Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 75 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: VW BETA radio
PříspěvekNapsal: 16.06.2014 21:44 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

2389

Bydliště:

Krnov - Jëgerndorf

Jestli nehraje ani kazeťák,popř. CDčko,tak bude možná závada v koncovém stupni.Podívej se nejprve na konektor reproduktorů= jestli není vyskočený.Vedle toho konektoru je i pojistka.Jukni na ni.Další možností je studený spoj přímo v konektoru repra,obvodu zesilovače,KS, ,signálové části,mikroprocesoru....a to znamená návštěvu nějakého servisu.Dávat to ale na servis,tak to chce zvážit.Oprava cca 300,-Kč a na vrakáči Beta cca 500,-Kč.Nebo koupit nové=jiné.Škoda že jsi tak daleko.I kdyby jsi mi ho poslal, tak to začíná zase jenom 100+100 na poštovném.

http://auto.bazos.cz/inzerat/36199676/a ... W-BETA.php

_________________
Pumpe Duse Diesel *** Nikdy nejezděte rychleji, než váš anděl strážný umí létat ***


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: VW BETA radio
PříspěvekNapsal: 17.06.2014 00:02 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

06.11.2009

Příspěvky:

42

Bydliště:

Vsetín

problém bude asi čistě v radiu protože když tam připojím jiné tak hraje uplně v pohodě, napadá mě ještě taková blbost, nemuže na to mít vliv že mám v autě 4 repra ve předu + 2 třipasmové v zadu a na radiu je napsané jen 2x20w? nebo to to s tím vubec nesouvisí?

_________________
VW Passat B4 1.6 CL + VW Passat B4 1.9 TDi + Škoda Favorit 136l(Pražák)


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: VW BETA radio
PříspěvekNapsal: 17.06.2014 21:58 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

2389

Bydliště:

Krnov - Jëgerndorf

Je to asi takto:V zapojení rádia 4 kanál máš výstupy LF,RF/LR,RR.Je zapojeno přední a zadní repro.Tvé rádio ale podporuje tedy 2 kanál.Má tedy jen výstup LF/RF.Je zapojeno jen přední repro.
Každý koncový stupeň je dimenzován na určitý výstupní proud,tedy induktivní zátěž = daný výkonový odpor reproduktorů v závislosti na kmitočtu kdy cívka reproduktoru je schopna přenášet kmitočtové pásmo dodávaného výkonu KS bez zkreslení a v požadovaném výkonu.......... a tedy nedojde k destrukci cívky reproduktoru z důvodu velkého proudu......a nedojde k destrukci KS.Tolik teorie.Nebudu se rozepisovat protože to chápe asi jen pár lidí.
V tvém případě to bude asi paralerní zapojení LF+LR/PF+PR,.Zde je právě porušeno pravidlo proudu a induktivní zátěže.Zde dochází k velkému proudovému namáhání KS a dochází zde k jeho teplotní destrukci.Nepomáhá zde ani vnitřní ochrana (teplotní,proudová,zkratová...) KS.Dochází k destrukci KS.
Kontrolní otázka.To druhé rádio má 4 kanál výstup?Jak máš tedy zapojený ISO konektor (repro)?

_________________
Pumpe Duse Diesel *** Nikdy nejezděte rychleji, než váš anděl strážný umí létat ***


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: VW BETA radio
PříspěvekNapsal: 18.06.2014 11:39 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

06.11.2009

Příspěvky:

42

Bydliště:

Vsetín

Tento tyden nemam k dispozici auto do kterého to radio chci dát ale o výkendu na to mrknu, nicmeně zkoušel jsem ho ještě ve dvou feliciich a dělalo to ten samý problém.

_________________
VW Passat B4 1.6 CL + VW Passat B4 1.9 TDi + Škoda Favorit 136l(Pražák)


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: VW BETA radio
PříspěvekNapsal: 24.06.2014 16:33 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

23.06.2014

Příspěvky:

1

Ahoj,

mohl by mi prosím někdo poradit..

mám v autě radio VW BETA, občas se rádio normálně zapne a občas nejde zapnout a chce to zadat kód. Neví někdo, čím by to mohlo být, že někdy normálně hraje a jindy zase ne? Kód v servisce je odtrhlý. Neví popř. někdo, zda je napsaný třeba na rádiu?

Díky.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: VW BETA radio
PříspěvekNapsal: 24.06.2014 21:19 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

2389

Bydliště:

Krnov - Jëgerndorf

Jestli to je origo rádio které v autě již hrálo,tak to kod nebude chtít a tedy se nepřepne do SAFE.Problém vidím v napájení a to trvalé +12V.Jukni se na napájení.Pin na rádio se nepíše.Bývá přiložený k návodu na obsluhu,servisní knížce.Je to takový malý štítek.

_________________
Pumpe Duse Diesel *** Nikdy nejezděte rychleji, než váš anděl strážný umí létat ***


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: VW BETA radio
PříspěvekNapsal: 09.06.2015 21:50 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

11.08.2012

Příspěvky:

38

Bydliště:

Žamberk

Zdravím. Nemáte někdo dekodér codu na autorádio Beta? Pokud teda něco takového existuje. Číslo je VWZ1Z2Y5154555 . Díky


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: VW BETA radio
PříspěvekNapsal: 09.06.2015 21:56 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.10.2008

Příspěvky:

7969

Bydliště:

Svitavsko

pokud to máš origo v autě z výroby tak se to načte samo.. nebo zapni klíč pusť ručně radio a hned máčkni FM pak to napíše LEARN a naskočí většinou

_________________
http://www.detailing.cz
kódování a diagnostika vw koncernu

_________________
stříbrná VW GOLFinka IV 1.6 16v 77kW ATN + škrtící klapka 1.8T & paštika B5.5 variant


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: VW BETA radio
PříspěvekNapsal: 07.09.2015 21:24 
Offline
VWexpert
VWexpert
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

28.09.2014

Příspěvky:

15

Bydliště:

LTM

mám problém s origo autorádiem, nevím jak k němu připojit CD Changer na 6CD od Pioneeru, má klasický mini ISO konektor modrý, propojím ho s rádiem a radio mi píše "NO CD Changer" co mám dělat, žádné jiné kabely od něj nevedou, ani k němu. Nebo nevíte s jakým druhem CD changeru funguje bez problému a jiných příslušenství?

_________________
Strojník


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: VW BETA radio
PříspěvekNapsal: 08.09.2015 06:09 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.10.2008

Příspěvky:

7969

Bydliště:

Svitavsko

funguje pouze s origo changerem nebo s emulátorem cd changeru (MP3, USB, SD, Jack 3,5")

_________________
http://www.detailing.cz
kódování a diagnostika vw koncernu

_________________
stříbrná VW GOLFinka IV 1.6 16v 77kW ATN + škrtící klapka 1.8T & paštika B5.5 variant


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: VW BETA radio
PříspěvekNapsal: 28.12.2016 14:54 
Offline
VWjunior
VWjunior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWjunior

Registrován:

11.11.2015

Příspěvky:

95

Bydliště:

Brno

Borci, DOTAZ :)

Odpojil jsem před rokem Betu a až pak zjistil, že když ji budu chtít prodat, chce to KÓD. Ale ten nemám napsaný. Vím, že když to zase zapojím do svého vozu, rádio bude hrát. Otázka ale zní - Ukáže se mi po zapojení ten kód ? Nebo ho nezjistím ?
V autě ho nechci, mám rádio jiné, ale chci ho poslat dál do světa a musím vědět kód, zobrazí se ?

Edit : Tak kód se neukáže. Po zapnutí naskočí SAFE, pak LEARN a pak rádio hraje, ale kód neukáže. Tak jak ho zjistit ?

_________________
Ride To Live, Live To Ride.
GIV variant 1.4 16V 55kW 2001; výbava Basic, rozuměj žebrák; doděláno - loketní opěrka, denní svícení, tónovaná skla, disky 16" VW

_________________
seřizovač


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: VW BETA radio
PříspěvekNapsal: 29.12.2016 00:55 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

8978

Servus pokud ho máš v autě origo tak podle win kodu ti ho ve vw zdarma měli zjistit

_________________
Strojvedoucí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: VW BETA radio
PříspěvekNapsal: 29.12.2016 15:24 
Offline
VWjunior
VWjunior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWjunior

Registrován:

11.11.2015

Příspěvky:

95

Bydliště:

Brno

Tak zadarmo kuře ani lidi ve VW nehrabou, 1. dealerství neochota a info že auto musí na diagnostiku a bla bla a cena kolem tisícovky, děkuju nashle, tedy sbohem. Zkusil jsem druhé dealerství ne v centru a borec si rádio vzal sebou na dílu, za 5 minut byl zpět, ale je to z on-line databáze a musel napsat fakturu, tak za kilo. Jestli to někomu řekli někde zadarmo, tak asi kápl na dobrýho člověka ;)

_________________
Ride To Live, Live To Ride.
GIV variant 1.4 16V 55kW 2001; výbava Basic, rozuměj žebrák; doděláno - loketní opěrka, denní svícení, tónovaná skla, disky 16" VW

_________________
seřizovač


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: VW BETA radio
PříspěvekNapsal: 29.12.2016 15:39 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

8978

No nevim,me to za dekuji zjistili je fakt ze to je znamy....

_________________
Strojvedoucí


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: VW BETA radio
PříspěvekNapsal: 31.12.2016 13:16 
Offline
Pilot
Pilot

Hodnost:

Pilot

Registrován:

03.12.2016

Příspěvky:

287

Bydliště:

Havířov

Dobrý den, taky bych rád poprosil o radu. Mám chvíli Golfa IV. Bylo tam původně rádio Sony. V bývalém fáčku jsem měl origo VW Beta jako tady bylo na obrázcích. Nemám s tím problém, kod mám a funguje skvěle. Problém mám ale s anténou. V golfu byl ucvaknutý původní anténní konektor a kruťsvorkou přidělaný ten rovný typ s dlouhým kolíčkem, myslím že je to typ ISO. Dal jsem si tam ten typ pro radia VW BETA, označení DIN, ale ten mi pádá když zasunu rádio do kastlíku. Sice mi teď nějak drží, ale při dalších demontážích zase hodinu laborovat? Nevíte prosím někdo co s tím?

A před nějakou dobou jsem koupil v bazaru ještě to samé. Přímo kod mi nedali, ale na radiu jsou ještě originál samolepky, kde jsou 4 místné čísla. Zkoušel jsem to, ale ani jedno nefunguje. Jedno je Controlo Subjectivo a druhé Outgoing nc. Které z těchto čísel je správné? V servisu mi to nechtěli ani za úplatu udělat, že může být kradené.
Děkuji

_________________
VW Golf IV 1,6/74kW modrá barva LW5Z


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 75 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group