Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 25.11.2010 15:29 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.11.2010

Příspěvky:

1034

Bydliště:

Louny, Praha

Zdravím, mam dotaz ohledně autorádia. VW Golf 1,4 16V jsem si pořídila cca před 14 dny. A první, co jsem chtěla vyměnit bylo autorádio (bylo tam originál od VW radio JVC na kazety) toto rádio jsem si vyměnila za autorádio Sencor :? rádio sice hraje, ale při zapnutí, přepnutí písničky, atd. jakoby škube s reprákama, vydává to takové divné zvuky. Nevím čím to je, ale bojím se aby mi to neoddělalo repro. Prosím vás o radu...díky

_________________
MKIV viewtopic.php?f=78&t=191333 - prodáno
MKVII viewtopic.php?f=291&t=262427
MKI Cabrio viewtopic.php?f=157&t=291875

_________________
VW Golf IV 1,4 16V - můj ex, nyní VW Golf VII 1,2 TSI a Golf I cabrio 1,8


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 25.11.2010 15:43 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

06.03.2008

Příspěvky:

2442

Bydliště:

okr. Brno-venkov

Origo rádio od JVC nebylo. Může být problém v samotném rádiu, Sencory jsou celkem šmejdy.

_________________
Honda Civic VIII 1.8 i-VTEC Executive
ex VW Golf IV 1.9 TDI PD


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 25.11.2010 16:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.11.2010

Příspěvky:

1034

Bydliště:

Louny, Praha

Autorádiem si mysím na 99%, že to není do poslední chvíle jsem ho měla namontovaný ve svym předchozím autě a fungovalo bez problému. Myslela jsem, že to je třeba výkonem, ale když jsem se dívala tak to JVC mělo výkon jen 40W a ten Sencor má 55W. V autě mam nákou lepší muziku (cca 20repro + zesilovač) třeba už to ten Sencor krapet nepobírá :D

_________________
MKIV viewtopic.php?f=78&t=191333 - prodáno
MKVII viewtopic.php?f=291&t=262427
MKI Cabrio viewtopic.php?f=157&t=291875

_________________
VW Golf IV 1,4 16V - můj ex, nyní VW Golf VII 1,2 TSI a Golf I cabrio 1,8


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 26.11.2010 01:44 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

264

Bydliště:

LUČENEC

Tak za prvé:radio JVC nie je a ani nebolo original od VW koncernu.
Za druhé:Problém bude v zapojení ISO konektoru.Zapojenie originálneho ISO konektora pre VW koncern a zapojenie ISO konektora neoriginálneho autorádia (v tomto prípade Sencor ,JVC, Sony, atď) je odlišné! Niektoré autorádia JVC, SONY ,PANASONIC fungujú aj bez zmeny ISO konektora proste im to nevadí. Kde a ako to upraviť by mal vedieť autoelektrikár. Nebudem sa o tom rozpisovať.
Moja rada:Navštíviť odborníka a dať mu to zapojiť.

A ak je ten Sencor dobrý tak tie lupance z reprákov budú stále aj po úprave ISO konektora.Síce nie také rázovité ale budú. Je nutná ešte úprava autorádia.(Vlastná skúsenosť).Mal som tento problém u jedného zákazníka ale podarilo sa my to vyriešiť.Stačilo zapojiť osciloskop a sledovať s kade to lezie :lol: .

_________________
VW GOLF IV 1,6 16V AZD


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 26.11.2010 02:00 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.09.2008

Příspěvky:

817

Bydliště:

Kostomlaty p\Mil (Teplice)

nojo jenže úpava spočívá pouze v nápájení co já vím, přehození dvou pinů (paměť a spínaný +) protože vw koncern to má nesmyslně přesně obráceně... V tom bych chybu nehledal, pokud si pamatuje pozice rádia, nasavení zvuku atd...

_________________
jettule viewtopic.php?f=121&t=131541
varoš viewtopic.php?f=128&t=114063 PRODÁNO

http://www.sdhkostomlaty.webnode.cz

_________________
IFA F9 1,0 drei Kolben zweitakt, rodinná Octa 1,9 TDI, Citroen C5 HDi


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 26.11.2010 08:33 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.11.2010

Příspěvky:

1034

Bydliště:

Louny, Praha

Pánové děkuji za odpověď, tak to vypadá, že navštívim nějakého odborníka doma to asi sama nezvládnu... :)

_________________
MKIV viewtopic.php?f=78&t=191333 - prodáno
MKVII viewtopic.php?f=291&t=262427
MKI Cabrio viewtopic.php?f=157&t=291875

_________________
VW Golf IV 1,4 16V - můj ex, nyní VW Golf VII 1,2 TSI a Golf I cabrio 1,8


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 26.11.2010 19:43 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3527

x-t.y.n.a píše:
Autorádiem si mysím na 99%, že to není do poslední chvíle jsem ho měla namontovaný ve svym předchozím autě a fungovalo bez problému. Myslela jsem, že to je třeba výkonem, ale když jsem se dívala tak to JVC mělo výkon jen 40W a ten Sencor má 55W. V autě mam nákou lepší muziku (cca 20repro + zesilovač) třeba už to ten Sencor krapet nepobírá :D

Tak když už tam máš tolik repráááákůůů, tak kup pořádný rádio a ne Sencor :wink:


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 29.11.2010 10:46 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.11.2010

Příspěvky:

1034

Bydliště:

Louny, Praha

Jasný už se na tom pracuje, jen vybat náký slušnější za dobrý prachy a abych nemusela nechávat překopávat ty ISO konektory, jako kvůli tomu Sencoru

_________________
MKIV viewtopic.php?f=78&t=191333 - prodáno
MKVII viewtopic.php?f=291&t=262427
MKI Cabrio viewtopic.php?f=157&t=291875

_________________
VW Golf IV 1,4 16V - můj ex, nyní VW Golf VII 1,2 TSI a Golf I cabrio 1,8


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 31.12.2010 13:40 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.02.2008

Příspěvky:

617

Bydliště:

Nové Mesto n/Váhom

delong píše:
Tak za prvé:radio JVC nie je a ani nebolo original od VW koncernu.
Za druhé:Problém bude v zapojení ISO konektoru.Zapojenie originálneho ISO konektora pre VW koncern a zapojenie ISO konektora neoriginálneho autorádia (v tomto prípade Sencor ,JVC, Sony, atď) je odlišné! Niektoré autorádia JVC, SONY ,PANASONIC fungujú aj bez zmeny ISO konektora proste im to nevadí. Kde a ako to upraviť by mal vedieť autoelektrikár. Nebudem sa o tom rozpisovať.
Moja rada:Navštíviť odborníka a dať mu to zapojiť.

A ak je ten Sencor dobrý tak tie lupance z reprákov budú stále aj po úprave ISO konektora.Síce nie také rázovité ale budú. Je nutná ešte úprava autorádia.(Vlastná skúsenosť).Mal som tento problém u jedného zákazníka ale podarilo sa my to vyriešiť.Stačilo zapojiť osciloskop a sledovať s kade to lezie :lol: .


Neviem či je to Tvoj problém, ale na niektoré rádiá treba kúpiť redukciu.

_________________
Nikdy nehovor že niečo nejde, pretože vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

Múdrosť treba hľadať - hlúposť príde sama.

_________________
VW Bora TDI 74kw Seat Altea XL TDI 77kw


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 31.12.2010 14:51 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.02.2008

Příspěvky:

617

Bydliště:

Nové Mesto n/Váhom

Môj problém s rádiom. Dávam do auta rádio Blaupunkt Toronto 400 BT.
V príručke je náčrt zapojenia, káble 4 a 7 som vymenil. Do čoho ide ten kábel 5? Je stále pod napätím. A ešte neviem čo sú to za káble 1 a 3, v nákrese nie sú. Je v nich napätie, myslím že pri zapnutí zapaľovania, keď je vypnuté tak stále nejaké malé napätie zostane.
Č 6 ide na spínač svetiel, rádio ale svieti nezávisle na ňom. Pritom v nákrese v manuáli je uvedený.
Nemám pripojený žiaden menič a hands free som vyhodil, však rádio má bluetooth.
Vie niekto poradiť?
Ešte riešime napájanie anténneho predzosilovača.


Přílohy:
rádio.jpg
rádio.jpg (171.05 KiB) Zobrazeno 2398 krát

rádio1.jpg
rádio1.jpg (228.89 KiB) Zobrazeno 2412 krát


_________________
Nikdy nehovor že niečo nejde, pretože vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

Múdrosť treba hľadať - hlúposť príde sama.

_________________
VW Bora TDI 74kw Seat Altea XL TDI 77kw


Naposledy upravil VW-DEANE dne 31.12.2010 18:14, celkově upraveno 2
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 31.12.2010 15:11 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

43

Bydliště:

Havl. Brod

Ahoj, já když vypnu rádio, tak mi začne hrát cd od první písničky a nastavení zvuku se smaže. Nevim co je kde špatne, Moc díky za rady.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 31.12.2010 15:31 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.02.2008

Příspěvky:

617

Bydliště:

Nové Mesto n/Váhom

To si moc nepopísal, aké rádio? Ak iné než origo tak prehodiť tie káble 4 a 7.

_________________
Nikdy nehovor že niečo nejde, pretože vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

Múdrosť treba hľadať - hlúposť príde sama.

_________________
VW Bora TDI 74kw Seat Altea XL TDI 77kw


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 31.12.2010 17:25 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

43

Bydliště:

Havl. Brod

VW-DEANE píše:
To si moc nepopísal, aké rádio? Ak iné než origo tak prehodiť tie káble 4 a 7.

Mám rádio JVC KD-G401. Ale do 7 pinu mi vede silnější drát a do 4 pinu slabší, koukam ze na obrázku je to naopak.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 31.12.2010 18:11 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.02.2008

Příspěvky:

617

Bydliště:

Nové Mesto n/Váhom

No ak dáš neorigo rádio tak to musíš vymeniť tak ako to mám ja. Do pinu 7 musí ísť ten, čo je v ňom prús po zapnutí kľúčika. Č 4 je stály prúd. Vidíš to na nákrese. Tie káble len prehodíš. Musíš si ich odistiť, z boku vytiahneš takú poistku, ja ju mám žltej farby a potom nejakou ihlou tie piny odisťuješ a kábliky ťaháš von. Potom si už rádio bude pamätať nastavenie.

_________________
Nikdy nehovor že niečo nejde, pretože vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

Múdrosť treba hľadať - hlúposť príde sama.

_________________
VW Bora TDI 74kw Seat Altea XL TDI 77kw


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 31.12.2010 20:32 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

43

Bydliště:

Havl. Brod

Díko moc chlape


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group