Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Rádio si nepamatuje stanice, Klimatizace se po nastartování automaticky zapne
PříspěvekNapsal: 11.05.2015 15:56 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

11.05.2015

Příspěvky:

12

Ahoj,
mám problém ve své nově koupené Boře.

1) Vždy když nastaruji se automaticky zapne klimatizace v režimu AUTO a nastaví se na 22 stupňů. Když klimu přepnu do režimu ECO a vypnu ji, pak chvilku vypnu motor a po cca. 10 minutách nastartuji, tak klimatizace zůstává vypnutá. Když přijdu po hodině a opět nasturtuji, tak se opět spouští v režimu AUTO.

2) Měl jsem v autě originální radio Gama, to jsem vyměnil za svoje SONY, radio normálně naskočilo a fungovalo, ale když jsem vyndal klíče ze zapolování a znovu nastartoval, tak autoradio bylo vyresetované (uložené stanice, čas, atd...). Když jsem vrátil staré radio a zapojil ho, tak vůbec nereaguje - jako by do něj nešel proud.

Budu rád za každou radu. Díky.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Rádio si nepamatuje stanice, Klimatizace se po nastartování automaticky zapne
PříspěvekNapsal: 12.05.2015 18:39 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

11.02.2015

Příspěvky:

280

Ahoj, známý má Peugeot 206 HDi a klimatizace mu dělá úplně to stejné jako Tobě. On dá ECO, vypne ji a druhý den je zase na AUTO.

_________________
VW Golf IV 1.9TDi PD r.v. 2003 / 74kW | Maxidot | okres Mladá Boleslav / Benátky nad Jizerou

HEX-CAN USB | VCDS 12.12.0 EN ze zahraničí
KKL kabel USB(COM) | VAG-COM 304 EN ze zahraničí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Rádio si nepamatuje stanice, Klimatizace se po nastartování automaticky zapne
PříspěvekNapsal: 12.05.2015 18:54 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

11.05.2015

Příspěvky:

12

Tu klimatizaci bych nějak přežil, ale spíš mi štve to radio. Jak to tak vypadá, tak jedím neřeším bude zajet navštívit nějakého autoelektrikáře.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Rádio si nepamatuje stanice, Klimatizace se po nastartování automaticky zapne
PříspěvekNapsal: 12.05.2015 19:43 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

11.02.2015

Příspěvky:

280

Většinou bývá problém u rádia, když si nepamatuje stanice, že na těchto konektorech není napětí stálých 12V od baterie, které drží paměť.

Pokud se Ti povede vyřešit tu klimatizaci, tak se prosím poděl s námi. Moc rád bych to vyřešil i u toho "pažouta" (viz. foto).


Přílohy:
Poznámka: Konektor rádia RNS MCD
oo.PNG
oo.PNG (295.48 KiB) Zobrazeno 1155 krát

Poznámka: Tuhle klimu máme my v "pažoutovi"
klima.PNG
klima.PNG (177.46 KiB) Zobrazeno 1155 krát


_________________
VW Golf IV 1.9TDi PD r.v. 2003 / 74kW | Maxidot | okres Mladá Boleslav / Benátky nad Jizerou

HEX-CAN USB | VCDS 12.12.0 EN ze zahraničí
KKL kabel USB(COM) | VAG-COM 304 EN ze zahraničí
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Rádio si nepamatuje stanice, Klimatizace se po nastartování automaticky zapne
PříspěvekNapsal: 12.05.2015 20:16 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

11.05.2015

Příspěvky:

12

Ok díky, nevím jestli je to přímo tím, jelikož když zapojím origo rádio tak ani nenaběhne (s kabelama jsem nic nedělal).


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Rádio si nepamatuje stanice, Klimatizace se po nastartování automaticky zapne
PříspěvekNapsal: 12.05.2015 21:59 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.10.2008

Příspěvky:

7959

Bydliště:

Svitavsko

origo radio musíš poprvé zapnout tlačítkem jako to odpojíš tak naskočí SAFE

u většiny neorigo radii je potřeba prohodit stálé +12V a se spínaným (tuším pin 4 a 7) a hlavně je potřeba vypinovat diagnostiku

_________________
http://www.detailing.cz
kódování a diagnostika vw koncernu

_________________
stříbrná VW GOLFinka IV 1.6 16v 77kW ATN + škrtící klapka 1.8T & paštika B5.5 variant


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Rádio si nepamatuje stanice, Klimatizace se po nastartování automaticky zapne
PříspěvekNapsal: 13.05.2015 07:37 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

11.05.2015

Příspěvky:

12

JJ, jde o to, že nic nenaskočí. Ani SAFE, ani se rádio nerozsvítí prostě jako kdyby do něj nešel proud.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Rádio si nepamatuje stanice, Klimatizace se po nastartování automaticky zapne
PříspěvekNapsal: 13.05.2015 11:44 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

11.02.2015

Příspěvky:

280

Citace z internetu ohledně klimatizace:

Publikováno 22 květen 2014
Koukal jsem do manuálu a prý se to děje, když dojde k výrazné změně teploty v kabině od posledního zhasnutí motoru. Z tohoto důvodu se zapíná automaticky A/C Klima.

Každopádně to vymyslel nějaký "blbec", protože já bych chtěl klima úplně OFF napořád, aby nezatěžovala motor!

_________________
VW Golf IV 1.9TDi PD r.v. 2003 / 74kW | Maxidot | okres Mladá Boleslav / Benátky nad Jizerou

HEX-CAN USB | VCDS 12.12.0 EN ze zahraničí
KKL kabel USB(COM) | VAG-COM 304 EN ze zahraničí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Rádio si nepamatuje stanice, Klimatizace se po nastartování automaticky zapne
PříspěvekNapsal: 13.05.2015 12:10 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

11.05.2015

Příspěvky:

12

Tak to je slušná p*****.
Nedalo by se někde nastavit ten "výrazná změna" - jelikžo mi připadá, že to je snad 2°C. Ještě se projistotu zeptám autoelektrikáře, až mu tam povezu radio.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Rádio si nepamatuje stanice, Klimatizace se po nastartování automaticky zapne
PříspěvekNapsal: 13.05.2015 16:01 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.10.2008

Příspěvky:

7959

Bydliště:

Svitavsko

s tou klimou to je dle mě blbost..

já pokud dám econ tak tam zůstane jak na passatu B5.5 2003 tak i na golfu 2000 jediný kdy se zapne klima je když zapnu foukání na čelní sklo ale to je běžný jev

_________________
http://www.detailing.cz
kódování a diagnostika vw koncernu

_________________
stříbrná VW GOLFinka IV 1.6 16v 77kW ATN + škrtící klapka 1.8T & paštika B5.5 variant


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Rádio si nepamatuje stanice, Klimatizace se po nastartování automaticky zapne
PříspěvekNapsal: 15.05.2015 21:44 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

11.05.2015

Příspěvky:

12

Můžete mi prosím někdo říct, čísla pojistek které se týkají Climatronicu? Nemůžu to na netu nikdo najít.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Rádio si nepamatuje stanice, Klimatizace se po nastartování automaticky zapne
PříspěvekNapsal: 17.05.2015 17:20 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4476

Bydliště:

Prostějov

Pojistka č. 5 komfort systém a climatornic
16. spojka kompreosru klimatizace
25. větrák a climatronic

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Rádio si nepamatuje stanice, Klimatizace se po nastartování automaticky zapne
PříspěvekNapsal: 12.06.2015 21:03 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

11.05.2015

Příspěvky:

12

Problém vyřešen! Za závadu mohl vadný kompresor klimatizace :)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Rádio si nepamatuje stanice, Klimatizace se po nastartování automaticky zapne
PříspěvekNapsal: 13.06.2015 09:52 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

11.02.2015

Příspěvky:

280

Vadný kompresor klimatizace automaticky přepínal režim ECO na AUTO? To je skoro neuvěřitelný, jak to může kompresor přepínat, tam je nějaká elektronika v něm? To jsem si teda nemyslel, tak to bude určitě stejná závada jako v našem Peugeotu 206 HDi. Vyměnil si kompresor a stále máš ECO třeba několik dní po sobě?

_________________
VW Golf IV 1.9TDi PD r.v. 2003 / 74kW | Maxidot | okres Mladá Boleslav / Benátky nad Jizerou

HEX-CAN USB | VCDS 12.12.0 EN ze zahraničí
KKL kabel USB(COM) | VAG-COM 304 EN ze zahraničí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Rádio si nepamatuje stanice, Klimatizace se po nastartování automaticky zapne
PříspěvekNapsal: 13.06.2015 14:05 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

11.05.2015

Příspěvky:

12

JO, už mi to normálně funguje přesně jak má. Jde asi spíš o to, že climatronic si s tím kompresorem "nerozuměl", a tak si vždy zapnul v továrním nastavení (nastavil se na auto a 22°). Kompresor jsem nekupoval nový, ale pořidil jsem si použitý z vrakoviště.


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group