Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 65 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 30.06.2013 20:29 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

06.01.2008

Příspěvky:

89

Bydliště:

Hradec Králové

Ahoj, z ničeho nic mi přestala fungovat klima (climatronic).
Klima je doplněná, ale prostě nesepne a na konektor kompresoru nejde proud.
Diagnostika bez závad. Zkoušel jsem měnit čidlo tlaku, spojka ok, pojistky ok...
Nesetkal jste se s tim někdo, popř. kde by mohl být problém.
Díky

_________________
VW PASSAT VARIANT 2.0 TDI 125KW BMR, DPF OFF, CHIP 150KW, pipercross


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 30.06.2013 22:48 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4475

Bydliště:

Prostějov

Například to může dělat jednotka dochlazování, to je častá závada.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 01.07.2013 23:04 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

06.01.2008

Příspěvky:

89

Bydliště:

Hradec Králové

A tu najdu kde??? To by, ale napsala diagnostika ne?

Goauld píše:
Například to může dělat jednotka dochlazování, to je častá závada.

_________________
VW PASSAT VARIANT 2.0 TDI 125KW BMR, DPF OFF, CHIP 150KW, pipercross


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 02.07.2013 00:53 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4475

Bydliště:

Prostějov

Diagnostika to napsat nemusí. Jednotka je přimontovaná pod baterií. Je dobry si někde pučit jinou, abys zbytečně nekoupil a nebylo tím.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 16.07.2013 22:38 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

06.09.2011

Příspěvky:

4

Bydliště:

jeseníky vysočina

Ahoj asi mi odešla klima kompresor. Zrovna když ji potřebuju. Chladivo doplněno, řídící jednotka OK, vstřik. jehla OK. Nemám štítek na klimě. Jakou mám schánět? VW Bora 1.9 TDI PD AJM 85KW, mám shánět novou nebo se to dá nějak opravit opravárenskou sadou? Díky

_________________
strojař


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 17.07.2013 08:58 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

8972

předpokladam že ti odešla lamela na řemenici cgtělo by se na to kuknout než budeš schánět nov nebo jiny kompresor,v tom připadě bys nemusel znova plnit system takže par stovek ušetřenych :wink:

_________________
Strojvedoucí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 18.07.2013 04:27 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

03.03.2011

Příspěvky:

154

Bydliště:

Jihlava

Zdravím, chci se zeptat - dá se z diagnostiky vytáhnout aktuální hodnota tlakového spínače F129 a termospínače klimatizace F14, popřípadě snímač tlaku klimatizace G65.? A pokud ano, tak kde tyto hodnoty uvidím - myslím tím konkrétní kanály.
Díky - jinak Golf IV - climatronik.

_________________
Elektroudrzba


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 18.07.2013 07:08 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

2389

Bydliště:

Krnov - Jëgerndorf

TO listek:Proč plašíš hnedle s kompresorem?Co takhle:
1.pojistky
2.el. magnetická spojka
3.jednotka dochlazování
4.diagnostika.....
A ten kompresor se dá dohledat podle vinka.

_________________
Pumpe Duse Diesel *** Nikdy nejezděte rychleji, než váš anděl strážný umí létat ***


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 18.07.2013 09:09 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

2389

Bydliště:

Krnov - Jëgerndorf

TO Petee:Servis klimatizace.I když ti diagnostika bude třeba hlásit vadný tlakový spínač tak tam bude třeba "i únik chladící kapaliny.

_________________
Pumpe Duse Diesel *** Nikdy nejezděte rychleji, než váš anděl strážný umí létat ***


Naposledy upravil duduh dne 25.07.2013 09:44, celkově upraveno 1

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 19.07.2013 01:43 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1283

Bydliště:

Stověžatá

Diagnostika ti v chybových kodech napíše jestli je malý nebo velký tlak či je rozbitý tlakový spínač,ale nenapíše,když je špatná ta jednotka dochlazování,většinou je to tak,že pokud je diagnoostika čistá,tak je to ta dochlazovací jednotka,teda za předpokladu,že je dobrá spojka na kompresoru,kterou to sice taky nenapíše,ale dá se vyzkoušet v akčních členech.

_________________
Passat TDI ___________ Nové originální díly VW a koncern za zajímavé ceny. Ptejte se do SZ.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 19.07.2013 03:30 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

03.03.2011

Příspěvky:

154

Bydliště:

Jihlava

Abych byl konkrétnější, klima mi jde, ale po ujetí cca 15-20km se samovolně vypne. Zastaví se kompresor, stojí sahary - nic se neděje. Dle mého tento stav způsobuje bud vyskoká teplota chladícího média, nebo vysoký tlak chladícího média. Protože klima v momentě kdy vypadne, tak už ji nenahodím, ale pokud v ten okamžik zastavím a chcípnu auto třeba na cca 20min - tak pak klimu zase normálně zapnu. Myslím si právě že je to tím, že bud padla teplota, nebo padnul tlak - ale třeba se pletu. Díky za rady ;)

_________________
Elektroudrzba


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 21.07.2013 22:43 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

03.03.2011

Příspěvky:

154

Bydliště:

Jihlava

Chtěl jsme se zeptat - termospínač klimatizace F14 je co? Chápu to dobře, že to je termostat, který hlídá teplotu chladícího média? A dále pak, dá se nějak tento termospínač F14 nějak otestovat - popřípadě vyčíst aktuální hodnotu? A dále pak tlakový spínač klimatizace F129 - vyčíst aktuální hodnotu s tohoto tlakového spínače údajně nejde - co jsme teda zjištoval. Ale zajímalo by mě, co je myšleno - spínač ventilátoru E9. Tuto informaci mám z uživatelské příručky. Jde o to, že v této příručce je návod, jak otestovat tlakový spínač klimatizace F129 a to tak, že vyklemuju konektor od F129 - pin 1 a 2, dám spínač ventilátoru E9 do polohy 1 a otočím klíčem do polohy před startem. Pokud mi sepne elektormagnetická spojka na kompresoru = bud vadný tlakový spínač F129, nebo málo chladícího média. A já nevím zda jsme test provedl správně, když nevím co je spínač ventilátoru E9 - a tím pádem nevím, zda byl při testu v 1-ce. ;)

_________________
Elektroudrzba


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 21.07.2013 23:29 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1283

Bydliště:

Stověžatá

Petee píše:
Abych byl konkrétnější, klima mi jde, ale po ujetí cca 15-20km se samovolně vypne. Zastaví se kompresor, stojí sahary - nic se neděje. Dle mého tento stav způsobuje bud vyskoká teplota chladícího média, nebo vysoký tlak chladícího média. Protože klima v momentě kdy vypadne, tak už ji nenahodím, ale pokud v ten okamžik zastavím a chcípnu auto třeba na cca 20min - tak pak klimu zase normálně zapnu. Myslím si právě že je to tím, že bud padla teplota, nebo padnul tlak - ale třeba se pletu. Díky za rady ;)


A točí se ti vůbec sahary,když zapneš klimu ? Ona klima jde i bez sahar,ale musíš pořád jet,chladí se to náporem vzduchu za jízdy,jakmile zastavíš třeba na semaforu,přestane se to chladit,přetlakuje se klima a tlakový spínač jí vypne kvůli ochraně komponentu. Co si pamatuju,tak ten kritický tlak je někde kolem 22 baru.

_________________
Passat TDI ___________ Nové originální díly VW a koncern za zajímavé ceny. Ptejte se do SZ.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 22.07.2013 00:05 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

03.03.2011

Příspěvky:

154

Bydliště:

Jihlava

Ano, po zapnutí klimatizace se sahary točí - obě dvě.Dříve se mi točila se mi jenom jedna, ale saharu jsem vyměnil - ted se točí obě, ale havarijní stav stále trvá - takže asi více problémů najednou. :( Ten tlak je myslím 3,2Mpa při kterým to zastaví klimu.

_________________
Elektroudrzba


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 22.07.2013 00:33 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1283

Bydliště:

Stověžatá

A diagnostika je čistá ? Zkusil bych ještě tu jednotku dochlazování co je pod baterkou,jednou byla v dílně Octávka co blbla podobně jako tobě a nakonec to byla ta jednotka. Nejhorší je třeba okyslá kostra,to se blbě hledá a dokáže to dělat hrozný věci.

_________________
Passat TDI ___________ Nové originální díly VW a koncern za zajímavé ceny. Ptejte se do SZ.


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 65 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group