Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Klima - nesepne spojka
PříspěvekNapsal: 30.05.2014 19:07 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

06.01.2013

Příspěvky:

24

Ahoj. Klimu mám naplněnou ale kdyz ji zapnu motor změni zvuk (zvíší lehce otáčky) ale kompresor se již nerozběhne. Může být problem i v řemenu? Setkal se někdo s tímto problémem? Podle všeho je kompresor asi funkční ale spojka ne a ne sepnout. Pojostky jsou vsechny ok.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klima - nesepne spojka
PříspěvekNapsal: 30.05.2014 19:12 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

773

Bydliště:

Plzeň

nechápu proč by měla být chyba v řemenu? Jestli tam je, tak v něm chyba nebude, spíš zkus na konektor od elmag. spojky na kompresoru přivést 12V a uvidíš, jestli spojka sepne. Pak hledej po drátech, případně to může dělat vadná jednotka dochlazování.

_________________
PHOENIX-shoří jen proto,aby vznešený znovu povstal z popela a vzlétl vzhůru k nebesům...
http://WWW.VW-CULT.CZ


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klima - nesepne spojka
PříspěvekNapsal: 30.05.2014 20:29 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

06.01.2013

Příspěvky:

24

To s tim remenem mi tvrdil jeden "servisak" zitra zkusim tech 12 V a uvidim. Snad to dam dohromady aniz bych kupoval napr. kompresor a nakonec to jim nebylo


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klima - nesepne spojka
PříspěvekNapsal: 30.05.2014 21:09 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

773

Bydliště:

Plzeň

Tak jestli ti nespíná elmag. spojka, tak to určitě není kompresorem jako takovým, ale buď špatným vinutím spojky samotné, nebo tím, že do ní vůbec neleze 12V. To, že do ní neleze 12V může mít několik dalších důvodů, buď je někde špatný kontakt/přervaný drát/špatný konektor, nebo ač si myslíš, že máš naplněno, tak to tak není a blokuje to tlakové čidlo, nebo třeba odešla jednotka dochlazování, atd. atd. - mohl bych pokračovat, je toho hodně co to může dělat. Zapoj na konektor spojky 12V a uvidíš.

_________________
PHOENIX-shoří jen proto,aby vznešený znovu povstal z popela a vzlétl vzhůru k nebesům...
http://WWW.VW-CULT.CZ


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klima - nesepne spojka
PříspěvekNapsal: 30.05.2014 22:32 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

06.01.2013

Příspěvky:

24

Tak to mam normalne napichnout ze zapalovace rozumim tomu spravne :)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klima - nesepne spojka
PříspěvekNapsal: 30.05.2014 23:03 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

773

Bydliště:

Plzeň

Ne, z baterky.

_________________
PHOENIX-shoří jen proto,aby vznešený znovu povstal z popela a vzlétl vzhůru k nebesům...
http://WWW.VW-CULT.CZ


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klima - nesepne spojka
PříspěvekNapsal: 31.05.2014 20:32 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

2389

Bydliště:

Krnov - Jëgerndorf

:pleasantry: Dej sem okamžitě adresu toho servisu.Já si toho exota zajedu vyfotit.Tak jsem se dlouho nezasmál.Být vadný řemen,napínací kladka tak ti to snad nenabíjí a svítí kontrolka nabíjení.
Jestli se ti nechtějí tahat dráty tak připoj na konektor měřák nebo žárovku (5W).Tím zjistíš,jestli ti jde těch 12V pro sepnutí elektormagnetické klima spojky po zapnutí klimošky.

_________________
Pumpe Duse Diesel *** Nikdy nejezděte rychleji, než váš anděl strážný umí létat ***


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klima - nesepne spojka
PříspěvekNapsal: 31.05.2014 21:07 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

06.01.2013

Příspěvky:

24

No to ja se take jen pousmal. Jeste kdyz rekl ze remen to ma za sebou. Pritom se delali rozvody kompletne se vsim pred 1000 km. Zkusim to promerit zda tam jde stava ale vypada to ze jo. Spis si myslim ze do motoru cakala voda nebyl tam zadny spodni kryt. Odesel mi takahle alternator kdyz jsem vyjel z mycky po spodnim oplachu. Vsechno bylo orezle. Popripade zkusim spojkou zatocit rukou. Pujde to ji protocit? Jestli treba neprirezla jak do ni tekla voda myslis ze je to mkzne? Nechce se mi kupovat kompresor za 5500 kc a pritom treba bude funkcni. Hodne si toho na aute delam sam co zvladnu doma na koleni si udelam.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Klima - nesepne spojka
PříspěvekNapsal: 01.06.2014 13:47 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

2389

Bydliště:

Krnov - Jëgerndorf

Jestli si budeš měnit ten řemen,tak si zkontroluj i volnoběžnou kladku alternátoru=boční vůle a jestli zabírá.Je to vlastně takové "torpédo z kola".Elektromagnetická spojka kompresoru se musí volně protáčet.V případě že bude vadná cívka tak spojka jde vyměnit samostatně.Vede se jako náhradní díl.Cca 1000,-Kč.

_________________
Pumpe Duse Diesel *** Nikdy nejezděte rychleji, než váš anděl strážný umí létat ***


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group