Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 27.05.2011 16:40 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

17.05.2009

Příspěvky:

999

Kutil001: me to dela taky tak si myslim ze to je ok.on ten vzduch z klimy je suchy tak ti ty okna odmlzi rychleji

_________________
Seat Alhambra 2.0 TDi BRT rok 2006


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 27.05.2011 16:49 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

26.02.2011

Příspěvky:

485

Bydliště:

kousek od Znojma :)

Munez: tak to jsem rád že je to normální, protože vag nic nehlásí
ještě mě tak napadlo, když poprvé za den nastartuju motor, občas se mi stane že sebou motor dost škube, příjde mi že má i trochu divný zvuk, při zapnuté klimě hned po startu je to citelnější, kde by mohl být problém?

_________________
ex:
VW Golf IV 1.9 TDi PD 85kw, AJM
nyní:
VW Golf V Sportline 2006 BKD, 2.0TDi PD 103kw+chip od Moravia-tuning na 180PS
Škoda Octavia II RS 2009 CEGA, 2.0TDi CR 125kw - zatím bez úprav


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 27.05.2011 18:42 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

29.09.2009

Příspěvky:

332

Bydliště:

Cadca- Kysuce

Munez píše:
MMATES uplne to stejne jsem mel ja.nasetril jsem prachy a hodil do poradneho klimaservisu.prej me odesla prvni rychlost na vetrakoch a to co ti to toci to uz je druha a ta me sla a kvuli tomu me odesel klimakompresor ze se prehrivala ta smes a bud to zhoustlo nebo ja uz nevim co,ale proste vsechno v tom kompresoru bylo rozsekane kvuli tomu ze to nechladilo.oprava me vysla na 10 litru.nove sahary a repas kompresoru.hod to tam kde tomu rozumi a hlavne to nepoustej at ti to neodpali kompresor pokud jeste jede


8O ajajaj tohoto som sa obaval :sorry: no zajdem pozriet do servisu.Pozerali sme to s druhym golfom a tam sa tocili ventilatory pekne stale :( Nepustam klimu teraz lebo sa veru bojim aby tam nieco neodpalilo. diky za radu..

_________________
Moja Bora Variant 1,9 TDI


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 27.05.2011 19:08 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

17.05.2009

Příspěvky:

999

at ti to nekdo premeri,ale pokud ti jde klima a sahary ne tak by kompresor mel byt v pohode,ale me rikal ze bud sahary nebo jednotka dochlazovani bude v haji a potom se muze resit kompresor.kdybych vymenil kompresor a nechal to tak tak by to dopadlo prej stejne.no uvidis.sak zajdi k nekomu kdo dela elektro a uvidis.treba to bude prkotina

_________________
Seat Alhambra 2.0 TDi BRT rok 2006


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 27.05.2011 19:14 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

29.09.2009

Příspěvky:

332

Bydliště:

Cadca- Kysuce

bodaj by to bolo len nejake cidlo alebo co :? ...ked som bol plnit a citit klimu bolo vsetko o.k. ( minuly rok ) aj kompresor bol vraj vraj vo velmi slusnom stave...no asi aj hned zajtra s tym zajdem

_________________
Moja Bora Variant 1,9 TDI


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 27.05.2011 19:23 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

17.05.2009

Příspěvky:

999

a v te dobe ti sli sahary?ja ma zkusenosti jine.byl jsem u jednoho servisu a tam me rekl ze dela vsechno aj klimaservis a ze kdyz to nepojede tak me to opravi.hodil jsem to tam a on me predal auto ze klima je naplnena a ze nevi proc to nejede.ze urcite nejaka prkotina v elektronice.tak jsem to rok neresil a nasel jsem poradny klimaservis a dopadlo to tak jak jsem to psal.

_________________
Seat Alhambra 2.0 TDi BRT rok 2006


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 04.06.2011 23:19 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

29.09.2009

Příspěvky:

332

Bydliště:

Cadca- Kysuce

pred tym chladila velmi slabo...po naplneni paráda...odvtedy nebol problem... a to ze mi to vypina takto, som si vsimol ked som vystupil z auta a nechal motor bežat a že čo sa to stale zapina vypina :? nejako mi to vrtalo hlavou.Popytal som kamoša nech pusti klimu a ono to jemu ide stale a mne nie ....aaaa problem. Musim najst nejaky fajn servis a uvidime

_________________
Moja Bora Variant 1,9 TDI


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 22.07.2011 10:52 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.11.2008

Příspěvky:

44

Bydliště:

Plzeňsko

Tak mě do min týdne chladila klima jak o život,dokonce i v zimě v mrazu běžela pokud jsem nezap režim Econ a o víkendu jsem měnil snímač plyn. padálu a ještě kontroloval káble v motor . prostoru i pod baterkou a od tý doby ani t'uk,jako kdyby tam klima vůbec nebyla,nespíná kompresor,netočí se větráky,nic. Ach jo.

_________________
VW GIV,Variant,1,9TDi,85kW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 25.08.2011 18:42 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

01.08.2009

Příspěvky:

11

Bydliště:

Ostrava

To já mám zase opačný problém. Klima je sepnutá stále, ikdyž je na klimatroniku vyplá, vyplý motor, zamklé auto, ta kravina je pořád seplá a vybíjí mi baterku. Hledal jsem relé ale našel jsem pod baterkou jen nějakou jakoby řídící jednotku čico. Pročítal jsem fórum ale snad tady takový problém ani nebyl :158: Tak ji mám zatím vyplou u motoru na káblíku ,nemám na to zatím čas.

_________________
Pikko

_________________
VW passat variant 2012 2.0tdi highline


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 25.08.2011 22:34 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

8972

Hroch.R420 píše:
Tak mě do min týdne chladila klima jak o život,dokonce i v zimě v mrazu běžela pokud jsem nezap režim Econ a o víkendu jsem měnil snímač plyn. padálu a ještě kontroloval káble v motor . prostoru i pod baterkou a od tý doby ani t'uk,jako kdyby tam klima vůbec nebyla,nespíná kompresor,netočí se větráky,nic. Ach jo.

jednotka dochlazování bude dojebana pravděpodobně

_________________
Strojvedoucí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 25.08.2011 22:36 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

8972

TO:pikko zapni zpět kablik k baterce ten cos odpojil a vypoj konektor co je na chladiči jestli to náhodou nebude ten spínač co spíná ventilatory :roll:

_________________
Strojvedoucí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 28.08.2011 09:59 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

03.03.2011

Příspěvky:

154

Bydliště:

Jihlava

Měl jsme také problém s klimatizací. Mám 4-kového golfa 1.9TDI Climatronik. A dělo se mi to, že po stisknutí volby AUTO na panelu se vůbec nic nedělo. Sahary stály, kompresor vypnutý....prostě vůbec nic. Byl jsme u dvou lidí který dělají elektroniku a ani jeden nedokázal říct, proč se to děje. Nejprve jsme tedy provedl kontrolu snímačů v kabině + motorovém prostoru přes VAG, který jsme si koupil. Všechny snímače ukazovali správné hodnoty a proto jsem se přesunul k řídící jednotce Climatroniku ( někdy také jednotka pro ventilátory ). Tato jednotka se nachází v motorovém prostoru pod baterií. Když jsem jí rozdělal a rozebral na tři části objevil jsem značně oprskaný kontakt na jednom ze třech relátek. Já jsem provedl opravu tak, že jsem tento kontakt očistil a vyleštil. Koukal jsem se ale, že toto relé se dá koupit řádově do 30kč. Typ toho relé RELEH700E12C. Pro porovnání jednotka Climatroniku stojí řádově okolo 3500kč.;) Po kompletaci jednotky začalo vše fungovat tak jak má. Takže oprava do 30 kč a tak 2,5 hodiny práce - dle šikovnosti;)
V případě dotazů Puza.petr@seznam.cz

_________________
Elektroudrzba


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 28.08.2011 14:06 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4478

Bydliště:

Prostějov

Ne vždycky je na vině špatny relé v té jednotce, ale něco jinyho, prostě celková nefunkčnost té řj. dochlazování.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 28.08.2011 15:36 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

03.03.2011

Příspěvky:

154

Bydliště:

Jihlava

Vzkaz pro Goauld. To samozrejme nepopiram. Jen jsem napsal muj konkretni problem a to, ze se da oprava vyresit mnohem elegantneji, nez kupovat celou jednotku;) V te jednotce neni totiz nic tak sloziteho co by neslo vymenit, popripade opravit;)

_________________
Elektroudrzba


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: 29.08.2011 00:07 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4478

Bydliště:

Prostějov

Většinou do té jednotky nateče voda a něco tam vyhnije, nebo zkratuje, to se pak těžko opravuje a když vidíš jak je hnusná, tak ji stejně vyměníš :wink:
Pokud se jedná jenom o opáleny kontakty relé, nebo špatnou cívku relé, je taková oprava jakou jsi udělal samozřejmě výhodná a levná. A pokud víš co děláš a v elektronice se vyznáš, není to žándnej namáhavej úkol. Jenom je potřeba tu jednotku dobře zalepit silikonem, aby do ní nenateklo.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group