Sjednocujeme fanoušky VW od roku 1996. Přijeď oslavit dvacetiny klubu na celorepublikový sraz.

20 LET Klubu


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22.07.2016 06:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

27.11.2011

Příspěvky:

227

Bydliště:

Ústi nad Orlicí

Dnes rano - venku 22stupnu nastavim klimu na 18climatronic a je to pomalu na svetr jsem z toho blazen ,otevru kapotu hadice u chladice ledova orosena to sami ta tlusta hadice co vede do kabiny a ta uzka tepla a vcera odpoledne hadice u chladice horka az varici u kabiny tlusta teplota okoli a uzka varici muze me.nekdo vysvetlit proc 15stupnu venku dela takove rozdily ze rano chladi jak blazen a odpoledne to interier nevychladi spis nechladi uz si nevim rady


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční klima - kompresor točí, vrtule taky, ale nechladí, mrkněte!Díky
PříspěvekNapsal: 22.07.2016 12:25 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4276

Bydliště:

Prostějov

Tak se na VAGu musíš podívat, co ukazujou snímače teploty, možná že některej ukazuje nesmyslny hodnoty, buď extra málo, nebo extra moc a klima si myslí, že není možny chladit, protože je venku třeba -45°C.
Může to taky dělat vadnej tlakovej spínač, kterej říká jednotce, že tlak přesáhl, nebo naopak nedosáhl hodnotu pro sepnutí kompresoru. Nebo vadná jednotka dochlazování. Cokoliv může záviset na měnící se teplotě, když je to vadny.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Naposledy upravil Goauld dne 22.07.2016 23:00, celkově upraveno 1

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22.07.2016 18:26 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

27.11.2011

Příspěvky:

227

Bydliště:

Ústi nad Orlicí

Ted sem to mel napichnuty a chyba 00792 - tlakovy spinac klimatizace (f129) takze aspon neco uz mam ale to muze hlasit i ze je to prazdny ale to by snad nespinalo ne? Kde tenhle tlakovej spina najdu ? A co vy vsechno mohlo byt pod touhle chybou?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční klima - kompresor točí, vrtule taky, ale nechladí, mrkněte!Díky
PříspěvekNapsal: 22.07.2016 23:35 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4276

Bydliště:

Prostějov

Tlakovej spínač je na trubce klimatizace u plnících ventilů, kulatej váleček s připojeným konektorem. F129 měly starší systémy a má 4 pinovej čtveratej konektor. Novější systém má snímač tlaku G65 s 3 pinovým půlkulatým konektorem. Pokud máš rok 2001 měl bys mít G65. Tlakovej spínač se dá změřit multimetrem v jakym stavu se nachází spínací kontakty, ale G65 změřit nejde, ten jedině vyzkoušet výměnou za jinej.
Obě varianty mají pod sebou ventil, takže se dají odšroubovat bez vypuštění systému. Chladiva bys měl mít dost, pokud to nikde neuniká, protožes doplňoval.
Ta chyba se objevuje pokud je spínač/snímač vadnej, vadná kabeláž, nebo je jenom málo chladiva, ale může být i vadná řj. climatroniku, nebo jednotka dochlazování.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční klima - kompresor točí, vrtule taky, ale nechladí, mrkněte!Díky
PříspěvekNapsal: 24.07.2016 07:04 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

14.06.2012

Příspěvky:

227

zdar,dotaz ohledně té klimy,F129 jsem vyměnil ukazuje něco kolem 0.88V,ale ukazuje chyby G17 teplotni čidlo vnejši teploty 29-00- zkrat na kostru.a ještě 01039-snimač pro ukazatel chladící kapaliny G2.30-10-přerušen n.zkrat na plus-sporadicky.v tom připadku mi nemužou jet vrtule ani klima.někdy se na budiku teplota ukáže,ale většinou ne.nikdy se mi při dojezdu nesepnuly vrtule.dival jsem se na zapojení té G17 a to tam vubec nebylo,ani to učko na uchycení toho čidla,už se tam někdo hrabal.tak jsem koupil napojil,ale žádná změna.nechce se mi plnit klima,když je tam tolik chyb.diky.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční klima - kompresor točí, vrtule taky, ale nechladí, mrkněte!Díky
PříspěvekNapsal: 24.07.2016 11:52 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4276

Bydliště:

Prostějov

Pokud máš vadny čidlo chladící kapaliny, tak klima fungovat nebude.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční klima - kompresor točí, vrtule taky, ale nechladí, mrkněte!Díky
PříspěvekNapsal: 24.07.2016 20:02 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

14.06.2012

Příspěvky:

227

asi je to na bani od chlad.kapaliny?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční klima - kompresor točí, vrtule taky, ale nechladí, mrkněte!Díky
PříspěvekNapsal: 24.07.2016 21:23 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4276

Bydliště:

Prostějov

Jestli myslíš expanzní nádobku, tak tam je jenom snímač hladiny. Čidlo teploty vody je buď v bloku, nebo v hadici, podle toho co máš za motor.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční klima - kompresor točí, vrtule taky, ale nechladí, mrkněte!Díky
PříspěvekNapsal: 25.07.2016 03:37 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

14.06.2012

Příspěvky:

227

AHF 1.9tdi 81kw.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční klima - kompresor točí, vrtule taky, ale nechladí, mrkněte!Díky
PříspěvekNapsal: 25.07.2016 10:54 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4276

Bydliště:

Prostějov

Tam je čidlo na straně převodovky zezadu motoru nahoře v hlavě, zajištěny zásuvnou sponou. Když se mění, tak buď hodně rychle, nebo počítat s tím že vyteče kus vody, takže případně chytat do nádoby pod autem. Ale většinou to teče různě po motoru takže toho moc nechytíš, pokud nemáš širokej lavor.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční klima - kompresor točí, vrtule taky, ale nechladí, mrkněte!Díky
PříspěvekNapsal: 26.07.2016 17:49 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

27.11.2011

Příspěvky:

227

Bydliště:

Ústi nad Orlicí

Goauld - Tlakovej spínač je na trubce klimatizace u plnících ventilů, kulatej váleček s připojeným konektorem. F129 měly starší systémy a má 4 pinovej čtveratej konektor. Novější systém má snímač tlaku G65 s 3 pinovým půlkulatým konektorem. Pokud máš rok 2001 měl bys mít G65. Tlakovej spínač se dá změřit multimetrem v jakym stavu se nachází spínací kontakty, ale G65 změřit nejde, ten jedině vyzkoušet výměnou za jinej.
Obě varianty mají pod sebou ventil, takže se dají odšroubovat bez vypuštění systému. Chladiva bys měl mít dost, pokud to nikde neuniká, protožes doplňoval.
Ta chyba se objevuje pokud je spínač/snímač vadnej, vadná kabeláž, nebo je jenom málo chladiva, ale může být i vadná řj. climatroniku, nebo jednotka dochlazování.




čau tak jsem nechal vymenit tlakovy spinac byl 3pinovy a pro jistotu expanzni ventil,chladivo neunika,je to o neco lepsi dle mechanika to stoji za h***o prej by mu to vadilo kdyby to takhle chladilo takze sem vyplazl skoro trojku za h***o :-D s malinky zlepsenim ale spis ne rikal ze podle budiku na masine tam kolisa nizkej tlak ze mozna bude naclej kompresor nebo ze by to nekde bylo ucpany tak nevim jestli se na to vysrat nebo jeste patrat


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční klima - kompresor točí, vrtule taky, ale nechladí, mrkněte!Díky
PříspěvekNapsal: 26.07.2016 22:29 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

263

Bydliště:

LUČENEC

Sa nediv ten kompresor má už niečo za sebou :wink: . Na klíme po toľkých rokoch prevádzky odíde najskorej kompresor . Zasratej nebude teda ak sa dodržali predpisy pre údržbu a prevádzku klimatizácie .
Ak vymeníš kompresor tak rovno vymeň aj vysúšač .
Ak si druhý alebo tretí majiteľ tak nikto nepozná históriu klimatizácie a búhví jak bolo s ňou zachádzané :roll: .

_________________
VW GOLF IV 1,6 16V AZD


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční klima - kompresor točí, vrtule taky, ale nechladí, mrkněte!Díky
PříspěvekNapsal: 29.07.2016 20:01 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4276

Bydliště:

Prostějov

coberk píše:
tak nevim jestli se na to vysrat nebo jeste patrat

Mě by to taky sralo, kompresor to klidně být taky může, ale to by podle mě nemělo takovy skoky, že funguje a pak nefunguje.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční klima - kompresor točí, vrtule taky, ale nechladí, mrkněte!Díky
PříspěvekNapsal: 14.08.2016 17:15 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

14.06.2012

Příspěvky:

227

gars7 píše:
zdar,dotaz ohledně té klimy,F129 jsem vyměnil ukazuje něco kolem 0.88V,ale ukazuje chyby G17 teplotni čidlo vnejši teploty 29-00- zkrat na kostru.a ještě 01039-snimač pro ukazatel chladící kapaliny G2.30-10-přerušen n.zkrat na plus-sporadicky.v tom připadku mi nemužou jet vrtule ani klima.někdy se na budiku teplota ukáže,ale většinou ne.nikdy se mi při dojezdu nesepnuly vrtule.dival jsem se na zapojení té G17 a to tam vubec nebylo,ani to učko na uchycení toho čidla,už se tam někdo hrabal.tak jsem koupil napojil,ale žádná změna.nechce se mi plnit klima,když je tam tolik chyb.diky.

dnes jsem byl pod autem a na konektoru u vrtule byl přerušeny jeden drát.tak zatím aspon ukazuje teplotu,ale to čidlo bude třeba.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Nefunkční klima - kompresor točí, vrtule taky, ale nechladí, mrkněte!Díky
PříspěvekNapsal: 29.08.2016 10:48 
Offline
Řidič
Řidič

Hodnost:

Řidič

Registrován:

29.08.2016

Příspěvky:

2

Zdravím, mám podobný problém s nefunkcí klimatizací. Vrtule sepnou a točí. Spojka na kompresoru (mám pocit) že sepne. Loni doplněna a přeměřena a vše Ok.
Na VAGu mám dvě chyby.
01013 - Kompresor klimatizace: signal zatizeni
31-00 - preruseni n. zkrat na kostru

00516 - Volnobezny snímac (F60)
30-10 přerušní n. zkrat na plus - Sporadicky
(nevím jestli má chyba 00516 vliv.)

Uplně nevím co s tím dál. Jestli není někde nějaký vadný konektor? Nevím někdo něco podle této chyby?
Jaké by mělo být napětí na svorce ke spojce? Ještě z jara jsem měl pocit, že někdy fungovala a někdy ne... takové občas výpadky. Deď už nic..
Octavia 1999 1.6 74kW (manuální klima)

Předem Díky za rady.


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group