Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Tempomat, nefunguje přidávání
PříspěvekNapsal: 08.09.2013 19:23 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

01.02.2009

Příspěvky:

180

Bydliště:

Zbraslavice

Ahoj,
nevíte někdo, co může být špatně? Je dodělávaná a páčkou to není, zkoušel jsem jinou novou, nechal jsem si ho namontovat a aktivovat údajně od odborníka a klučina taky neví, proč to nejde. Jinak všechno funguje, ubrat taky jde, ale přidat ne a ne.. Napadá někoho něco? Nebo nemáte někdo napsáno z jaké pozice jde kabel kam?
Děkuju všem kdo poradí

_________________
VW Šaráně a GOLF IV 81Kw


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat, nefunguje přidávání
PříspěvekNapsal: 08.09.2013 19:35 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.11.2011

Příspěvky:

2473

Bydliště:

Prostřední Bečva

Jak přidat nejde? Jedeš rychlostí 100km/h --> aktivuješ tempomat. Chceš zrychlit, tak klasicky pedálem přidáš a zase aktivuješ tempomat.
Já sice tempomat nemám ale takhle jsem tu funkci pochopil z diskuzí.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat, nefunguje přidávání
PříspěvekNapsal: 08.09.2013 19:42 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

01.02.2009

Příspěvky:

180

Bydliště:

Zbraslavice

Funguje tuším od 40km/h, ale dá se také přidat nebo ubrat na páčce a mě nejde přidat..

_________________
VW Šaráně a GOLF IV 81Kw


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat, nefunguje přidávání
PříspěvekNapsal: 08.09.2013 22:14 
Online
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4483

Bydliště:

Prostějov

Buď je chyba v kódování řj., nebo nějaká záhadná chyba přímo v řj. Udělej na VAGu kontrolu funkcí tempomatu, jestli tlačítko reaguje nebo ne.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat, nefunguje přidávání
PříspěvekNapsal: 08.09.2013 23:39 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

13.03.2012

Příspěvky:

1398

Bydliště:

Slaný

JJ, je tam tlačítko na přidávání (škoda, že ne na ubírání na druhou stranu) a ušetří mi to při cestách do/z práce (dlouhá rovina) mou pravačku :D Jinak jedině vagem nu, jinak asi nic nevymyslíš, teda pokud to tlačítko není poškozeno mechanicky.
Počkej, ono se dá i ubrat? takže to nefunguje pro změnu mě..vždy jen ťuknu do brzdy a po zpomalení zase aktivuju..je to vychytávka stará už x let, ale mam to poprvé, takže v tom vidím velkou výhodu hlavně na delší cesty 8)

_________________
VW Golf IV V6 4_MOTION


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat, nefunguje přidávání
PříspěvekNapsal: 09.09.2013 06:20 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.10.2008

Příspěvky:

7970

Bydliště:

Svitavsko

Doctor Driver: dá se jak přidat tak ubrat přes páčku (+/-)

_________________
http://www.detailing.cz
kódování a diagnostika vw koncernu

_________________
stříbrná VW GOLFinka IV 1.6 16v 77kW ATN + škrtící klapka 1.8T & paštika B5.5 variant


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat, nefunguje přidávání
PříspěvekNapsal: 09.09.2013 12:57 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

13.03.2012

Příspěvky:

1398

Bydliště:

Slaný

Aha, tak to musím prohlídnout ještě pořádně..snad to bude fungovat, ale spíš by bylo horší, kdyby nešlo přidávat..ubrat se dá vždycky přibrzděním

_________________
VW Golf IV V6 4_MOTION


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat, nefunguje přidávání
PříspěvekNapsal: 09.09.2013 13:18 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.10.2008

Příspěvky:

7970

Bydliště:

Svitavsko

Doctor Driver: přidat se dá zase plynem :)

_________________
http://www.detailing.cz
kódování a diagnostika vw koncernu

_________________
stříbrná VW GOLFinka IV 1.6 16v 77kW ATN + škrtící klapka 1.8T & paštika B5.5 variant


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat, nefunguje přidávání
PříspěvekNapsal: 09.09.2013 14:39 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

13.03.2012

Příspěvky:

1398

Bydliště:

Slaný

No ju, ale tim se vlastně tempomat deaktivuje ne ? a je nutné zmáčknout tlačítko SET na boku páčky ne? Jinak jsem na to koukal a mam tam jenom tlačítko +. - jsem tam nikde neviděl..to se ubírá jen posunutím do vypínací polohy ne? (ale jakože to nevypnu uplně)

_________________
VW Golf IV V6 4_MOTION


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat, nefunguje přidávání
PříspěvekNapsal: 09.09.2013 15:11 
Online
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4483

Bydliště:

Prostějov

Na starym typu páčky se přidává posuvným spínačem (RES) a ubírá tlačítkem nastvení rychlosti (SET). Na obou sou zobrazeny symboly "+" a "-".
Na novym typu páčky je spínač v podobě kolíbky. Nahoru se přidává, dolu se ubírá.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat, nefunguje přidávání
PříspěvekNapsal: 09.09.2013 15:56 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

16.12.2008

Příspěvky:

586

Bydliště:

Blovice

Doctor Driver píše:
No ju, ale tim se vlastně tempomat deaktivuje ne ?

Nene, deaktivuje se jen brzdou a spojkou.. Když šlápneš na plyn, tak auto pochopitelně zrychlí a když ho pustíš, začne zpomalovat a jakmile se vrátí do přednastavené hodnoty, tak si jí bude držet dále.. Takže když předjíždíš, tak není nutné znovu aktivovat tempomat..

_________________
VW GOLF IV 1.9 TDI-PD 74kW


Nahoru
 ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat, nefunguje přidávání
PříspěvekNapsal: 09.09.2013 16:09 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.10.2008

Příspěvky:

7970

Bydliště:

Svitavsko

u kolébkového tempomatu to jde deaktivovat i páčkou posunutím mezi doprostřed mezi on / off

_________________
http://www.detailing.cz
kódování a diagnostika vw koncernu

_________________
stříbrná VW GOLFinka IV 1.6 16v 77kW ATN + škrtící klapka 1.8T & paštika B5.5 variant


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat, nefunguje přidávání
PříspěvekNapsal: 09.09.2013 16:45 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

13.03.2012

Příspěvky:

1398

Bydliště:

Slaný

Goauld píše:
Na starym typu páčky se přidává posuvným spínačem (RES) a ubírá tlačítkem nastvení rychlosti (SET). Na obou sou zobrazeny symboly "+" a "-".
Na novym typu páčky je spínač v podobě kolíbky. Nahoru se přidává, dolu se ubírá.

Dík moc, to sem potřeboval vědět - mám starý typ páčky.

_________________
VW Golf IV V6 4_MOTION


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat, nefunguje přidávání
PříspěvekNapsal: 09.09.2013 16:58 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

13.03.2012

Příspěvky:

1398

Bydliště:

Slaný

DOLLYm píše:
Doctor Driver píše:
No ju, ale tim se vlastně tempomat deaktivuje ne ?

Nene, deaktivuje se jen brzdou a spojkou.. Když šlápneš na plyn, tak auto pochopitelně zrychlí a když ho pustíš, začne zpomalovat a jakmile se vrátí do přednastavené hodnoty, tak si jí bude držet dále.. Takže když předjíždíš, tak není nutné znovu aktivovat tempomat..

Děkuju, hlavně že to mam a při předjíždění vypínam jak nějakej... :fool: tak už aspoň vím, jak to obsluhovat

_________________
VW Golf IV V6 4_MOTION


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat, nefunguje přidávání
PříspěvekNapsal: 09.09.2013 17:42 
Online
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4483

Bydliště:

Prostějov

majrek001 píše:
u kolébkového tempomatu to jde deaktivovat i páčkou posunutím mezi doprostřed mezi on / off


U staré páčky tempomat samozřejmě taky deaktivuješ posunutím do polohy off, nemá ale mezi polohu off jak u kolibky.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Goauld a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group