Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 16.06.2010 16:50 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

17.05.2009

Příspěvky:

999

Goauld píše:
Divny sou ty větráky proč nejedou, to musíš vyřešit a pak zkoumat dál, proč to nejde. Ale jak řikám jestli se točí kompresor a stejně to nechaldí, tak může být třeba vadnej expanzní ventil, nebo samotnej kompresor. Řikáš, že sou trubky horky, všechny sou horky, nebo některy z nich sou studeny ? Chce to spíš zajet do pořádnyho klimaservisu, ne jenom někam, kde klimatizace plní, tam ví prd, jak to funguje, stačí mu mašina, co to udělá za něj :roll:


tak prave on me rikal ze tam to zmeri tlaky a jesli to nekde propousti atd...proste me rekl ze tlak to ma a udrzi a kompresor jede jak ma...ale ze problem je ze se nesepnou ty vetraky...no nic zkusim nejak manualne rozjet jesli vubec jedou a kdyztak si pujcim tu ridici jednotku od nekoho...kdyz budu metnit ten expanzni ventil tak musim vypustit napln? kde se nachazi?

_________________
Seat Alhambra 2.0 TDi BRT rok 2006


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 16.06.2010 17:04 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4478

Bydliště:

Prostějov

Expanzní ventil je taková ta kostička, jak do ní vedou trubky přes přepážku do kabiny. Ale měnit to sám bych nedoporučoval. Zaprve je potřeba odsát chladící médium, protože je to nebezpečná látka a taky bys pak musel platit za novou náplň, což není zrovna málo. Navíc když rozděláš trubky klimatizace, je potřeba vyměnit těsnění, ktery je takovy speciální silikonovy a namazat závity na trubkách hliníkovou pastou, která je taky speciální na klimatizace. Kdybys tohle všechno měl kupovat, tak bys za to zaplatil hrozně moc peněz a zbytek by ti pak byl k ničemu, nemá to dlouhou použitelnost.
Takže znovu doporučuju kvalitní klimaservis a ne pepu z pneuservisu :wink:

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 03.07.2010 12:24 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

27.09.2007

Příspěvky:

17

Bydliště:

Piestany

ja mam problem c klímou taký že mi zapne cerpadlo ale nasledne ho vypne, znovu zapne a vypne a takto dokola... neviete co to je?

_________________
VW Golf IV 1.4 16V


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 12.07.2010 23:33 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

12.07.2010

Příspěvky:

18

Cawte. Mam VW GOLF IV 1.9 TDI climatronik, a mam problem s klimou. ked zapnem klucik pred startovanim tak my zacne blikat displej na klime , rozblika sa nan nej vsetko a to trva asi 15 sekund. potom sa normalne nacita, ale nefuka dobre a potom som zistil ze my nenaskoci ventilator , neviete niekto co by to mohlo byt??....dakujem

_________________
VW G IV 99, 81 kw TDI


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 12.07.2010 23:39 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4478

Bydliště:

Prostějov

To znamená, že jednotka má v paměti uloženou chybu, která ovlivňuje chod klimatizace. Udělej diagnostiku a uvidíš o jakou chybu jde.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 12.07.2010 23:51 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

12.07.2010

Příspěvky:

18

no to som si aj myslel ale v tom case som mal auto na diagnostike a nic to nevyhodilo...a diagnostiku klimi som este nerobil.......a ked som spravil diagnostiku klimi tak som zistil ze to je chyba 318 co je Tlakový spínač klimatizace Climatronic.......kurna uz som ho nasiel ale neviem kde je jeho druha strana kde sa zacina napajat....a neviete ci je to draha vec??

_________________
VW G IV 99, 81 kw TDI


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 13.07.2010 16:26 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4478

Bydliště:

Prostějov

Čidlo tlaku stojí něco kolem 1200kč.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 19.07.2010 03:36 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

06.05.2009

Příspěvky:

187

Bydliště:

Ústí nad Labem

taky se přidám se svojí troškou do mlýna,klima naplněná všechno funkční, ale nechladí, naopak to topí jak o život, zvlášť v těch vedrech, když je chladnějš kolem 24 tak to normálně chladí, jinak je to climatronik


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 19.07.2010 13:08 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4478

Bydliště:

Prostějov

Diagnostika píše nějkou chybu, nebo si to nenapojoval ? To je první věc, kterou bych začal. Když to ve vedru začne topit, podívej se jestli se točí kompresor a pokud ano, jestli je jedna trubka chladná a druhá horká. Jak ti ukazuje teplota na panelu climatronicu, je tam správná teplota, nebo jiná než venku skutečně je ? Je možny, že se zbláznilo některy čidlo a říká, že venku je zima, proto je potřeba topit a ne chladit.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 24.05.2011 11:12 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

29.09.2009

Příspěvky:

332

Bydliště:

Cadca- Kysuce

chlapi, vam sa tiež tak kratko zopinaju ventilatory?? nemam problem s klimou len som pocuval ze mi nejak casto a kratko to zopina... viem ze mam davat pozor aby sa točili obe vrtule,to je v poriadku len sa mi zdá ze nejak kratko..či ???
tu je moje video pri spustenej clime na LO


_________________
Moja Bora Variant 1,9 TDI


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 25.05.2011 14:57 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

16.02.2009

Příspěvky:

1131

Bydliště:

Protivín a Plzen - kolej

zapnu klimu a do minuty kdyz je nad 15 stupnu zacne hodnee mlatit asi kompresor... je celej v prdeli???

_________________
G4 1,9 TDI AHF 81 KW (Recaro BBS, GTI Exclusive) EGR OFF, -30/-30, Jednohmota (AXR, Ferodo Sport), Sprint 764, dlouhodobá 5L/100
http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=78&t=192915

_________________
Zkušební inženýr Bosch


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 25.05.2011 20:18 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

02.09.2010

Příspěvky:

21

MMATES píše:
chlapi, vam sa tiež tak kratko zopinaju ventilatory?? nemam problem s klimou len som pocuval ze mi nejak casto a kratko to zopina... viem ze mam davat pozor aby sa točili obe vrtule,to je v poriadku len sa mi zdá ze nejak kratko..či ???
tu je moje video pri spustenej clime na LO




8O ne..mne idu pekne dlho..tam neni nieco dobre :?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 27.05.2011 15:20 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

29.09.2009

Příspěvky:

332

Bydliště:

Cadca- Kysuce

no uz viem že tam neni nieco dobre... vag nehlasi nic :?

_________________
Moja Bora Variant 1,9 TDI


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 27.05.2011 15:41 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

26.02.2011

Příspěvky:

485

Bydliště:

kousek od Znojma :)

nechci zakládat nový téma, tak se zeptám tady, možná je to hloupost, ale pro mě to má význam, když mám zapnutej climatronic, mám nastavený třeba 20 stupňů a režim econ, tak při zapnutí foukání za okno nebo vnitřího okruhu se mi econ vypne a začne to chladit, je to normální? jde mi o to že mám 1.4 a se zapnutou klimou to teda moc nejede a předjíždějí je občas problém...
díky ta rady

_________________
ex:
VW Golf IV 1.9 TDi PD 85kw, AJM
nyní:
VW Golf V Sportline 2006 BKD, 2.0TDi PD 103kw+chip od Moravia-tuning na 180PS
Škoda Octavia II RS 2009 CEGA, 2.0TDi CR 125kw - zatím bez úprav


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 27.05.2011 16:36 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

17.05.2009

Příspěvky:

999

MMATES uplne to stejne jsem mel ja.nasetril jsem prachy a hodil do poradneho klimaservisu.prej me odesla prvni rychlost na vetrakoch a to co ti to toci to uz je druha a ta me sla a kvuli tomu me odesel klimakompresor ze se prehrivala ta smes a bud to zhoustlo nebo ja uz nevim co,ale proste vsechno v tom kompresoru bylo rozsekane kvuli tomu ze to nechladilo.oprava me vysla na 10 litru.nove sahary a repas kompresoru.hod to tam kde tomu rozumi a hlavne to nepoustej at ti to neodpali kompresor pokud jeste jede

_________________
Seat Alhambra 2.0 TDi BRT rok 2006


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group