Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 19.02.2015 20:11 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

11.02.2015

Příspěvky:

280

Zdravím,

chtěl bych se zeptat v čem je problém a jestli to jde nějak opravit. Když jedu po dálnici např. 100km/h, sundám nohu z plynu a přepnu páčku na ON, tak se na budících rozsvítí zeleně tempomat, potom zmáčknu SET a auto stále zpomaluje bez plynu (jakoby se ten tempomat neaktivoval), zkoušel jsem mačkat i RES, ale bohužel auto nedrží konstantní rychlost.

Děkuji předem za pomoc.

_________________
VW Golf IV 1.9TDi PD r.v. 2003 / 74kW | Maxidot | okres Mladá Boleslav / Benátky nad Jizerou

HEX-CAN USB | VCDS 12.12.0 EN ze zahraničí
KKL kabel USB(COM) | VAG-COM 304 EN ze zahraničí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 19.02.2015 22:13 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.10.2008

Příspěvky:

7968

Bydliště:

Svitavsko

diagnostika - zkontrolovat spínače - brzdový, spojkový spínač + tlačítka

_________________
http://www.detailing.cz
kódování a diagnostika vw koncernu

_________________
stříbrná VW GOLFinka IV 1.6 16v 77kW ATN + škrtící klapka 1.8T & paštika B5.5 variant


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 19.02.2015 22:24 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.08.2012

Příspěvky:

668

Bydliště:

Morava

ahoj jak říká kolega nademnou, mě to dělal spojkový spínač, stačí to napíchnout na diagnostiku, test akčních členů a tuším, že je to skupina 006 - ale nechci kecat? a šlapej na pedály s nastartovaným autem a měli by se měnit hodnoty... pokud se nebude při zmáčknutí (spojky či brzdy) nebude měnit hodnota, víš kterej spínač je špatnej

mě stačil seřídit spojkový spínač a tempomat frčel :)

_________________
EX: GIV TDI Highline S764, 149ps, 315nm by TDIFUN ...
NOW: BMW E92 335i MT MHD Flash 350+bhp


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 08.03.2015 20:24 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

11.02.2015

Příspěvky:

280

Zítra budu mít k dispozici HEX-CAN VAG kabel, takže to vyzkouším a dám vědět, jak jsem dopadl. Potom uvidíme, co se dá dělat. Jenom pro informaci, kde se nachází ty spojkové a brzdové spínače? Děkuji.

_________________
VW Golf IV 1.9TDi PD r.v. 2003 / 74kW | Maxidot | okres Mladá Boleslav / Benátky nad Jizerou

HEX-CAN USB | VCDS 12.12.0 EN ze zahraničí
KKL kabel USB(COM) | VAG-COM 304 EN ze zahraničí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 08.03.2015 22:10 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.10.2008

Příspěvky:

7968

Bydliště:

Svitavsko

na pedálech spojkovém a brzdovém

_________________
http://www.detailing.cz
kódování a diagnostika vw koncernu

_________________
stříbrná VW GOLFinka IV 1.6 16v 77kW ATN + škrtící klapka 1.8T & paštika B5.5 variant


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 09.03.2015 18:45 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

11.02.2015

Příspěvky:

280

Tak mi dneska dorazil kabel HEX-CAN. Připojil jsem se do auta na řídící jednotku 01-Engine, potom jsem dal Basic Settings - 04 a naťukal jsem tam group 006. Ukázalo se tohle: http://bayer.netwell.cz/group006.PNG

Potom jsem zkusil group 022 a objevilo se tohle, zkoušel jsem mačkat spojku i brzdu, ale žádný hodnoty se neměnily. Zkoušel jsem mačkat tlačítka na páčce a taky bohužel nic. Pouze když jsem tempomat aktivoval vypínačem (rozsvítí se zelená kontrolka) tak z 1.0 se stalo 9.0 (viz. foto) zde: http://bayer.netwell.cz/group022.PNG

EDIT: Když jsem byl připojený v tom Basic Settings, tak mi začala blikat kontrolka žhavení, ale po odpojení (nebo při klasické jízdě bez diag.) se nic neděje. žhavení nebliká.

_________________
VW Golf IV 1.9TDi PD r.v. 2003 / 74kW | Maxidot | okres Mladá Boleslav / Benátky nad Jizerou

HEX-CAN USB | VCDS 12.12.0 EN ze zahraničí
KKL kabel USB(COM) | VAG-COM 304 EN ze zahraničí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 09.03.2015 19:15 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.10.2008

Příspěvky:

7968

Bydliště:

Svitavsko

Zkus si do translatoru dat co znamena polozka kde si byl vlezli bud rad ze jsi tam niz nezku*v*l. Je to docela odvaha bouchat takto kanaly do zakladniho nastaveni jednotky a nevedet ani co menis.. vlez do 08 merene hodnoty druha volba vlevo tusim

_________________
http://www.detailing.cz
kódování a diagnostika vw koncernu

_________________
stříbrná VW GOLFinka IV 1.6 16v 77kW ATN + škrtící klapka 1.8T & paštika B5.5 variant


Naposledy upravil majrek001 dne 09.03.2015 19:35, celkově upraveno 1

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 09.03.2015 19:31 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

11.02.2015

Příspěvky:

280

Aháá, já právě myslel, že ten group se má dávat tady. Tak to jsem měl opravdu štěstí, že jsem něco nezk*rv*l. Teď už se docela bojím s tím cokoliv dělat, když jsem byl úplně někde jinde a mohl něco zničit. Takže ta správná volba je druhá vlevo ? Druhá vlevo je Readinnes - 15 to bude asi ono (když je tam nadtím napsáno, že tyhle možnosti jsou bezpečné) ?

_________________
VW Golf IV 1.9TDi PD r.v. 2003 / 74kW | Maxidot | okres Mladá Boleslav / Benátky nad Jizerou

HEX-CAN USB | VCDS 12.12.0 EN ze zahraničí
KKL kabel USB(COM) | VAG-COM 304 EN ze zahraničí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 09.03.2015 19:33 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.10.2008

Příspěvky:

7968

Bydliště:

Svitavsko

Myslim prvni sloupec z leva a druhy radek 08 merene hodnoty 02 sou chybove kody prvni radek vlevo Obrázek

_________________
http://www.detailing.cz
kódování a diagnostika vw koncernu

_________________
stříbrná VW GOLFinka IV 1.6 16v 77kW ATN + škrtící klapka 1.8T & paštika B5.5 variant


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 09.03.2015 19:52 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

11.02.2015

Příspěvky:

280

Jo, už to vidím. 08 - Measuring Blocks. Zítra se na to podívám a odzkouším to. Musí být auto nastartované nebo nemusí ? Ten brzdový spínač zároveň ovládá i brzdná zadní světla ? Protože kdyby jo, tak tím by se dalo vyloučit, že brzdový je ok. Zítra to vyzkouším přes 08 - Meas. Blocks.

_________________
VW Golf IV 1.9TDi PD r.v. 2003 / 74kW | Maxidot | okres Mladá Boleslav / Benátky nad Jizerou

HEX-CAN USB | VCDS 12.12.0 EN ze zahraničí
KKL kabel USB(COM) | VAG-COM 304 EN ze zahraničí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 09.03.2015 19:58 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.10.2008

Příspěvky:

7968

Bydliště:

Svitavsko

Na toto nemusi byt nastartovany napred se podivej do 02 tam jsou chyby jestli to tam nevypisuje nejaky spinac a pak promerit.. ano ovlada i brzdovy svetla

_________________
http://www.detailing.cz
kódování a diagnostika vw koncernu

_________________
stříbrná VW GOLFinka IV 1.6 16v 77kW ATN + škrtící klapka 1.8T & paštika B5.5 variant


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 10.03.2015 18:18 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

11.02.2015

Příspěvky:

280

Tak jsem nalezl ty správné hodnoty ve VAGu. Při mačkání tlačítek se měnily hodnoty. Plyn se ukazoval v procentech. Pedál brzdy také reagoval. Pouze pedál spojky nic neukázal respektivě se nic neměnilo. Takže to bude asi problém, proč nefunguje tempomat ? Pokud koupím nový spínač, tak by to mělo být v pořádku?

EDIT: Žádné chybové kódy u jednotky motoru.

_________________
VW Golf IV 1.9TDi PD r.v. 2003 / 74kW | Maxidot | okres Mladá Boleslav / Benátky nad Jizerou

HEX-CAN USB | VCDS 12.12.0 EN ze zahraničí
KKL kabel USB(COM) | VAG-COM 304 EN ze zahraničí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 10.03.2015 20:00 
Offline
VWexpert
VWexpert
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

23.09.2014

Příspěvky:

820

jop presne tak :)

_________________
Golf IV 66kW ALH, EGR ON, KAT ON, MAF ON


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 10.03.2015 20:32 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

11.02.2015

Příspěvky:

280

Jaký je rozdíl kromě ceny ve spínačích ? Stačil by spínač od firmy EPS ?

Například tento?:

http://www.autokelly.cz/Catalog.aspx#|Y ... 4ziUP6kVk=

_________________
VW Golf IV 1.9TDi PD r.v. 2003 / 74kW | Maxidot | okres Mladá Boleslav / Benátky nad Jizerou

HEX-CAN USB | VCDS 12.12.0 EN ze zahraničí
KKL kabel USB(COM) | VAG-COM 304 EN ze zahraničí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční tempomat
PříspěvekNapsal: 10.03.2015 21:30 
Offline
VWexpert
VWexpert
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

23.09.2014

Příspěvky:

820

staci libovolnej spinac se spravnym cislem :)

_________________
Golf IV 66kW ALH, EGR ON, KAT ON, MAF ON


Nahoru
 ICQ   Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group