125kW, DSG + SII Limo White, Passat 2003 Highline, BMW 740i V8 4.4L, BMW 320dA, VW GIV Varoš,S764+KAT,EGR off,Eibach
Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat + Palubní počítač
PříspěvekNapsal: 01.08.2009 22:07 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

26.05.2009

Příspěvky:

20

Bydliště:

Brno

roti píše:
majklik píše:
mathew08 píše:
oživim téma:
nefunguje tempomat. Cez wag sa skontrolovali tlacitka a všetko ok, ked ho zapnem kontrolka svieti. Ale nefunguje vôbec. Začalo to tak, že ked som pohol pačku ako smerovku - tempomat sa vypol a teraz nejde už vôbec - čo s tým?


Napoj na VAG na RJ motoru (01), pak kanál 5 nebo 6, jedno z políček ukazuje rychlost. Musíš s tím jet - jestli neukazuje rychlost, problém je v čidle nebo kabeláži mezi budíkama a RJ.


- tak jsem vcera meril vodice od tempomatu az ke steracum a preruseny nejsou
- dnes jsem vycetl pamet zavad a byla tam zavada 16885
- na kanalu 006 to ukazuje pri jizde stale 0.0 km/h, ve sdruzenych pristrojich to rychlost ukazuje.
- kontrolka tempomatu pri on sviti a off nesviti

takze spatny cidlo signalu rychlosti?


Kdyby bylo špatné čidlo G22, neukazovaly by rychlost ani budíky. To už mám odzkoušené. Když jsem ho vyndal a točil s ním, ručičká na budíkách normálně skákala.

V manualu jsem našel k této chybě následující:

Connect VAG 1598/31 test box to control module wiring harness. Engine Control Module (ECM) - J220- remains disconnected.
- Connect multimeter to measure voltage between test box sockets 1 (Ground) and 54 (vehicle speed signal) using adapter cables from VAG 1594.
- Raise vehicle at front left.
- Switch on ignition.
- Rotate front wheel and observe voltage display.
Specification: 0.0... at least 4.0 V fluctuating

Note:
Front right wheel must not turn, if necessary, hold to prevent it from turning.
If the display does not fluctuate:
Electrical Wiring Diagrams, Troubleshooting & Component Locations
- Check wiring from test box socket 54 to instrument cluster for open/short circuit

_________________
Golf IV, TDI 81kW, EGR off, KAT off


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat + Palubní počítač
PříspěvekNapsal: 26.01.2010 00:24 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.06.2008

Příspěvky:

357

Bydliště:

Studanka

Ja sem si ho vcera dodelal vsude mi to hlasi ok ale tempomat nejde pomoc

_________________
VW BORA 1.9TDI PD 85kw 6.kvalt KAT OFF,EGR OFF


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat + Palubní počítač
PříspěvekNapsal: 26.01.2010 00:38 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

26.05.2009

Příspěvky:

20

Bydliště:

Brno

Lukynno píše:
Ja sem si ho vcera dodelal vsude mi to hlasi ok ale tempomat nejde pomoc

Zkus se trochu rozepsat. Když zapneš tempomat, svítí Ti zelený kolečko na budíkách?
Pak si zapni VAG a podívej se jestli reaguje i software na mačkání tlačítek.
Jestli je všechno tohle v pohodě, tak pak je ještě podmínka, že musíš jet rychleji jak 30km/h, aby to fungovalo a pak musíš mít v pořádku čidla zmáčknutí spojky a brzdy.

_________________
Golf IV, TDI 81kW, EGR off, KAT off


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat + Palubní počítač
PříspěvekNapsal: 26.01.2010 13:15 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

100

Bydliště:

Zilina 22° 57' 5.27" S 43° 12' 37.16" W

odporucam na VAGu skontrolovat aj cidlo spolkoveho pedala , pokial je vadne m mysli si ze je coilen troch zmacknuta spojka , tak nepojde zapnut


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat + Palubní počítač
PříspěvekNapsal: 27.01.2010 12:40 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.06.2008

Příspěvky:

357

Bydliště:

Studanka

majklik píše:
Lukynno píše:
Ja sem si ho vcera dodelal vsude mi to hlasi ok ale tempomat nejde pomoc

Zkus se trochu rozepsat. Když zapneš tempomat, svítí Ti zelený kolečko na budíkách?
Pak si zapni VAG a podívej se jestli reaguje i software na mačkání tlačítek.
Jestli je všechno tohle v pohodě, tak pak je ještě podmínka, že musíš jet rychleji jak 30km/h, aby to fungovalo a pak musíš mít v pořádku čidla zmáčknutí spojky a brzdy.

NA budikach svyti a ve VAGu mi signalizuje jako zapnute a skousel sem to pri jizde a to pri rychlosti 50 a vejs!!!!Ale skusim skontrolovat cidla

_________________
VW BORA 1.9TDI PD 85kw 6.kvalt KAT OFF,EGR OFF


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat + Palubní počítač
PříspěvekNapsal: 06.02.2010 21:55 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.06.2008

Příspěvky:

357

Bydliště:

Studanka

Da se zjistit VAGem jestli snimac na spojce funguje????

_________________
VW BORA 1.9TDI PD 85kw 6.kvalt KAT OFF,EGR OFF


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat + Palubní počítač
PříspěvekNapsal: 07.02.2010 03:18 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12844

Bydliště:

Humpolec

ano, měřené hodnoty.. kanal 06

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat + Palubní počítač
PříspěvekNapsal: 07.02.2010 09:55 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

26.05.2009

Příspěvky:

20

Bydliště:

Brno

Hoši, tak jsem přišel na chybu a tempomat mi už jede. V průchodce mezi kabinou a motorem mám na jendom konektoru špatný plastový zobáčky a ten parchant nedolíhal, takže mi nefungoval ani tempomat a občas ani klima. Teď už to běží, jak víno, jen klimu vyzkouším až bude víc nad nulou :)
Všem díky za rady

_________________
Golf IV, TDI 81kW, EGR off, KAT off


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat + Palubní počítač
PříspěvekNapsal: 07.02.2010 17:27 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.06.2008

Příspěvky:

357

Bydliště:

Studanka

tak sem zkontroloval snimace a ukazujou jakmaj tempomat se zapne ale nefunguje a to sem tam dal jeste jinou packu

_________________
VW BORA 1.9TDI PD 85kw 6.kvalt KAT OFF,EGR OFF


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat + Palubní počítač
PříspěvekNapsal: 07.02.2010 17:30 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12844

Bydliště:

Humpolec

pokud ti vše v měřených hodnotách ukazuje správně musí tempomat fungovat...

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat + Palubní počítač
PříspěvekNapsal: 08.02.2010 14:05 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.06.2008

Příspěvky:

357

Bydliště:

Studanka

A kde se maj ukazovat kylometry???

_________________
VW BORA 1.9TDI PD 85kw 6.kvalt KAT OFF,EGR OFF


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat + Palubní počítač
PříspěvekNapsal: 08.02.2010 14:14 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.01.2010

Příspěvky:

17

Bydliště:

Zlín

kilometry :D

_________________
VW golf 4, 1.6 16V 77 KW


Nahoru
 ICQ   Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group