Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 65 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 29.07.2013 15:58 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

03.03.2011

Příspěvky:

154

Bydliště:

Jihlava

Kanin - podle me by to mohla delat jednotka dochlazovani - zkus ji rozpulit a zkontrolovat relatka.
Jinak dotaz pro vsechny, dneska jsem dostal typ, ze problem by mohla zpusobovat elektomagneticka spojka na kompresoru - ze pry muze mit velky ( proudovy ) odber a tim dochazi k vypnuti klimatizace. Chci se zeptat zda nejaky komponent v okruhu klimy muze hlidat odber spojky a pokud ano, tak ktery? A dale pak kdyby to tak bylo, nepsal by to nahodou VAG?

_________________
Elektroudrzba


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 31.07.2013 11:30 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4484

Bydliště:

Prostějov

Spojku kompresoru ovládá řj. dochlazování. Takže buď je vadná spojka, nebo jednotka. Jestli hlídá proudovej odběr nevím, ale když je cívka spojky špatná, tak to diagnostika zjistí. Jednotka měří odpor cívky a pokud se nevleze do požadovaných hodnot, spojku nesepne, aby nedošlo k poškození.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 31.07.2013 11:42 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

03.03.2011

Příspěvky:

154

Bydliště:

Jihlava

Aha, tak to jsem treba vubec nevedel. Ale tim padem mam spojku dobrou - jak uz jsme psal drive - diagnostika cista....ale objednal jsem jinou jednotku dochlazovani, tak uvidim az dorazi....jestli se neco zmeni ;)

_________________
Elektroudrzba


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 01.08.2013 22:30 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.11.2008

Příspěvky:

44

Bydliště:

Plzeňsko

Tak já taky ladím klimu. Začlo to loni na podzim,kdy klima běžela pořád i když bylo chladno. Pak zdechla,v zimě jsem to neřešil a ted pátrám. Takže klima je naplněná,vyzkoušeno u chlaďařů,spojka kompresoru nespíná ani sahary neběží. Našel jsem prasklou pojistku na přerušený kabel ke konektoru jednotky dochlazování. Opraveno,vyměněno,klima furt neběží,kompresor nespíná,větráky nic a jediný co se změnilo,tak že po zapnutí klíčku chvíli bliká panel climatronicu. Jednoutku dochlazování jsem rozebral,vše je čistý a ok,při sepnutí jednoho relátka se rozběhnou větráky,při sepnutí druhého nic. Na VAGu to ještě nebylo,musím to dořešit.

_________________
VW GIV,Variant,1,9TDi,85kW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 02.08.2013 14:56 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

03.03.2011

Příspěvky:

154

Bydliště:

Jihlava

Tak jsem dnes namontoval jinou jednotku dochlazování ( zdravou ) a problém stále přetrvává - takže tím to nebylo :( Poradí mi někdo kde ve VCDS najdu hodnotu tlakového spínače F129? Zkusím ještě zjistit jestli mi nenarůstá tlak.....

_________________
Elektroudrzba


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 15.08.2013 18:19 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

06.01.2008

Příspěvky:

89

Bydliště:

Hradec Králové

Ahoj... Mám uplne ten stejný problem... Už jsi to vyřesil prosim te ???
Taky uz nevim, kde patrat... :/

Petee píše:
Tak jsem dnes namontoval jinou jednotku dochlazování ( zdravou ) a problém stále přetrvává - takže tím to nebylo :( Poradí mi někdo kde ve VCDS najdu hodnotu tlakového spínače F129? Zkusím ještě zjistit jestli mi nenarůstá tlak.....

_________________
VW PASSAT VARIANT 2.0 TDI 125KW BMR, DPF OFF, CHIP 150KW, pipercross


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 17.08.2013 12:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.06.2009

Příspěvky:

131

Bydliště:

Znojmo

Prosím o radu. Z ničeho nic mi přestala fungovat klima. Diagnostika bez chyby. Kompresor OK. Na konektoru co vede do kompresoru je stále hodnota 6V. Po výměně jednotky dochlazováni klima sepla, ale hned vypla a na další pokus už žádný náznak zapnutí. Na konektoru zase hodnota 6V. Takže předpokládám, že mi asi něco odpaluje tu jednotku. Nemáte někdo scháma zapojení ty jednotky a hodnoty pinů na té jednotce.

_________________
VW Bora Variant 1.9TDi --- VW Lupo 1.7SDi


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 16.09.2013 16:37 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

03.03.2013

Příspěvky:

77

Bydliště:

Praha

Ahoj,

v tej riadiacej jednotke je podla mna niaky IO s vykonovym FET tranzistorom, odmeral by som napatie ci tam nieje vacsie (alebo niaky dovod ktory by mohol odpiect jednotku znova ) skontroloval kostru ..nemozem ale najst nic na netu co by vypovedalo o pinoch na kabli ktory ide do RJ, ten kde je moc pinov ..
<< (toto je asi vsetko nepravdepodobne)

Pokial by som postupoval ja v hladani zavady, tak by som napojil novu/pouzitu RJ znova, ale nezapajal by som konektor do systemu, jednoducho by som skontroloval ci jednotka "spina" .. jestli privadza + 12V na vetraky a taky na kompresor ... je totiz mozne ze RJ spina dobre ..ale do RJ naspat sa dostava niake rusenie alebo neco co zakazdym odpali RJ ..tak by si mozno zistil co to sposobuje ..ci kompresor ci vetraky ...
<< (Tymto by som vylucil prvu moznost )

Ak je moja moja teoria nespravna, prosim opravte ma ..rad sa naucim ..pred nedavnom som klimu moju riesil tiez a este riesim ale uz nesu peniaze zatim :)

_________________
VW Golf IV, 1.9 TDI 66kw ALH


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 16.09.2013 16:43 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

03.03.2013

Příspěvky:

77

Bydliště:

Praha

Najrychlejsie : vyskusat cez VAG, test akcnych clenov ..ventilator, spojka ..uvidis na com ti to failne :good:

_________________
VW Golf IV, 1.9 TDI 66kw ALH


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 27.09.2013 01:29 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

28.05.2013

Příspěvky:

20

na schemy elsa... elsa pani


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 09.06.2017 11:18 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

450

Bydliště:

Praha

Koukám, že je nejlepsí se obrátit na elektrikáře, ať to najde ;)

Mám stejná problém jako je popsán an první straně tohoto vlákna:
- chladivo čerstvě doplněno 760g
- diagnostika čistá
- sahary se točí obě
- pojistky všechny OK
- na VCDS climatronic hlásí že chladí
- na kompresoru je kostra, ale + tam nejde :( KLIMA NEJDE

Včera sem nad tim s mechošem strávil hodinu a výsledek nula.. :(

_________________
Můj dětský sen: "GII mTDI Wintercar a GII 16V G60 limited Rally jako leštěnka" ;)
Dovoz aut ze SRN http://kubrt.auta.sweb.cz/

_________________
Passat B5 VR5, Golf 4 Pacific 4Motion TDI ex. no VW :-( But advantage through technology OOOO (1x cabriolet + 1x BiTurbo) ex. Golf II GT s povýšením na GTi, Golf II 1.6TD Intercooler..., Golf II GTi white - nedokončená přestavba na G60, Corrado 2.0


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 09.06.2017 13:53 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1021

Bydliště:

Košice

tiez som take riesil. vsetko vpohode. pripojilo sa na plnicku klimy a pozrelo sa aky tlak je ked sa klima zapne. ukazalo ze len ledva tlaci takze sa vymenil kompresor a vpohode.

tu teoretciky bola zla iba spojka ale kedze sme mali cely iny tak sme ho prehodili.

_________________
GIV 1,9TDI ALH 3dv s DPF


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 11.06.2017 13:17 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

450

Bydliště:

Praha

Tak klima kompressor spíná, snad bude OK.
Nejde do něj ale proud. Kabely překontrolovány, ty jsou OK.
Vypadá to na nejčastější závadu v podobě jednotky dochlazování. Tak zkusím sehnat jinou jednotku 1J0 919 506K a pak dám vědět ;)
Rozebral sem jí a relé je v ní elektronické, takže na něm nic nezjistím :(

_________________
Můj dětský sen: "GII mTDI Wintercar a GII 16V G60 limited Rally jako leštěnka" ;)
Dovoz aut ze SRN http://kubrt.auta.sweb.cz/

_________________
Passat B5 VR5, Golf 4 Pacific 4Motion TDI ex. no VW :-( But advantage through technology OOOO (1x cabriolet + 1x BiTurbo) ex. Golf II GT s povýšením na GTi, Golf II 1.6TD Intercooler..., Golf II GTi white - nedokončená přestavba na G60, Corrado 2.0


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 14.06.2017 14:56 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

28.02.2012

Příspěvky:

39

Zrovna řeším to samý..klima nacpaná, sahary se točej, vcds čistý a tváří se že chladí..zbejvá změřit napětí ke spojce..ale tipuju to na spojku


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestala fungovat klima (climatronic)
PříspěvekNapsal: 14.06.2017 15:35 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.10.2008

Příspěvky:

7971

Bydliště:

Svitavsko

je na diagnostice vidět, že sepnula spojka? je tam přesně náplně kolik má být?

_________________
http://www.detailing.cz
kódování a diagnostika vw koncernu

_________________
stříbrná VW GOLFinka IV 1.6 16v 77kW ATN + škrtící klapka 1.8T & paštika B5.5 variant


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 65 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group