Pneu

Podvozky, kola, nápravy, brzdy, pneu...

Moderátoři: standokan, rapid.direct

Odpovědět
Uživatelský avatar
strong
Řidič
Řidič
Příspěvky: 50
Registrován: 18.05.2008 18:33
Bydliště: Znojvwo

Pneu

Příspěvek od strong »

Je nějaký rozdíl v kvalitě značkových pneu které jsou vyrobeny v Anglii nebo v Polsku . V pneuservisech to dost kritizují že to není originál s Polska třeba Brigestonka, má te někdo s tým zkušenosti? Sám to nemůžu posoudit zatím.

Uživatelský avatar
pepanos
Profík
Profík
Příspěvky: 937
Registrován: 24.02.2006 21:02

Re: Pneu

Příspěvek od pepanos »

Dneska se stejně všechno vyrábí v Asii.Myslím,že je to stejný jak s botama.Povedlo se ti někdy koupit Adiddasky vyrobený jinde než na Tajvanu?Pokud je ta guma deklarovaná jako Bridgestone a je to originál,tak jediný v čem se liší je cena,kterou kapitalista zaplatí Polákovi,nebo Thajcovi.
Je to Japonská společnost,a vyrábí po celým světě.Pokud neumíš anglicky tady to máš černý na bílým z translátorua koukni se na celou tu historii,Polsko je tam v kolonce 1991-2001
http://translate.google.com/translate?p ... ry_state0=
a v pneuservise se zeptej jestli jsou Bridgestony z Japonska lepší a uvidíš,že ani nebudou vědět že to je japonská společnost

Uživatelský avatar
majkl1
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 10100
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Ždírec nad Doubravou (VWysoČína)

Re: Pneu

Příspěvek od majkl1 »

Tak v tomto se musím z vlastních nedávných zkušeností důrazně ohradit. Šlo sice o Goodyeary, ale to je celkem jedno. Já koupil Goodyear made in South Africa. Bylo mi řečeno, to samé co je o příspěvek výše, tzn. že je to samá guma, te nsamej matroš, jen jsou o páďo levnější, jenže už při prvím vyvažování jsem se nestačil ani já ani mechanik divit, když na každé kolo přišlo cca 100g!!! závaží. To ale nebylo vše. Po ujetí asi 100km byly opět natolik rozvážený, že na kola přišlo dalších zhruba 35g na každé!!! A toto se opakovalo asi třikrát než se to usadilo. Sice jízdní vlastnosti byly skvělé, ale ten čas ztrávený v servisu ti nikdo nezaplatí, i když to bylo bráno jako reklamace. Po telefonátu k zastoupení výrobce bylo nejprve řečeno, že je to blbost. Po dalším telefonátu přiznali, že mají info i z jiných servisů, že na gumy vyrobené v Africe je třeba "více" závaží, ale i tak nevidí důvod proč by to reklamovali. Po třetím telefonátu, kdy byla zmíněna ČOJ už nebyl problém reklamaci briskně vyřešit. Vždyť já to závaží už nemohl pomalu ani uvézt!!! :evil:
Takže pro příště sice půjdu zase do Godyear, ale pouze made in Germany.
Passat B5,5 4motouz (AVF)
Yamaha Virago XV 535
Audi A4 B6 Avant quattro (AVF)
Touareg I facelift 3.0 TDI (CASA)

Uživatelský avatar
kipo
Závodník
Závodník
Příspěvky: 603
Registrován: 16.04.2009 21:30
Bydliště: SloVWensko-NO---Ostrava

Re: Pneu

Příspěvek od kipo »

Nechápem prečo sa obraciate na také značky pneu.,zbytočne platíte len za značku,a pri tom si myslíte že máte obuté neviem čo,mal som dunlopky 225/50 r17 po 20 000 km,začali hučať ako svine,rýchlo sa opotrebovali,boli to fakt gumi na ho... .Teraz mám barum bravuris 2,a po 27 000 km, žiadne hučanie,sú minimálne opotrebované,už nikdy nič iné nekúpim,v testoch obstáli lepšie ako mischelin aj dunlop,na vode skvele držia,ako aj na suchu,a sú skoro o polovicu lacnejšie.
Moj passat http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=126&t=123255" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpovědět

Zpět na „Podvozek a kola“