Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: rádio
PříspěvekNapsal: 05.01.2015 12:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.05.2009

Příspěvky:

132

Bydliště:

Ostrava

Je možné použít tedy modul z novějšího modelu auta na MFD DX a kolik zhruba stojí? Nebo je levnější verze použít tohle.http://www.aliexpress.com/item/Yatour-B ... 67070.html

_________________
VW golf IV 4motion ARL 110kw,2001 viewtopic.php?f=78&t=244156 Prodáno.
Seat Alhambra r.v.2002,4x4,85 kw


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio
PříspěvekNapsal: 05.01.2015 14:15 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12516

Bydliště:

Humpolec

nic takového nejde

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio
PříspěvekNapsal: 05.01.2015 18:25 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.05.2009

Příspěvky:

132

Bydliště:

Ostrava

Tak bohužel použiji viz odkaz výše ale i tak díky. :thanks:

_________________
VW golf IV 4motion ARL 110kw,2001 viewtopic.php?f=78&t=244156 Prodáno.
Seat Alhambra r.v.2002,4x4,85 kw


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio
PříspěvekNapsal: 06.01.2015 17:12 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

21.06.2014

Příspěvky:

1409

Bydliště:

Plzeň

Zdravím, mám dotaz na odborníka: jak se dá připojit multifunkční volant k neorigo radiu. Co je k tomu zapotřebí? Předem díky za odpověď :)

_________________
Regionální srazy VWCult Plzeň - Borská pole

6N1 Classic 1.6 I WinterWagen
M̶K̶I̶V̶ ̶V̶a̶r̶i̶a̶n̶t̶ ̶1̶.̶9̶ ̶T̶D̶I̶ ̶H̶i̶g̶h̶L̶i̶n̶e̶
MKIV Cabrio 1.9 TDI TrendLine
MKVII Hatch 2.0 TDI ComfortLine

_________________
Volvo Globetrotter FH12 420 EEV


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio
PříspěvekNapsal: 07.01.2015 00:43 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

263

Bydliště:

LUČENEC

Potrebuješ uPC (ATiny a pod ) , napísať a odladiť softwér, servisný manuál daného neoriginálneho rádia, datasheets volantu , pár konektorov a vodičov, DPS , pasívne a aktívne elektrosúčiastky . PC a osciloskop nutný. Ak som na dačo zabudol snáď ma niekto doplní :wink: . Alebo ak tvoje rádio vlastní už diaľkový ovládač tak je to jednoduchšie :wink: . Samozrejme len s funkciami daného DO.

_________________
VW GOLF IV 1,6 16V AZD


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio
PříspěvekNapsal: 07.01.2015 00:47 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

23.09.2014

Příspěvky:

820

skoro nic z toho nepotrebuje staci mu jeden multimetr za 100kc a znalosti elektroniky ze zakladni skoly ;)
spinace na volantu spoji se spinacema uvnitr radia pokud nejsou vyvedeny ovladaci piny na zadni cast
samozrejme kdyby chtel treba vypisovat pisnicku na maxidot tak to je trosku jina liga a pak uz by musel mit nejakej emulator can radia + dokazat vycitat udaje z procesoru v neorigo radiu ale to predpokladam nechce

_________________
Golf IV 66kW ALH, EGR ON, KAT ON, MAF ON


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio
PříspěvekNapsal: 07.01.2015 00:58 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12516

Bydliště:

Humpolec

tak mi to přijed ukázat s multimetrem za 100kč... rád se přiučím...

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio
PříspěvekNapsal: 07.01.2015 01:03 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

23.09.2014

Příspěvky:

820

proc ne :) omerit kde je kontakt pro par spinacu zvladne snad kazdej

_________________
Golf IV 66kW ALH, EGR ON, KAT ON, MAF ON


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio
PříspěvekNapsal: 07.01.2015 01:27 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

263

Bydliště:

LUČENEC

Tak také jednoduché to nebude ako si to predstavuješ. Vieš jak sú tie tlačítka zapojené ? To nie je len blbé tlačítko ale je tam odporová matrica .
Ale rád sa priučím aj ja daj návod s tým merákom za 100 Kč :-D .
A tornado1 by som nepodceňoval on je tu totiž iný level :mrgreen: .

_________________
VW GOLF IV 1,6 16V AZD


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio
PříspěvekNapsal: 07.01.2015 01:31 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

23.09.2014

Příspěvky:

820

predelas odporovou matici na normalni standartni spinace ;) na to ti stale bez vetsich problemu staci merak za kilo

uz sem tuhle upravu delal pri montazi packy z octavia 2 do rapida (protoze pri dokodovani palubniho pc je potreba dodelat tlacitka a novy stojej pro rapid 6000kc) packa z octavky stoji 500kc

samozrejme pak to uz neni tak krasny ze ti jde jen odpor po jednom dratu a potrebujes drat pro kazdej spinac ale rozhodne to neni nic nemoznyho

navod:

vyndas radio rozmontujes ho protoze na zadni strane s nejvetsi pravdepodobnosti zadnej vyvod pro volume up/down a prepinani stanic nebude

nasledne priletujes paralelne ke stavajicim vypinacum draty a ted je vic variant
1. vyuzijes nepouzity diry ve stavajicich konektorech (bude potreba 5 dratu)
2. svuj vlastni novej konektor + dira do zadniho plechu radia

samotnej volant demontujes a tu matici odporu predelas na system jeden spinac jeden drat
nasledne tyhle naletovany draty protahnes za palubkou do kastliku nacvakas piny nebo konektor dle zvoleny varianty


hotovo :)

na omereni vseho potrebnyho pro tuhle upravu staci merak za kilo nastavenej do rezimu odpor nebo kontrola kontinuity obvodu zadnej osciloskop na nic nepotrebujes

_________________
Golf IV 66kW ALH, EGR ON, KAT ON, MAF ON


Naposledy upravil oneb1t dne 07.01.2015 02:02, celkově upraveno 2

Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio
PříspěvekNapsal: 07.01.2015 01:48 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

263

Bydliště:

LUČENEC

Viem si to predstaviť že tie tlačítka použiješ ako len " blbé" tlačítka (odpory smd z DPS samozrejme von ) kopa káblov a to všetko narvať do toho neorigo rádia cez nejaký X pólový konektor ale to sa my vidí taká "prasáreň" . Ale stejne do toho neorigo rádia paralerne pridávať vodiče nebude to pravé orechové :mrgreen: .
A ešte sa mu tam nadrbe nejaké rušenie a bude výsledkom sklamaný :laugh: .

_________________
VW GOLF IV 1,6 16V AZD


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio
PříspěvekNapsal: 07.01.2015 01:53 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

23.09.2014

Příspěvky:

820

u golfa ale zadny sofistikovanejsi reseni nema smysl protoze konvertovat ty odporovy tlacitka na nejakej smysluplnej vystup je prace na nekolik dni navic vetsina aftermarket radii ani nema zadnej vstup kterej by takovou vec umoznoval

vyzadovala by neco na styl arduina a k tomu program pro cteni analogovyho vstupu a jeho prevod na smysluplnou komunikaci coz bude drazsi a debilnejsi reseni nez proste natahnout 5 dratu od radia k volantu

zadny ruseni se mu tim nikde nadrbat nemuze vubec nezasahuje do cest audiosignalu

edit:
u pioneera je treba cesta jak to ovladat pomoci 3 dratu pres zadni vystup ani nemusi do samotnyho radia zasahovat
http://jvde.net/node/7

staci to jen spravne zapojit podle tohodle schematu

Obrázek

tady je to pro sony
Obrázek

_________________
Golf IV 66kW ALH, EGR ON, KAT ON, MAF ON


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio
PříspěvekNapsal: 07.01.2015 03:09 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4331

Bydliště:

Prostějov

Pleteš jabka s hruškama. Předělat páčku na klasicky tlačítka a natahat dráty možná, ale předělat tlačítka ve volantu je nesmysl už z toho důvodu, že dráty nikama neprotáhneš. Na to je tam kroužek s namotaným plochým kabelem, aby přenášel signály od klaksonu, airbagu, ESP a těch tlačítek na volantu.
Pokud někdo chce ovládat neorigo rádio multifunkčním volantem, tak to rádio musí mít vstup pro ovládání, pak stačí koupit převodník signálů a pojede to. Některy lepší rádia to umí i bez převodníku, protože ho mají už v sobě.
Pokud to rádio neumí, tak ať to radši neřeší, než vytvářet vybastleny nesmysly, co nakonec něco prodřou a zkratujou :wink:

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio
PříspěvekNapsal: 07.01.2015 15:49 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

23.09.2014

Příspěvky:

820

tam nemusi protahovat muze pouzit stavajici konektory :) (4 volny pozice tam urcite sezene) takze nic neprezvejka

_________________
Golf IV 66kW ALH, EGR ON, KAT ON, MAF ON


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio
PříspěvekNapsal: 07.01.2015 19:31 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

21.06.2014

Příspěvky:

1409

Bydliště:

Plzeň

8O 8O 8O teda pánové, vy jste se nějak rozepsali.. Tohle všechno je pro mně španělská vesnice :oops: Myslel jsem, že bude existovat jednodušší řešení, o hodně jednodušší. V rádiu se bohužel šťourat nemůžu, páč je nové a je tedy samozřejmě v záruce. Díky ale všem co si dali tu práci mi dlouze a pro mě nepochopitelně odpovědět. Nedá se nic dělat - budu muset i nadále ovládat patláním po lcd. :(

_________________
Regionální srazy VWCult Plzeň - Borská pole

6N1 Classic 1.6 I WinterWagen
M̶K̶I̶V̶ ̶V̶a̶r̶i̶a̶n̶t̶ ̶1̶.̶9̶ ̶T̶D̶I̶ ̶H̶i̶g̶h̶L̶i̶n̶e̶
MKIV Cabrio 1.9 TDI TrendLine
MKVII Hatch 2.0 TDI ComfortLine

_________________
Volvo Globetrotter FH12 420 EEV


Nahoru
 ICQ   Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group