Sjednocujeme fanoušky VW od roku 1996. Přijeď oslavit dvacetiny klubu na celorepublikový sraz.

20 LET Klubu


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat na Golf 1.4
PříspěvekNapsal: 27.06.2009 16:45 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

9

Takto mi to bylo vysvetlovano, nakonec jsem ale montaz sveril Vasovi.

(J220 je řj

T80 je svorkovnice na řj a to lomeno a ty čísla jsou pozice v té svorkovnici
Ta T80/38 tě nezajímá
Podívej se na obsazenost 24 , 25 , 39 , 50 pokud jsou prázdné musíš je natáhnout konektory schánět nemusíš stačí to tam nacvaknout a zajistit. Ná káblu od páčky bys měl mít 6 drátů z toho dva jdou do jednoho takže jich je 5 konektorů 4 dáš do řj a ten pátej to je ta dvojka na obrázku tak ten je napájecí a dává se na brzdové čidlo na ten kabel kde je 12 V (vstupní).Já to řešil že jsem si sehnal kabely vykuchané z nějakého passata a natáhl jsem si kable od řj do svorkovnice z toho a do svorkovnice pak už jdou ty origo od tempomatu.Pak už jen na VAGu to aktivovat a jedem.)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat na Golf 1.4
PříspěvekNapsal: 02.08.2009 17:44 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

02.08.2009

Příspěvky:

1

Vojtishek píše:
Vaso, je to stejny typ motoru, jako jsi mi delal na Leonu (1.4 16V, BCA, rv.03) podle tohoto schematka.

Příloha:
tempomat.jpg


pocuj a ako to napojim na GIV 1,4 16V kod motora AXP a rk vyroby 2001 tiez nemam tam tie kable z toho cierneho konektora pod stieracmi T10/a do RJ, mam tam len 2 kable a to cierno cerveny a bielo zlty


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat na Golf 1.4
PříspěvekNapsal: 02.08.2009 20:56 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

359

Bydliště:

Prostějov

Zapojení by mělo být stejné jak schéma na předešlé straně

_________________
Audi A4/A2, diagnostika,zjištování pinů atd., montáže tempomatů, PDC, palubních PC, a jiného orig. vybavení, VCDS, VAGPROG2009, RNS 510 tool, Vagcommander, Vagtacho, Galleto atd Odblok obrazu na RNS 510 /zjištění PINu


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat na Golf 1.4
PříspěvekNapsal: 12.07.2015 11:06 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

26.07.2014

Příspěvky:

10

Vojtishek píše:
Takto mi to bylo vysvetlovano, nakonec jsem ale montaz sveril Vasovi.

(J220 je řj

T80 je svorkovnice na řj a to lomeno a ty čísla jsou pozice v té svorkovnici
Ta T80/38 tě nezajímá
Podívej se na obsazenost 24 , 25 , 39 , 50 pokud jsou prázdné musíš je natáhnout konektory schánět nemusíš stačí to tam nacvaknout a zajistit. Ná káblu od páčky bys měl mít 6 drátů z toho dva jdou do jednoho takže jich je 5 konektorů 4 dáš do řj a ten pátej to je ta dvojka na obrázku tak ten je napájecí a dává se na brzdové čidlo na ten kabel kde je 12 V (vstupní).Já to řešil že jsem si sehnal kabely vykuchané z nějakého passata a natáhl jsem si kable od řj do svorkovnice z toho a do svorkovnice pak už jdou ty origo od tempomatu.Pak už jen na VAGu to aktivovat a jedem.)



prosím mohl by mě někdo popsat přesně jak se zapojují dráty do toho konektoru u ECU? celé jsme to orzdělal otevřel i koenktor ale vidím tam jen asi bílé záslepky v místech kam mám dát drát. Jak ho tam tedy ale dát? :(


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat na Golf 1.4
PříspěvekNapsal: 12.07.2015 14:21 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

26.07.2014

Příspěvky:

10

aha tak už nic :) , už jsme na to přišel. pro někoho kdo by nevěděl tak návod takový zjednodušený.
konektor vysunout pak odjistit 2 bílé jezdce a zvonkovým drátem nebo tenkým šroubovákem vysunout gumovou západku (která je uvnitř jednotlivých lůžek pinů) a to NA STRANU KABELŮ což znamená tlačit ze směru ECU.
Tu gumu co vytlačíte tak něčím ostrým propíchnout a protáhnout lanko-kabel.
celý takto připravený vodič zasunout do konektoru a přebytečný lankokabel zastřihnout zároveň s hranou konektoru (směr k ECU)
takhle vyměnit všechny potřebné konektory a je to celé.
Pak zase zasunout bílé jezdce a strčit konektor zpět do ECU půjde to o něco hůže ale je to daň za jistý elektrický dotyk ;)

PS.: dávejte si pozor aby se vám tam nezatoulal někde kovový vlas z toho lanko-kabelu a nevyzkratovali jste mezi sebou jednotlivé piny.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat na Golf 1.4
PříspěvekNapsal: 29.08.2016 18:06 
Offline
Řidič
Řidič

Hodnost:

Řidič

Registrován:

03.08.2016

Příspěvky:

31

Bydliště:

Zlín

Zdravím,

nechci zakládat nové téma kvůli jednoduchému dotazu. Půjde tempomat nainstalovat i do GIV 1.6 SR AKL ? Pedál je tuším lankový.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat na Golf 1.4
PříspěvekNapsal: 29.08.2016 18:16 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1333

Bydliště:

OLOMOUC

Všechno jde,ale bude tě to stát hodně peněz. Nebude stačit jen přehodit páčku za tempomatovou a natáhnout drátky. Bude potřeba i jiná škrtící klapka a mám dojem,že i ŘJ. Prostě moc peněz.

_________________
GOLF 7 1,4 TSI Limestone


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat na Golf 1.4
PříspěvekNapsal: 29.08.2016 21:12 
Offline
Řidič
Řidič

Hodnost:

Řidič

Registrován:

03.08.2016

Příspěvky:

31

Bydliště:

Zlín

Aha, tak to pak nemá cenu :) Bylo by to super a když jsem četl, že stačí koupit jenom nějaké kábly a páčku, tak jsem se chtěl aspoň zeptat zda by to tak jednoduše šlo i u mne. Bohužel, ale díky za odpověď :)


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group