Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak vyměnit displej v maxidot budících?
PříspěvekNapsal: 11.06.2012 15:50 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.11.2011

Příspěvky:

2473

Bydliště:

Prostřední Bečva

Ahoj...
Klubáci nemá tu někdo zkušenost s výměnou maxidotu v GOLF IV budíkách? Není to můj problém ale bráchův. Na displeji mu vynechávají řádky. Jediné co bych potřeboval teda vědět je jakou pájkou to půjde udělat, mikropájka nebo foukačka nebo nějaká spešl ??

Budíky jsem rozebrané ještě neměl tak nevím, jak to tam přesně drží.

Děkuju za zkušenosti.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak vyměnit displej v maxidot budících?
PříspěvekNapsal: 12.06.2012 11:54 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4483

Bydliště:

Prostějov

Sice sem konkrétně displej v přistrojovce nedělal, ale dělá se to horkým vzduchem a je k tomu potřeba pájecí pasta, jako skoro u všeho co je SMD. Mrkni sem http://ww.dieselpower.cz/forum/viewtopi ... t=maxidotu

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak vyměnit displej v maxidot budících?
PříspěvekNapsal: 12.06.2012 12:04 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

09.05.2012

Příspěvky:

168

Bydliště:

Praha Východ

marfy8 píše:
Ahoj...
Klubáci nemá tu někdo zkušenost s výměnou maxidotu v GOLF IV budíkách? Není to můj problém ale bráchův. Na displeji mu vynechávají řádky. Jediné co bych potřeboval teda vědět je jakou pájkou to půjde udělat, mikropájka nebo foukačka nebo nějaká spešl ??

Budíky jsem rozebrané ještě neměl tak nevím, jak to tam přesně drží.

Děkuju za zkušenosti.

Když budeš opatrnej uděláš to i normální páječkou, ale pokud nemáš s pájením zkušenosti tak se do toho nepouštěj jinak odděláš styčné plošky na tišťáku...
Pro ty co by chtěli polemizovat, tak jo už jsem pár displayů vyměnil a elektroniku taky ovládám ;-)

_________________
VW Golf IV 1.6 SR 74kw


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak vyměnit displej v maxidot budících?
PříspěvekNapsal: 12.06.2012 14:03 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.11.2011

Příspěvky:

2473

Bydliště:

Prostřední Bečva

Pájení mi jde... Ale já si myslel, že tam bude třeba horký vzduch. A něšlo by to třeba udělat způsobem pájecí pasta + horkovzdušná pistole?
Ta horkovzdušná stanice stojí majlant a neznám nikoho kdo by mi ji půjčil.

S trochou opatrnosti by to jít mohlo, kdybych navíc okolí přikryl více vrstvama alobalu.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak vyměnit displej v maxidot budících?
PříspěvekNapsal: 12.06.2012 15:59 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4483

Bydliště:

Prostějov

Horkovzduškou určitě ne, to už radši tou normální páječkou. Pokud pájíš, tak máš určitě mikropájku a jestli máš pájecí pastu, tak nanést na kontakty perfektně přiložit flex od displeje a přejet kontakty mikropájkou, nastavenou na 250-260°C a zapájí se ti to krásně. Nejlepší by bylo, kdyby sis to vyzkoušel na nějakym vraku něčeho, kde je pájecí flex kabel a uvidíš jak se to chová a co to dělá.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak vyměnit displej v maxidot budících?
PříspěvekNapsal: 18.06.2012 11:09 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

2389

Bydliště:

Krnov - Jëgerndorf

:baseball: Rada první:V žádném případě to nědělej klasickou trafopájkou!!! :arrow: Flexi pásek displ (folie) se nedá dlouhodobě nahřát a potom vývody flexi pásku jdou na mpc a ten se může i poškodit tou trafopájkou!!!
Rada druhá::arrow: :Každá slušná opravna mobilů či elektroniky má slušné vybavení na pájení SMD součástek.Začíná to "pájecí vodičkou" která krásně oddělí od sebe jednotlivé pájecí plošky s cínem a neudělá to "sopel" se zkratem.Já s mikropájkou umím pájet i flexi pásky ale raději zajedu za kámošem,hodíme pokec a zapájím si to u něho sám.Pozn:Jeho pájecí stanice stála 68tis. Kč.Tedy raději v tvém případě se domluvím s technikem ať mi to za 100Kč zapájí.
Demont přístrojovky jde celkem snadno až na ty rapičky.



:negative: Do avataru si dej bydliště......

_________________
Pumpe Duse Diesel *** Nikdy nejezděte rychleji, než váš anděl strážný umí létat ***


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak vyměnit displej v maxidot budících?
PříspěvekNapsal: 18.06.2012 13:03 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.11.2011

Příspěvky:

2473

Bydliště:

Prostřední Bečva

Asi to bude nejlepší řešení zajít do nějakého dobře vybaveného shopu...


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak vyměnit displej v maxidot budících?
PříspěvekNapsal: 04.08.2012 22:14 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.03.2009

Příspěvky:

48

Bydliště:

Teplice

No nevím jestli v dnešní době někdo za 100,-kč s vlastním vybavením za x10ti tis zvedne pájku.
Přístrojovky opravuji a za 100,-kč bych určitě displej neměnil.
Ale určitě bych se do toho bez patřičných zkušeností nepouštěl sám. A ještě určitě ne jestli máš necan budíky. Když si je zmrvíš, tak se hooodně špatně shánějí. Neber to jako urážku, nebo navážení. Ale jestli jsi to ještě nedělal, tak je tam toho dost co by se dalo zničit. :-)
Mimo jiné i prodávám samotné displeje a když zákazník napíše, že si to vymění sám, že chce jen displej a pak za týden volá, že to asi nedá, jestli mu to neudělám. Atd.

_________________
http://www.repres.eu - Opravy panelu přístrojů, piny, reaktivace bagů, odkódování rádií, chiptuning, atd.


Naposledy upravil Matias.N dne 08.08.2012 08:30, celkově upraveno 1

Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak vyměnit displej v maxidot budících?
PříspěvekNapsal: 04.08.2012 23:21 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12846

Bydliště:

Humpolec

no já bych to hodně zvážil měnit si to sám..

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak vyměnit displej v maxidot budících?
PříspěvekNapsal: 06.08.2012 21:06 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

263

Bydliště:

LUČENEC

Matias.N píše:
No nevím jestli v dnešní době někdo za 100,-kč s vlastním vybavením za x10ti tis zvedne pájku.
Přístrojovky opravuji a za 100,-kč bych určitě displej neměnil.
Ale určitě bych se do toho bez patřičných zkušeností nepouštěl sám. A ještě určitě ne jestli máš necan budíky. Když si je zmrvíš, tak se hooodně špatně shánějí. Neber to jako urážku, nebo navážení. Ale jestli jsi to ještě nedělal, tak je tam toho dost co by se dalo zničit. :-)
Mimo jiné i prodávám samotné displeje a když zákazník napíše, že se ti vymění sám, že chce jen displej a pak za týden volá, že to asi nedá, jestli mu to neudělám. Atd.


Musím s tebou len súhlasiť. Ja pájku ovládam už 30 rokov mám aj patričné vybavenie ktoré niečo stálo ale to je zanedbateľné oproti skúsenostiam. A to dotyční nikdy nedocenia. Za 3éčka by som ani ja pájku cudziemu nezdvihol :D .
Minule som pájkoval po autoelektrikárovi z jedného značkového servisu len mikrospínač s diaľkového ovládača. Dal tam tam typ NC namiesto NO :mrgreen: . Urval (prepiekol ) pájkovacie plôšky. Musel som to opraviť a dať tam spínač taký aký tam mal byť (TL3310 TACT SWITCHES SMT ) . Nechápal som prečo sa do to púšťal keď tomu zjavne nerozumel ale isto si slušne vypýtal .
A to by som ho chcel vydieť jak by menil maxíka :mrgreen: a hlavne koľko by za to zobral.

_________________
VW GOLF IV 1,6 16V AZD


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak vyměnit displej v maxidot budících?
PříspěvekNapsal: 06.08.2012 21:41 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4483

Bydliště:

Prostějov

Taky nemůžu než souhlasit, roky praxe mi nikdo nedocení, vybavení nepočítaje. Soukromě dělám jenom pro kamarády a cizí lidi odmítám. Nad prasárnama od jiných umělců taky žasnu.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak vyměnit displej v maxidot budících?
PříspěvekNapsal: 13.08.2012 10:05 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

30.06.2009

Příspěvky:

198

Bydliště:

Praha 5

Ahoj,

budu muset vyměňovat LED v budíkách jelikož mi nesvítí LED u stavu ujetých KM. Nemáte náhodou zapsané jaké LED tam patří? Našel jsem návod zde ale tam není přesný typ jen Artikel číslo.

Díky J.

_________________
EX - Golf IV GTI 110kw, OII FL 1.8TSI


Nahoru
 ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak vyměnit displej v maxidot budících?
PříspěvekNapsal: 16.08.2012 09:02 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

2389

Bydliště:

Krnov - Jëgerndorf

:? Máš dvě možnosti:Od někoho sehnat z nefunkčních budíků ty LQ nebo tam dát třeba http://www.gme.cz/led-smd-specialni-pou ... 960-070/.V tom druhém případě ale budeš muset vyměnit i ten druhý podsvit protože by to svítilo jinak.
:arrow: Je třeba se ale nejdříve podívat jestli není někde třeba přerušený tišťák popř. odzkoušet napětím LQ jestli je opravdu vadná.

_________________
Pumpe Duse Diesel *** Nikdy nejezděte rychleji, než váš anděl strážný umí létat ***


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group