Brzdový systém+ABS

benzínové motory...

Moderátoři: standokan, rapid.direct

Odpovědět
___TUROK___
Řidič
Řidič
Příspěvky: 55
Registrován: 16.04.2008 20:58

Brzdový systém+ABS

Příspěvek od ___TUROK___ »

Ahoj všichni, nedávno se mi pokaždé před nastartováním začala rozsvěcet kontrolka brzdového systému (takový ten vykřičník v zívorkách) ve chvíli, kdy jsem dal klíček do první polohy a dlouze to píplo. Když jsem nastartoval, zmizelo to a vše bylo OK. Postupně asi ve dvou týdnech to bylo čím dál tím intenzivnější a pak už mi to dělalo téměř po každém otočení klíčku+ se k tomu přidala i kontrolka ABS až mi to jednou udělalo i při jízdě a auto "chcíplo", ale šlo bez problému hned nastartovat. I když pracuji ve škodovce, motorům absolutně nerozumím (dělám karosařinu) a tak mě napadla ta nejjednodušší věc, kouknul jsem pod kapotu a zkontroloval stav brzdové kapaliny. Kapalina byla přesně na rysce minimum, tak jsem narychlo koupil 250ml plechovku DOT 4 brzdovky a dolil to na max. Na chvíli se to zpravilo a nic to nehlásilo, kontroloval jsem kapalinu, ta neuniká, je stále na max, ale po cca 200km to začalo dělat znovu. Koukal jsem tedy na stac destiček a kotoučů, to se zdá být cajk, tak už fakt nevím. Jelikož šetřím každou korunu, tak si rád dělám všechno sám, můžete mi prosím zkusit poradit co s tím, než-li rezignuji a dám to do servisu? Děkuji.

P.S. Další problémy, mám se špatným zamykáním auta, nerosvěcením se světel v interiéru při otevření dveří řidiče a nefunkční sygnalizaci rozvícených světlometů při opouštění auta(asi komfortní jednotka u řidiče ve dveřích, jak jsem se tu dočetl). Pak mi nefunguje výhřev zpětných zrcátek (diagnostika vykazuje chybu) to nevím čím může být, ale to budu řešit až později, toto je nejdůležitější.

Uživatelský avatar
Ma_r_ty
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: 12.06.2009 15:32

Re: Brzdový systém+ABS

Příspěvek od Ma_r_ty »

Měl jsem podobný komplikace s brzdama a byl problem brzdovyma hadicema a prutokovym sroubem,zkus na to mrknout.

___TUROK___
Řidič
Řidič
Příspěvky: 55
Registrován: 16.04.2008 20:58

Re: Brzdový systém+ABS

Příspěvek od ___TUROK___ »

Ma_r_ty píše:Měl jsem podobný komplikace s brzdama a byl problem brzdovyma hadicema a prutokovym sroubem,zkus na to mrknout.
OK, díky za tip.

Odpovědět

Zpět na „Motory - benzin“