Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: jaká ECU motoru má CAN
PříspěvekNapsal: 26.02.2014 23:29 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

20.09.2011

Příspěvky:

63

Bydliště:

Krupka - Teplice

Ahoj, potřebuju radu jaké jsou jednotky pro motor 1.9 TDi 81KW AHF s CANem. Stávající jednotka je 038 906 018 J ta má CAN jen mezi ř.j. motoru a ABS. Je to rok výroby 1998, CAN natažen k zelenému konektoru budíků nebyl (už je). Rád bych dodělal polodot budíky (později třeba komplet překopávku na 3.gen.) tak aby mi po CANu lezlo vše potřebné ohledně motoru (otáčky,spotřeba,atd...) Po celovečernim googlování jsem našel jednotky:

038 906 018 BR - škoda
038 906 018 BM - VW

kde by CAN měl být ale potřebuju to potvrdit 8) a nebo to komplet překopat, přepinovat a překonektorovat a vrznout tam fashovací ECU:

038 906 012 L

předem díky všem za užitečné informace :drinks:

_________________
VW GOLF IV 1.9 TDi 81KW
VW GOLF IV 1.8turbo GTi 110KW

_________________
Mechatronik


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: jaká ECU motoru má CAN
PříspěvekNapsal: 03.03.2014 23:18 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

03.03.2014

Příspěvky:

10

Ahoj presne ja to iste sa snazim zistit ale stojim na mieste. u mna sa jedna o Octaviu 1 1.8t 110kw agu (1999/2000). rj motora a abs idu cez can,ale budiky neukazuju spotrebu pri novsich budikoch. mam vymenit rj motora to mi odporucaju ale nikto mi nenapisal ze aku tu na fore som nasiel cislo ale je to na golf 4, ale neviem nikde sa dopatrat aku mi treba ani na etke neviem najst.

tu na fore je pisane ze by to mala byt tato na golf 4 06A 906 018 CG.

mozno sa vyznas viac, dufam ze nevadi ze som ti napisal do tvojho vlakna,len uz neviem sa pohnut dalej.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: jaká ECU motoru má CAN
PříspěvekNapsal: 12.03.2014 09:11 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

20.09.2011

Příspěvky:

63

Bydliště:

Krupka - Teplice

No já jsem se zatim taky daleko nedostal :lol: zatím je tam původní ř.j. motoru, natažen CAN, připojen na polodot budíky a v testu komunikace CAN budíky komunikujou s ř.j. motoru a ABS... Jestli ale po CANu leze všechno potřebné pro výpočet spotřeby, to vážně nevím. Zatím se nepohnu kvůli budíkům, ze kterých nejde vyčíst PIN immo přes kabel (motometer)... Všechny budíky co mám doma přečtu :twisted: jen tyhle ne a ne :baseball: Tak se mi na ně mrknul jeden clubák :) a snad v pátek napíšu závěr z řešení :drinks:

_________________
VW GOLF IV 1.9 TDi 81KW
VW GOLF IV 1.8turbo GTi 110KW

_________________
Mechatronik


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: jaká ECU motoru má CAN
PříspěvekNapsal: 12.03.2014 09:25 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12837

Bydliště:

Humpolec

pin lze vyčíst přes kabel, ale ne čínskou sračkou

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: jaká ECU motoru má CAN
PříspěvekNapsal: 12.03.2014 09:28 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

20.09.2011

Příspěvky:

63

Bydliště:

Krupka - Teplice

jaro434 píše:
Ahoj presne ja to iste sa snazim zistit ale stojim na mieste. u mna sa jedna o Octaviu 1 1.8t 110kw agu (1999/2000). rj motora a abs idu cez can,ale budiky neukazuju spotrebu pri novsich budikoch. mam vymenit rj motora to mi odporucaju ale nikto mi nenapisal ze aku tu na fore som nasiel cislo ale je to na golf 4, ale neviem nikde sa dopatrat aku mi treba ani na etke neviem najst.

tu na fore je pisane ze by to mala byt tato na golf 4 06A 906 018 CG.

mozno sa vyznas viac, dufam ze nevadi ze som ti napisal do tvojho vlakna,len uz neviem sa pohnut dalej.


Jinak měl jsem GTi s polodotem a ř.j. motoru tam byla 06A 906 018 CG není to flashovací jednotka ale pro polodot stačí :) Takže mají pravdu :)

_________________
VW GOLF IV 1.9 TDi 81KW
VW GOLF IV 1.8turbo GTi 110KW

_________________
Mechatronik


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: jaká ECU motoru má CAN
PříspěvekNapsal: 12.03.2014 09:30 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

20.09.2011

Příspěvky:

63

Bydliště:

Krupka - Teplice

tornado1 píše:
pin lze vyčíst přes kabel, ale ne čínskou sračkou


Jo to máš pravdu, no kdybych se tomu věnoval tak jako ty... tak bych si koupil original :wink: Ale když ten kabel použiju jednou za uherák tak stačí i čínská sračka :lol:

_________________
VW GOLF IV 1.9 TDi 81KW
VW GOLF IV 1.8turbo GTi 110KW

_________________
Mechatronik


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: jaká ECU motoru má CAN
PříspěvekNapsal: 21.03.2014 09:18 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

20.09.2011

Příspěvky:

63

Bydliště:

Krupka - Teplice

Takže konečně vyzkoušeno s CAN polodot, no výsledek je následující, komunikace CAN... motor 1, ABS 1. Přepnuto na spotřebu, krátká jízda a bohužel samá "0".... takže řešení je záměna ř.j. motoru za flashovací + záměna konektorů (přepinování) nebo si udělat přechodku. I do budoucna to bude lepší pro případnou úpravu MAP. Nebo sehnat neCAN maxidot za hříšný prachy.

_________________
VW GOLF IV 1.9 TDi 81KW
VW GOLF IV 1.8turbo GTi 110KW

_________________
Mechatronik


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: jaká ECU motoru má CAN
PříspěvekNapsal: 21.03.2014 09:45 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12837

Bydliště:

Humpolec

nepíšeš pravdu, není nutné tam dávat flashovací... jsou jednotky které umí spotřebu taky a nejsou původně určeny pro can!

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: jaká ECU motoru má CAN
PříspěvekNapsal: 21.03.2014 10:03 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

20.09.2011

Příspěvky:

63

Bydliště:

Krupka - Teplice

tornado1 píše:
nepíšeš pravdu, není nutné tam dávat flashovací... jsou jednotky které umí spotřebu taky a nejsou původně určeny pro can!


Jo, no možný to je, ovšem nikdo mi tu neporadí a nebo neví... Každopádně s mojí jednotkou to nešlape, tak jsem si dotahal aspon MFA který šlape jak má. Když už bych to předělával tak už radši na tu flashovací jednotku :drinks:

_________________
VW GOLF IV 1.9 TDi 81KW
VW GOLF IV 1.8turbo GTi 110KW

_________________
Mechatronik


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: jaká ECU motoru má CAN
PříspěvekNapsal: 21.03.2014 10:06 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12837

Bydliště:

Humpolec

předělat na flashovací jednotku je velmi náročná věc a nutné překopat celou elektriku... výměna jednotky která umí spotřebu po canu je mnohem lepší a jednodušší

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: jaká ECU motoru má CAN
PříspěvekNapsal: 21.03.2014 10:33 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

20.09.2011

Příspěvky:

63

Bydliště:

Krupka - Teplice

Dobrá no, pokud bys byl tak hodný a prozradil mi která jednotka to po CANu umí? Nebo zda by to fungovalo, kdyby se přehrál SW v ř.j. motoru z jednotky co to umí, dále zda mohu u motoru AHF přehodit jednotku za jednotku motoru AFN ? Vím, že z ASV to asi nehrozí protože už bývají flashovací. Každopádně tohle jsou moje otázky a furt hledám a hledám a čím víc hledám, tím víc mě to už nebaví :-/

_________________
VW GOLF IV 1.9 TDi 81KW
VW GOLF IV 1.8turbo GTi 110KW

_________________
Mechatronik


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: jaká ECU motoru má CAN
PříspěvekNapsal: 21.03.2014 23:50 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

03.03.2014

Příspěvky:

10

caute ja uz som stoho pomalicky ale isto saleny, cize mne staci kupit 06A 906 018 CG a budem mi ukazovat spotrebu? budiky moje povodne v strede 919 na moje rj ide vsetko, ale pri prechode 920 z immo 2 budiky vsetko ukazuju okrem spotreby, cize kupit 06A 906 018 CG nahodit a malo by spotrebu ukazovat cez can?


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group