Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 08.01.2011 21:11 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.02.2008

Příspěvky:

617

Bydliště:

Nové Mesto n/Váhom

Neviem, ale aby si ho neodbzučal. To by chcelo multimetrom premerať odpor.

_________________
Nikdy nehovor že niečo nejde, pretože vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

Múdrosť treba hľadať - hlúposť príde sama.

_________________
VW Bora TDI 74kw Seat Altea XL TDI 77kw


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 09.01.2011 01:15 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

264

Bydliště:

LUČENEC

"ked som skusal najst chybu tak som prisiel na to ze koakcial mi akoby prerazal. skusal som to "bzuciakom" ako ked skusate ci je kabel dobry jeden koniec som dal na stred koakcialu a druhy na kostru koakcialu a nzucal, viete kde byva najcastejsie chyba ?"

Neviem čo tu nacvičuješ s tým meraním to nie je obyčajný "drót" ale koaxialni kábel :old: .Takto ľahko "odfajčíš ten zosík v autoanténe" :lol:
Vieš vôbec ako sa šíri VF signál po koax.kábli?
Ale k veci najprv ak vieš merať tak zmeraj prúd do anténneho zosilovača (odpoj a pripoj koax.kábel od autoanténi z fantómovho napájača (po tvojom tiež je správne aj anténni separátor).Aký prúd tečie pred a po rozpojení?
Skontroluj ukostrenie autoanténi (ohmetrom ale nie digitálnym ale analógovým merákom kostra alebo mínus anténi voči kostre mínusu auta.(Rezistencia 0 Ohm).Kostra autoanténi je vonkajší obal.Stredný vodič v autoanténe nie je kostra!!!! To je "živí koniec" Ale to asi vieš.
Ďalšie meranie:na tej strane kde "zapichneš autoanténu s auta do "separátora" alebo fantómovho napájača zmeráš napätie voltmetrom živí koniec proti obalu musí byť okolo 12V.(Musí byť zapnuté rádio vtedy "lezie 12V" po tom modrom kábliku do fantómovho napájača a pozor na skrat pri meraní :mrgreen: ).
Myslím si ale že budeš mať špatnú kostru buď na strane autoanténi alebo rádia.No môže byť aj v nebi zosík :minzdr:
Na to sá dá určite prísť čo spôsobuje oslabenie alebo šum ale len správnym meraním :thk: a nie len nejkým "bzučaním"
Moj rada na koniec ak tomu rozumieš zmeraj to a ak nie prenechaj to premeranie radšej niekomu kto tomu rozumie.Ušetríš čas a aj € za " zbytočne odfajčené" príslušenstvo a rádio bude zas hrať tak ako má :sharm:

A ešte pozor aj to autorádio čo minule hralo v " inom aute " už dnes nemusí hrať :D ono keď sa niečo má pokaziť tak sa pokazí na sekundu ak mu ovšem niekto "neznalosťou danej problematiky" dopomôže :drv: :mrgreen: .

_________________
VW GOLF IV 1,6 16V AZD


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 09.01.2011 17:15 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.12.2010

Příspěvky:

17

Zdarec připojím se tady k Vaší radám s prosbou. Koupil jsem Golfa IV je to 3 dv. verze a měl jsem tam nějaký rádio Blaupunkt. Z předešlého auta jsem rádio přehodil za JVC KD 501. Všechno jsem nechal tak jak bylo, ale přestali mi hrát zadní repra a stanice se trošku špatně chytájí, jinak vše funguje jak má. U toho chytání stanic vím, že je to tuším "modro bílý" káblík pro napájení antény. Ale chtěl bych poprosit kdo má zkušenosti se zapojením jestli by mi poslal schémátko, nebo nějakou fotečku se zapojením.
Děkuji


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 10.01.2011 00:26 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

264

Bydliště:

LUČENEC

"U toho chytání stanic vím, že je to tuším "modro bílý" káblík pro napájení antény"
Ono nejde o ten káblik ale o to či si použil fantómov napájač autoantény medzi anténou a tvojím "novým rádiom" lebo z neho ide tiež modrý káblik a ten musíš zapojiť do ISO konektora (pin č.5.) (A to už nespomínam v akom elektronickom stave je anténny vodič a predzosilňovač).
A ak ti zadné reprá hrali tak ti hrať musia aj s "novým rádiom" skús sa pozreť na nastavenie rádia " FADER " (Front Speaker a Rearl Speaker) možno tam bude pes zakopaný.Alebo môže byť špatný koncák v novom autorádiu,zle zapnutý konektor ISO atď. Nepíšeš či to JVC si už počul hrať na všetky 4 reprá. A repráky sa dajú aj "prepípať" stačí ti na to 1,5V tužkovka (baterka).
Na zapojenie rádia potrebuješ aj keď sa to nezdá nejaké znalosti z autoelektroniky. Daj si ale otázku rozumieš autoelektronike a elektronike aspoň v základoch?
Ak áno nepotrebuješ ani schému a obrázok a danú problematiku vyriešiš.
Ale tu vidím problém pre teba lebo ešte nevieš alebo nemáš snahu sa naučiť googliť . Ak ovládaš googľa tak aký problém? Stačí zadať zapojenie ISO konektora a odpovedí máš hafo :lol: napríklad tu http://chrudim.cz/tuning/interier/in_audio.html
Ak sa ale na zapojenie necítiš daj radšej radšej ruky preč poznáš to neučený majster hotový kat :lol:
Radšej obetuj pár drobných a daj to "vyšetriť odborníkovy" ušetríš si kopec nepríjemných problémov.(To zistíš niekedy až po rokoch alebo hneď keď ničo sa "odfajčí" alebo to zakouří :P )
Len pozor "odborník" a odborník je sakra rozdiel ! Robil som tiež po odborníkoch v servisoch a podnikaťeľoch a veru hanbil by som sa za takú robotu keby som ju mal odviesť ja zákazníkovy.Ale nájdu sa aj profíci čo sa hanbiť nemusia ale v poslednej dobe je ich v servisoch dáko pomenej čím to je :idea: ? Asi aká pláca taká práca :lol:

_________________
VW GOLF IV 1,6 16V AZD


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 10.01.2011 02:15 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.12.2010

Příspěvky:

17

Díky za rady a poznal si to rozhodně mezi odborníky nepatřím, ale mezi úplné amatéry snad také ne :-) V předešlém autě ve Feldě jsem si dělal komplet aparaturu (přední, zadní repra, zesik a subw.) i s kabelama a nebyl problém. Tento dotaz jsem na forum napsal, abych se ujistil co se týče té antény, že je to ten správný drátek, který musím přehodit v ISO kostce na jiné místečko, aby mi to sedělo. U těch reproduktorů, tak ve Feldě co se týče výstupu reproduktorů, tak předek zadek normálně zapojen. V golfu vedou z ISo kostky jen vývody pro přední repra. Tak nevím jestli v tom není zakopaný pes, ale než jsem to přehodil tak hráli všechny.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 10.01.2011 17:02 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

264

Bydliště:

LUČENEC

Tak v tom bude asi pes zakopaný ak ti nejdu drátky z ISO kostky a pozri aj do zadných dverí či sa tam dáke reprá nachádzajú :lol: je možné že ich niekto amputoval aj s káblami alebo sa tam nenachádzali už od výroby :D Poprípade zakúp nové repro (napr. kickbasy) natiahni vodiče nastav FADER a repráky určite budú hrať :lol: .
Ale ak pred tým hrali všetky :roll: tak to musí byť nejak divne zapojené. Z ISO kostky sú zapojené všetky repráky pokiaľ sa jedná o normálne zapojenie štyroch reproduktorov (Je tam len 8 vodičov). Ale to iste vieš keď si repráky zapájal na Felde. Tak veľa štastia nech ti to hrá :wink: .

_________________
VW GOLF IV 1,6 16V AZD


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 10.01.2011 21:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.02.2008

Příspěvky:

617

Bydliště:

Nové Mesto n/Váhom

Ak Ti z ISO kostky idú len 4 dráty tak asi zadné repráky nemáš. Ja mám Boru, tiež mi idú len 4 káble, takže zadné reprá tam na 100% nebudú. Aj keď mriežky tam mám. Takže si môžeš byť istý že budeš musieť aj káble ťahať.

_________________
Nikdy nehovor že niečo nejde, pretože vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

Múdrosť treba hľadať - hlúposť príde sama.

_________________
VW Bora TDI 74kw Seat Altea XL TDI 77kw


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 12.01.2011 14:48 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.12.2010

Příspěvky:

17

Tak jsem se podíval a reproduktory v zadu jsou a vedou k něm i kabely. Tak teď nevím jestli tam mám nějakej nešvar v zapojení a nebo mě čeká rozdělání plastů v interiéru, abych zjistil jak jsou zapojeny. Ach jo, ale díkec za rady :)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 12.01.2011 15:48 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.02.2008

Příspěvky:

617

Bydliště:

Nové Mesto n/Váhom

Tak to si ma potešil. To možno tiež budem mať vzadu repráky.

_________________
Nikdy nehovor že niečo nejde, pretože vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

Múdrosť treba hľadať - hlúposť príde sama.

_________________
VW Bora TDI 74kw Seat Altea XL TDI 77kw


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 21.05.2011 16:09 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.10.2010

Příspěvky:

16

golfar píše:
nojo jenže úpava spočívá pouze v nápájení co já vím, přehození dvou pinů (paměť a spínaný +) protože vw koncern to má nesmyslně přesně obráceně... V tom bych chybu nehledal, pokud si pamatuje pozice rádia, nasavení zvuku atd...

Ja vymenil vestavene VW BETA radio za Kenwood KDC-414UA viz. zde: http://www.audiocar.cz/detail-autoradia ... a-828.html
Jsem s nim moc spokojeny a neco podobneho jsem resil take.
Po vypnuti radia,vytazeni klicku a odendani panelu se pamet vzdy vymazala.
Nastesti je maual tak dobre zpracovany ze je tam primo poznamka u zapojovani do vozidel VW ze je nutne cerveny a zluty dratek prohodit,jsou uz na to primo pripravene takze bez problemu a potom pamet drzi.

Trochu problem je ale tato vec: U vestavene BETy se po vytazeni klicku radio samo vypnulo coz vitam ale i pri vytazenem klicku slo zapnout,u kenwooda to bohuzel nejde,...nevi nekdo cim to je a co v ISO konektoru prehodit?

_________________
VW POLO 1.0 37kW (50k)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 21.05.2011 23:02 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12847

Bydliště:

Humpolec

přehozením nic nezmůžeš.. prostě bud vypínaní s klíčkem nebo budeš stále zapínat a vypínat a půjde ti bez klíčku

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 22.05.2011 10:30 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.10.2010

Příspěvky:

16

Dik uz mi odepsali i z tp audiocar a necham to byt.Pokud bych propojeni vratil tak jak to bylo radio pujde mozna nezavisle na skrince zapnout ale zase nebude drzet pamet

_________________
VW POLO 1.0 37kW (50k)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 11.06.2011 21:25 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.06.2010

Příspěvky:

169

Bydliště:

Rakovnicko

Martas2010 píše:
golfar píše:
nojo jenže úpava spočívá pouze v nápájení co já vím, přehození dvou pinů (paměť a spínaný +) protože vw koncern to má nesmyslně přesně obráceně... V tom bych chybu nehledal, pokud si pamatuje pozice rádia, nasavení zvuku atd...

Ja vymenil vestavene VW BETA radio za Kenwood KDC-414UA viz. zde: http://www.audiocar.cz/detail-autoradia ... a-828.html
Jsem s nim moc spokojeny a neco podobneho jsem resil take.
Po vypnuti radia,vytazeni klicku a odendani panelu se pamet vzdy vymazala.
Nastesti je maual tak dobre zpracovany ze je tam primo poznamka u zapojovani do vozidel VW ze je nutne cerveny a zluty dratek prohodit,jsou uz na to primo pripravene takze bez problemu a potom pamet drzi.

Trochu problem je ale tato vec: U vestavene BETy se po vytazeni klicku radio samo vypnulo coz vitam ale i pri vytazenem klicku slo zapnout,u kenwooda to bohuzel nejde,...nevi nekdo cim to je a co v ISO konektoru prehodit?



Nazdárek koupil jsem si rádio sony x-plode a přesně jak píšeš, při vypnutí klíčku se mi vymaže paměť rádia, takže jak říkáš, když přehodim ty dva drátky, tak mi to půjde bez problémů,anichž by mi něco shořelo???

_________________
VW Bora


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 12.06.2011 10:23 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

264

Bydliště:

LUČENEC

ano pôjde to bez problému a nič ti nezhorý.A čo nedali ti k tomu manuál však tam by to malo byť tiež nie?

_________________
VW GOLF IV 1,6 16V AZD


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s autorádiem
PříspěvekNapsal: 12.06.2011 20:45 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.06.2010

Příspěvky:

169

Bydliště:

Rakovnicko

Právě že jsem ho stahoval z netu a na tom co jsem dostal nebylo o nějakých drátech nic.Jen se ještě zeptam- když jsem zapojoval rádio, tak z auta vedly dva konektory s kabelama a to tak, že na jednom bylo myslim osm drátů a na druhém čtyři nebo pět. Na jakym z těch konektorů mam přehodit ty dráty a jak jsou teda barevně rozlišený?Daj se jen vytáhnout nebo je tam zális či jiné přichycení?Dík za radu.

_________________
VW Bora


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group