Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Tlakový spínač klimatizace
PříspěvekNapsal: 31.05.2015 19:35 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

26.04.2014

Příspěvky:

9

Zdravím, nefunguje mi klimatizace. Po napíchnutí na VAG mě to píše "Tlakový spínač klimatizace zkrat na kostru nebo přerušení" Mám klimatronik a pokud chcu zapnout klimu, tak se mi nesepnou ventilátory a tím i kompresor...Myslíte že při této závadě je jistota špatného spínače? POkud je špatný tak klimatizase nesepne to je mě jasný, jenom mi jde o to jestli stačí vyměnit jen ten spínač...? Motor 1.9 TDI ARL 110kw. Děkuji


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tlakový spínač klimatizace
PříspěvekNapsal: 31.05.2015 19:58 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4478

Bydliště:

Prostějov

Jestli stačí, nebo ne, se dozvíš až ho vyměníš. Buď je spínač opravdu vadnej, nebo je vadná kabeláž. Bohužel pro tebe se spínač nedá nijak jednoduše změřit, takže funkčnost lze ověřit jenom výměnou za jinej o kterym se ví, že je funkční, případně za uplně novej kus.
Výměna i na zkoušku je jednoduchá, protože ho mužeš vyšroubovat bez vypuštění náplně, je pod ním ventilek.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tlakový spínač klimatizace
PříspěvekNapsal: 31.05.2015 20:05 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

26.04.2014

Příspěvky:

9

Děkuji za odpověď. Právěže jsem se ho pokoušel nějak proměřit a naměřil jsem prd to je pravda..Kabeláž jsem taky zkoušel proměřovat jestli není nějakej zkrat a mezi krajníma pinama (3 pin) asi jednička a trojka pin, jsem naměřil přibližně 300 ohmu, tak nevim..


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tlakový spínač klimatizace
PříspěvekNapsal: 31.05.2015 21:11 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

23.11.2011

Příspěvky:

2473

Bydliště:

Prostřední Bečva

Prvně bych si zajel někam do servisu zkontrolovat, jestli tam máš vůbec chladivo. ;)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tlakový spínač klimatizace
PříspěvekNapsal: 01.06.2015 00:44 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4478

Bydliště:

Prostějov

To taky není špatnej nápad, ale ta chyba spínače s tím nesouvisí.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tlakový spínač klimatizace
PříspěvekNapsal: 01.06.2015 18:41 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

26.04.2014

Příspěvky:

9

Spíš se teda pokusím vyměnit ten spínač, protože kdyby tam bylo chladivo a čidlo v pořádku a klima nejela, tak by to vyhazovalo chybu třeba vysokýho tlaku nebo nízkýho tlaku...ale mě to píše zkrat na kostru nebo přerušení...A když zkusím jemně stlačit plnící ventilek tak syčí. Zkusím vyměnit ten spínač, jen nevím kterej je ten správnej..Na netu jich je plno v cenové kategorii od cca 700 - 1700...Mám 3 pinový konektor...


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tlakový spínač klimatizace
PříspěvekNapsal: 01.06.2015 23:00 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12843

Bydliště:

Humpolec

tlakový spínač to píše vždy když není chladivo

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tlakový spínač klimatizace
PříspěvekNapsal: 01.06.2015 23:11 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4478

Bydliště:

Prostějov

Nejdřív zkus teda nechat doplnit chladivo.

A jinak nejlíp originál http://autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJxvjh ... 67O+wqUGc=

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tlakový spínač klimatizace
PříspěvekNapsal: 04.06.2015 14:27 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

13.04.2011

Příspěvky:

19

Měl jsem myslím něco podobnýho. Ještě mi ale climatronic vždy chvíli blikal. Nebylo chladivo...


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tlakový spínač klimatizace
PříspěvekNapsal: 06.06.2015 22:26 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

26.04.2014

Příspěvky:

9

Určitě vyzkouším doplnit.


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group