Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Golf iv 5q za 6q nejde rychlomer
PříspěvekNapsal: 19.01.2013 15:45 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

01.11.2009

Příspěvky:

74

Zdravim, potreboval bych poradit prehodil jsem si na svem golfu IV prevodovku tdi 66kw motor ALH vse funguje az na rychlomer, na snimaci rychlosti u te 5q prevodovky jsem mel starej hranatej konektor a u te 6q byl novy konektor s jinyma barvama dratu draty jsem zapojil ve stejnem poradi a rychlomer nejde nemuze to byt budikama? nebo jak poznam ze ten snimac je spatnej? nemohl jsem ho vypalit spatnym zapojenim dratu? dase nejak promerit? u ty 5q vse fungovalo, na elekrtiku jsem amater,:D
jinak jestli topic s timto problemem existuje tak se omlouvam nikde sem ho nenasel

_________________
VW Golf IV 1,9TDI


Naposledy upravil sterbyc dne 09.06.2013 21:56, celkově upraveno 1

Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Golf iv 5q za 6q nejde rychlomer
PříspěvekNapsal: 21.01.2013 14:29 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

10.11.2009

Příspěvky:

264

Bydliště:

SVWK/ Zlate Moravce / Nitra

neviem jak to je na 6Q, ale skusal si vysrobovat pohon rychlomera z 5Q a 6Q ci niesu zamenitelne?
Na 5Q je pohon cez sikme ozubenie z diferaka, teoreticky by to malo ist zamenit

_________________
VW Golf IV Variant 1,9TDI ALH -> EGR-off + TT puky+ Jednohmota+HDS57+VR6+ Dlhy 5Qalt + 312mm ATE v predu + ATE v zadu + FB Sprint 764 + Chip by TDIFun-> 106kW/145PS/351Nm


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Golf iv 5q za 6q nejde rychlomer
PříspěvekNapsal: 10.03.2013 10:08 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.12.2011

Příspěvky:

66

Bydliště:

Provodov-Šonov

Připoj starej náhon a zatoč s ním rukou, když budou budíky ukazovat tak to budíky nejsou. Jinak se podívat do schématu od 6q jak je to cidlo zapojený. Bude tam plus mínus a signál.

_________________
GIII 1.4 CL 44kw - pryč
GIII 1.9 TDI AHU, 1997 Bon Jovi - pryč
GIV 1.4 16V 55kw - pryč
GIV 1.6 SR 74kw - pryč
T4 1.9 TD 50kw
GIV 1.9 TD
I AHF, 1999 třídvířko


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Golf iv 5q za 6q nejde rychlomer
PříspěvekNapsal: 10.03.2013 19:26 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

01.11.2009

Příspěvky:

74

papperg píše:
Připoj starej náhon a zatoč s ním rukou, když budou budíky ukazovat tak to budíky nejsou. Jinak se podívat do schématu od 6q jak je to cidlo zapojený. Bude tam plus mínus a signál.


tak sem vyjmul cidlo z 5q prevodovky zapojil a zatocil jsem snim a budiky ukazujou, ale stale mi to moc nepomohlo nevim jak vyzkouset to 6q cidlo. tam je to snimany pres magnety nebo neco podobneho. zkousel sem zapojit i canove budiky a stejnak nic a schema na zapojeni nemam,

_________________
VW Golf IV 1,9TDI


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Golf iv 5q za 6q nejde rychlomer
PříspěvekNapsal: 10.03.2013 22:00 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.12.2011

Příspěvky:

66

Bydliště:

Provodov-Šonov

No takže když ukazujou, tak máš jenom to čidlo blbě zapojený. Takhle z hlavy ti neřeknu jak to je zapojený. Nejlepší by bylo z toho schématu nebo to oměřit v 6q autě.

_________________
GIII 1.4 CL 44kw - pryč
GIII 1.9 TDI AHU, 1997 Bon Jovi - pryč
GIV 1.4 16V 55kw - pryč
GIV 1.6 SR 74kw - pryč
T4 1.9 TD 50kw
GIV 1.9 TD
I AHF, 1999 třídvířko


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Golf iv 5q za 6q nejde rychlomer
PříspěvekNapsal: 10.03.2013 22:16 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

01.11.2009

Příspěvky:

74

papperg píše:
No takže když ukazujou, tak máš jenom to čidlo blbě zapojený. Takhle z hlavy ti neřeknu jak to je zapojený. Nejlepší by bylo z toho schématu nebo to oměřit v 6q autě.


6q auto k dispozici momentalne nemam, a to cidlo u ty 6q se neda nejak vyzkouset?

_________________
VW Golf IV 1,9TDI


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Golf iv 5q za 6q nejde rychlomer
PříspěvekNapsal: 09.06.2013 22:01 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

01.11.2009

Příspěvky:

74

sterbyc píše:
papperg píše:
No takže když ukazujou, tak máš jenom to čidlo blbě zapojený. Takhle z hlavy ti neřeknu jak to je zapojený. Nejlepší by bylo z toho schématu nebo to oměřit v 6q autě.


6q auto k dispozici momentalne nemam, a to cidlo u ty 6q se neda nejak vyzkouset?

(
tak sem koupil i nove cidlo za 1800kc a stale mi tachometr neukazuje,:-( koukal jsem dirou na cidlo co pod nim je a je tam jakoby kolo s dirama,neco jako u ABS, ale ve vetsim, jinak ted si delal prestavbu kamos, a tomu to funguje bez problemu, ma i stejnej rok vyroby ja uz sem proste v koncich neda mi nekdo nakej tip?

_________________
VW Golf IV 1,9TDI


Nahoru
 ICQ   Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group