Sjednocujeme fanoušky VW od roku 1996. Přijeď oslavit dvacetiny klubu na celorepublikový sraz.

20 LET Klubu


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zakódované rádio
PříspěvekNapsal: 15.10.2016 18:42 
Offline
Nový člen
Nový člen

Hodnost:

Nový člen

Registrován:

15.10.2016

Příspěvky:

4

Čaute borci, moj ujo dnes odpojil baterku keďže ju potreboval nabiť predchvílu ju zapojil naspeť a pýta to kód od rádia, a že mu ani palubný PC nič neukazuje.Čo treba urobiť?Je to golf 4, snažím sa mu pomoct všade keďže auto využíva denno-denne.Ďakujem


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakódované rádio
PříspěvekNapsal: 15.10.2016 19:44 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4272

Bydliště:

Prostějov

Vítejte v sekci Golf IV / Bora. Pokud jste tu poprvé, prečtete si prosím Návod na používání. Dříve než založíte nové téma, projděte si téma Často kladené otázky - FAQ, případně zkuste vyhledávání.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakódované rádio
PříspěvekNapsal: 15.10.2016 20:04 
Offline
Nový člen
Nový člen

Hodnost:

Nový člen

Registrován:

15.10.2016

Příspěvky:

4

Vyhladávanie som použil, len potrebujem vedieť či sa dá kód nejako vygenerovať alebo čo vlastne?Ďakujem.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakódované rádio
PříspěvekNapsal: 15.10.2016 21:01 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12232

Bydliště:

Humpolec

nedá, jedině vyčíst přímo z radia nebo zkusit ve vw

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakódované rádio
PříspěvekNapsal: 16.10.2016 00:48 
Offline
Nový člen
Nový člen

Hodnost:

Nový člen

Registrován:

15.10.2016

Příspěvky:

4

Ako vyčíst z radia?A kolko to stojí vo vw?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakódované rádio
PříspěvekNapsal: 16.10.2016 01:29 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4272

Bydliště:

Prostějov

Pokud je to originální rádio, ktery v autě původně bylo, tak se za pár minut při zaplym zapalování samo odkóduje. Vyčtení kódu z rádia ti VW neudělá, zjistí maximálně původní kód originálního rádia. Zabývají se tím někteří lidi, jako například tornado1 a ceny se většinou pohybujou od 200kč-800kč podle toho jakej je kdo vydřiduch :lol:

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakódované rádio
PříspěvekNapsal: 17.10.2016 23:02 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

02.07.2011

Příspěvky:

2748

Bydliště:

Praha

Ale jo, vw ti to zjistí... Budou chtít VIN a musíš říct ten, kterej je na rádiu (pokud ho někdo neodstranil) stojí to jak kde, většinou kolem 500czk, podle toho, jak dlouho to on-line hledaj v systému... Za to se platí ten poplatek

_________________
Dlužníci: Recius = 4700,- czk
Objects in the mirror may be looser than they appear
B6 variant PD170
G4 variant PD270 still in progress

Bora variant PD115


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakódované rádio
PříspěvekNapsal: 19.10.2016 23:41 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4272

Bydliště:

Prostějov

Tak to asi záleží na ochotě konkrétního člověka, ale rozhodně bych to netvrdil jako jistotu. Měli by totiž chtít techničák od auta, kde to rádio bylo původně.
A když už tak na to přišla řeč, ví někdo, jakým způsobem se origo rádio samo odkóduje, když je v autě z výroby ? Odkud načítá ten kód, nebo jak vlastně pozná že je v tom autě, ve kterym má být ? Nikdy sem neviděl žádnou diskuzi, kde by se řešilo, jestli to zjišťuje třeba z komfortky, nebo z jednotky motoru. Moje auto má totiž podle kódů výbavy pouze přípravu pro rádio, takže origo tam asi nikdy nebylo, ale přesto mám z výroby 8 reproduktorů.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakódované rádio
PříspěvekNapsal: 20.10.2016 06:12 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12232

Bydliště:

Humpolec

z budíků

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakódované rádio
PříspěvekNapsal: 21.10.2016 01:27 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4272

Bydliště:

Prostějov

Takže, když si někdo pořídí rádio, nebo navigaci, která je z jinyho auta, tak by šlo v eeprom přístrojovky změnit ten kód, aby se to načítalo automaticky, jenom vědět, kde přesně ho hledat. :lol:

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakódované rádio
PříspěvekNapsal: 21.10.2016 16:30 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.10.2008

Příspěvky:

7076

Bydliště:

Svitavsko

ja bych řekl, že se to zase spáruje i s novým rádiem..

na mém GIV jsem měl Alphu a koupil gammu V a teď když odpojím baterku a zapnu klíč tak se za chvíli načte, ale už tam nějaký pátek je

_________________
www.detailing.cz

_________________
stříbrná VW GOLFinka IV 1.6 16v 77kW ATN + škrtící klapka 1.8T & paštika B5.5 variant


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakódované rádio
PříspěvekNapsal: 23.10.2016 22:36 
Offline
Nový člen
Nový člen
Uživatelský avatar

Hodnost:

Nový člen

Registrován:

05.10.2016

Příspěvky:

16

Bydliště:

Brno

Goauld píše:
Takže, když si někdo pořídí rádio, nebo navigaci, která je z jinyho auta, tak by šlo v eeprom přístrojovky změnit ten kód, aby se to načítalo automaticky, jenom vědět, kde přesně ho hledat. :lol:

Kupoval jsem právě dodatečně origo rádio, kód k němu byl, takže stačilo zadat, od té doby si auto pamatuje nové rádio.

@x5go: Kupoval jsem z hifiland.net, je podle mě nepravděpodobné, že k těm všem rádiům kód získali při odkupu, spíš to umí vyčíst, tak je zkus kontaktovat.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakódované rádio
PříspěvekNapsal: 24.10.2016 10:53 
Offline
Nový člen
Nový člen

Hodnost:

Nový člen

Registrován:

15.10.2016

Příspěvky:

4

Tak sme rádio vytiahli a kód bol napísanú zozadu rádiu.Ďakujem za rady.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakódované rádio
PříspěvekNapsal: 30.10.2016 06:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

14.06.2012

Příspěvky:

227

zdar,mam dotaz na radio Blaupunkt Tokyo.z auta jsem vytahl pionýra CD,a chci tam dat Blaupunkt USB dal jsem do nej redukci na antenu,ale radio nemuže nic naladit.no chytlo Radio-Morava,a to jsem měl radio vytáhlé ven z kastlíku.USB normálně jede.mám ještě jedno rádio s USB takové to za 550kč.a i to chytne více stanic.na pionýru nebyl problém.diky.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zakódované rádio
PříspěvekNapsal: 30.10.2016 09:09 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

263

Bydliště:

LUČENEC

Redukcia na anténu - to myslíš fantómov napájač?
Z toho Blaupunktu ide ISO konektor pre napájanie rádia - je zapojený pin5 (modrý vodič výstup pre autoanténu poprípade REM odber asi cca 150mA ) na fantómov napájač?
Treba na tom fantómovom napájači zmerať napätie a odber prúdu pri zapnutom rádiu. Je to v poriadku?

Je možné že aj nové rádio bude KO. Preto to treba dvôkladne premerať a potom reklamovať .

_________________
VW GOLF IV 1,6 16V AZD


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group