Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak resetovat řídící jednotku?
PříspěvekNapsal: 02.11.2011 17:17 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.06.2010

Příspěvky:

1759

Bydliště:

Prostějov

Zdarec, potřeboval bych zkusit resetovat řídící jednotku motoru, jde to nějak? Aby se dostala do původních hodnot. Nebo je možnost ji vagem nastavit nějak do původních hodnot?

_________________
Jako první Fiat Tipo 1.7D 44kW, Škoda forman 1.3i 43kW, Škoda felicia 1.3i 50kW, Škoda FELICIA 1.6 MPi AEE 61kW kombi, černá met- beruška, nyní VW GOLF IV 1.6 16V variant 77kW
Obrázek

_________________
Golf IV Variant 1.6 16V 77kW 270tis km


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak resetovat řídící jednotku?
PříspěvekNapsal: 02.11.2011 18:50 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

8972

jde to znova nahrat mapu

_________________
Strojvedoucí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak resetovat řídící jednotku?
PříspěvekNapsal: 02.11.2011 19:00 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.06.2010

Příspěvky:

1759

Bydliště:

Prostějov

Možná se jednotka nechová jako já. Při normálním "seknutí" pc se počítač restartuje. Tady je paměť nezávislá na napětí, takže jestli todle nějak jde. Jednotka mi asi nebere hodnoty z jednoho čidla. Čidlo nové, kabeláž ok, je to divný.... Ty mapy to asi doma sám nenahraju, když mám obyčejnej VAG KKL kabel, že?

_________________
Jako první Fiat Tipo 1.7D 44kW, Škoda forman 1.3i 43kW, Škoda felicia 1.3i 50kW, Škoda FELICIA 1.6 MPi AEE 61kW kombi, černá met- beruška, nyní VW GOLF IV 1.6 16V variant 77kW
Obrázek

_________________
Golf IV Variant 1.6 16V 77kW 270tis km


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak resetovat řídící jednotku?
PříspěvekNapsal: 02.11.2011 20:51 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

8972

kkl to nenahraješ a kdyby ji znova přizpusobil?

_________________
Strojvedoucí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak resetovat řídící jednotku?
PříspěvekNapsal: 02.11.2011 21:15 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.06.2010

Příspěvky:

1759

Bydliště:

Prostějov

To je jen přizpůsobení, voda nad 80, vše vyplé a uložit hodnotu 00 a vypnout na 1min zapalování, že? :wink: No já to zkusím...

_________________
Jako první Fiat Tipo 1.7D 44kW, Škoda forman 1.3i 43kW, Škoda felicia 1.3i 50kW, Škoda FELICIA 1.6 MPi AEE 61kW kombi, černá met- beruška, nyní VW GOLF IV 1.6 16V variant 77kW
Obrázek

_________________
Golf IV Variant 1.6 16V 77kW 270tis km


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak resetovat řídící jednotku?
PříspěvekNapsal: 02.11.2011 21:19 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

8972

přizpusobení pak zakladni nastavení :wink:

_________________
Strojvedoucí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak resetovat řídící jednotku?
PříspěvekNapsal: 02.11.2011 21:23 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.06.2010

Příspěvky:

1759

Bydliště:

Prostějov

Aha, tak to jsem jednou už dělal,ale základní nastavení sem pak ničeho neudělal! Byla to velká chyba?

_________________
Jako první Fiat Tipo 1.7D 44kW, Škoda forman 1.3i 43kW, Škoda felicia 1.3i 50kW, Škoda FELICIA 1.6 MPi AEE 61kW kombi, černá met- beruška, nyní VW GOLF IV 1.6 16V variant 77kW
Obrázek

_________________
Golf IV Variant 1.6 16V 77kW 270tis km


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak resetovat řídící jednotku?
PříspěvekNapsal: 02.11.2011 21:25 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

8972

to zakladni nastaveni uděláš jen škrtici klapky nic vc kukni na Vis tak je postup jak se kodujou jednotky :wink:

_________________
Strojvedoucí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak resetovat řídící jednotku?
PříspěvekNapsal: 03.11.2011 20:54 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.06.2010

Příspěvky:

1759

Bydliště:

Prostějov

Smím se zeptat, na co je kódování motoru? To se dá nějak měnit? Jaké máte kódování ŘJ motoru na golfu 1.6 16V AZD?

_________________
Jako první Fiat Tipo 1.7D 44kW, Škoda forman 1.3i 43kW, Škoda felicia 1.3i 50kW, Škoda FELICIA 1.6 MPi AEE 61kW kombi, černá met- beruška, nyní VW GOLF IV 1.6 16V variant 77kW
Obrázek

_________________
Golf IV Variant 1.6 16V 77kW 270tis km


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak resetovat řídící jednotku?
PříspěvekNapsal: 03.11.2011 21:06 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

8972

kodovani motoru ne ale kodovani no spíš přizpusobení jednotky

_________________
Strojvedoucí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak resetovat řídící jednotku?
PříspěvekNapsal: 05.11.2011 09:08 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1609

Bydliště:

OLOMOUC

Kodování motoru-tím se vlastně ŘJ řekne co všechno je v autě a s čím vším má spolupracovat.Jako např. jestli je tam mech. nebo autom.převodovka,jestli je tam jen ABS nebo ESP atd.Já mám mech.převodovku+ABS+airbagy-tak kodování je 00031.Kdybych měl navíc climatronic tak by to bylo 00231.

_________________
GOLF 7 1,4 TSI Limestone


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak resetovat řídící jednotku?
PříspěvekNapsal: 06.11.2011 18:59 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.09.2007

Příspěvky:

346

Bydliště:

kousek od Třeboně

a nemuze kodovani obsahovat i maxidot ?

_________________
Diagnostika, piny, a jiné na VW AUDI SEAT Škoda + zapojení jednoduché elektroniky. JH,ČB,Třeboň


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak resetovat řídící jednotku?
PříspěvekNapsal: 07.11.2011 01:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4480

Bydliště:

Prostějov

Nějak nechápu co tím myslíš. Přístrojovka s maxidotem se taky musí nakodovat podle toho v jakym autě je, nebo do jakyho ji dáváš. Kodování se dělá VAGem...

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak resetovat řídící jednotku?
PříspěvekNapsal: 07.11.2011 15:14 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.09.2007

Příspěvky:

346

Bydliště:

kousek od Třeboně

To ano to je mi jasné .. jde mi o to jestli není třeba nakódovat i ŘJ motoru aby vysílala údaje potřebné pro výpočet spotřeby paliva na PIN v ŘJ. To víš já a necan auto si nedám pokoj :-)

_________________
Diagnostika, piny, a jiné na VW AUDI SEAT Škoda + zapojení jednoduché elektroniky. JH,ČB,Třeboň


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak resetovat řídící jednotku?
PříspěvekNapsal: 07.11.2011 15:28 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4480

Bydliště:

Prostějov

Ne.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group