Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 13.06.2010 12:43 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

29.09.2009

Příspěvky:

332

Bydliště:

Cadca- Kysuce

caute chcem sa spytať ,len taku blbost asi..prečo sused v golfe nema na climatroniku tie palicky kde ukazuje na akom stupni ma pusteny ventilator???vid foto..to ma nejaku inu klimu alebo je to tym ze ma novsi rocnik??? diky:)


Přílohy:
VW Bora combi 004.jpg
VW Bora combi 004.jpg (103 KiB) Zobrazeno 650 krát


_________________
Moja Bora Variant 1,9 TDI
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 13.06.2010 14:00 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4476

Bydliště:

Prostějov

To je spíš nějaká chyba. Novější ročníky právě ukazovali tu rychlost větráku líp než straší. Straší při režimu auto ukazujou rychlost větráku v polovině, i když se točí třeba na maximu, nebo na minimum. Novější uakzujou rychlost větráku skutečnou podle čárek a nezůstává to uprostřed. Tohle je ale divny, buď má někde blbej kontakt na displeji, nebo je ten displej vadnej. Chtělo by to na diagnostice zkontrolovat při testu, se rozsvítí všechny symboly na displeji, když se ty čárky neukážou, tak je vadnej displej, když se ukážou, je to nejspíš chyba softwaru.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 13.06.2010 22:03 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.04.2010

Příspěvky:

13

Bydliště:

Česká Třebová

Já mám problém jiného rázu, klima mi bez problému sepne, je to slyšet i cítit, horší to ale je s funkčností, protože i když to nastavím na LOW tak mi přijde, že to fouká pořád stejně. Nejdřív jsem myslel, že to bude nedostatek chladiva, ale při nízkém tlaku by klima přece nesepla. Takže mě napadl vadný klimakompresor. Zatím jsem neměl možnosti to píchnout na VAG, mohlo bz to být i něco jiného? Kompresor by byl asi dost drahý a v tomhle pos*aném počasí mi klima znatelně chybí

_________________
VW PASSAT VARIANT B6 2.0 TDI 125kW SPORTLINE


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 13.06.2010 23:05 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4476

Bydliště:

Prostějov

Pokud sepne kompresor, nejlíp to ověříš tak, že se podíváš za chodu na kompresor, jesi se na něm točí ty tři vyvažovací kolečka, a přesto klima nechladí, může být málo chladiva, nebo vadnej kompresor. Kompresor stojí tak 10-15 tisíc, možná se dá sehnat i levněji, ale chce to buď dobry kontakty, nebo štěstí. Repasovat se ho většonou nevyplatí, oprava vychází skoro na cenu novyho, takže ještě je možnost starší, u toho ale nebude zaručená funkčnost. Diagnostika ti v tomhle případě asi moc neřekne, ale zkusit to můžeš.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 14.06.2010 10:55 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.01.2008

Příspěvky:

85

Bydliště:

Ostrava

Tak já mám taky už problém s klimou... tak půl rok zpátky chladila a už nechladí... diagnostika climatroniku mi píše chybu 4FA což je Servomotor přetlakové klapky Climatronic a za boha nevím kde ten servomotorek najdu... mám tušení že by to mohl být na spolujezdcově straně za kaslikem ten servomotorek... nejspíš je K.O. to ozubené kolečko... při zapnutí klimy se mi ani větráky neroztočí, tak jsem vytáhnul tu řídící jednotku dochlazování a tam jsem zjistil že relé nespíná.pokud jsem ho sepnul ručně tak se mi větráky roztočily ale stále to nechladí... dneska s tím nejspíš jdu na kontrolu tlaku v celém oběhu chlazení a pokud ten tlak bude držet tak se to doplní, ale stejně tomu moc něvěřím že to bude chladit... jinak na VAGu jsem s tím ještě nebyl... a ještě prosím o radu jak vytáhnout ten servomotorek... rukama se tam sice dostanu ale nevím kde to je chytnuté...

_________________
___________________________
VW Scirocco MKI 1976 1,5 51kW
8126


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 14.06.2010 13:59 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

17.05.2009

Příspěvky:

998

tak dneska jsem zjistil ze spojka na kompresoru spina a potom je cely kompresor horky a zda se ze vytvari tlak...zkousel jsem na nejakych asi ovzdusnovacich trubickach co vedou od kompresoru a neco tam je...i toho zeleneho svinstva :-D ale to az v trubici dal...jinak auto si neprida otacky proste nic..prave tohle nechapu a porad to nechladi,ale otacky vetraku si to prida a sahara na chladici se ani nehne...ale ja si myslim kdyby byl nedostatek toho media tak se proste spojka nesepne ne? jak poznam vadny kompresor?

_________________
Seat Alhambra 2.0 TDi BRT rok 2006


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 14.06.2010 16:10 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4476

Bydliště:

Prostějov

U dieselu se otáčky motoru nezvednou. Když je malej tlak, tak se kompresor nesepne, nedovolí mu to tlakovej spínač. Pokud by se sepnul a bylo málo chladiva, hrozilo by zadření kompresoru. Vadnej kompresor na pohled nepoznáš, musel by se vymontovat, zkusit jestli vytváří tlak a neuniká, v domácích podmínkách asi nereálná věc. Kompresor může mít vydřeny pístky, tím pádem velky vůle a nevytvoří pak dostatečnej tlak, aby klima chladila. Nebo může být v pořádku, ale je vadnej expanzní ventil, pak klima taky nechladí, jenom se honí tlak v trubkách.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 15.06.2010 09:59 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

17.05.2009

Příspěvky:

998

tak dnes mi doplnili chladici latku a stejne to nechladi...bylo mi receno ze je zpusobene tim ze se nerozjede sahara na chladici...ale ze kompresor jede a vsechno tesni...takze ted nejak roztocit tu saharu

_________________
Seat Alhambra 2.0 TDi BRT rok 2006


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 15.06.2010 14:58 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4476

Bydliště:

Prostějov

Vadná řj. dochlazování pod baterkou. Ale klima chladí aji bez větráků, jenom ne dlouho, protože jakmile se to moc ohřeje, tak by se měla vypnout.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 15.06.2010 15:50 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

17.05.2009

Příspěvky:

998

Goauld píše:
Vadná řj. dochlazování pod baterkou. Ale klima chladí aji bez větráků, jenom ne dlouho, protože jakmile se to moc ohřeje, tak by se měla vypnout.


ale to by se ukazalo na vagu ne?

_________________
Seat Alhambra 2.0 TDi BRT rok 2006


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 16.06.2010 00:57 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4476

Bydliště:

Prostějov

Může a nemusí, záleží z jakyho důvodu nefunguje.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 16.06.2010 15:57 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

17.05.2009

Příspěvky:

998

ja uz opravdu nevim co by tam mohlo byt...klima doplnena,kompresor jede,climatronik zveda otacky,sahary na chladici nejedou...dneska jsem se dival na ridici jednotku sahar a vypada ze je v poradku,ale kdo vi...jinak jak odzkousim ze jedou sahary? jinak tubky jsou teple

_________________
Seat Alhambra 2.0 TDi BRT rok 2006


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 16.06.2010 16:32 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4476

Bydliště:

Prostějov

Větráky odzkoušíš tak že to napojíš přímo na 12V a buď pojede nebo ne, je to jenom elektromotor. Ta jednotka se může zdát na pohled v pořádku, ale vevnitř může být problém. Pojistku co je na baterce si kontroloval ? Jedna z nich je pro větráky, myslím že druhá zprava. Odkud si ?

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 16.06.2010 16:38 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

17.05.2009

Příspěvky:

998

Goauld píše:
Větráky odzkoušíš tak že to napojíš přímo na 12V a buď pojede nebo ne, je to jenom elektromotor. Ta jednotka se může zdát na pohled v pořádku, ale vevnitř může být problém. Pojistku co je na baterce si kontroloval ? Jedna z nich je pro větráky, myslím že druhá zprava. Odkud si ?


pojistku jsem zkousel ...tusim jedna na tu klimu a dalsi na abs a asr...nevim proste se me zda ze kompresor tlaci,ale ze se to nekde proste nesepne a nechladi...jinak kdyz me to plnil v pneu plus tak rekl ze to bude nejspis problem v elektronice ze nejaka prkotina a pojede to...z jizni moravy Veseli nad Moravou

_________________
Seat Alhambra 2.0 TDi BRT rok 2006


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 16.06.2010 16:45 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4476

Bydliště:

Prostějov

Divny sou ty větráky proč nejedou, to musíš vyřešit a pak zkoumat dál, proč to nejde. Ale jak řikám jestli se točí kompresor a stejně to nechaldí, tak může být třeba vadnej expanzní ventil, nebo samotnej kompresor. Řikáš, že sou trubky horky, všechny sou horky, nebo některy z nich sou studeny ? Chce to spíš zajet do pořádnyho klimaservisu, ne jenom někam, kde klimatizace plní, tam ví prd, jak to funguje, stačí mu mašina, co to udělá za něj :roll:

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group