Kdo poradí? Výfuk .... nutné

benzínové motory...

Moderátoři: standokan, rapid.direct

Odpovědět
Luko.V
Řidič
Řidič
Příspěvky: 67
Registrován: 05.02.2009 23:58

Kdo poradí? Výfuk .... nutné

Příspěvek od Luko.V »

Ahoj. Pokusím se popsat můj problém. Po zjištění, že mám prasklý vlnovec na výfuku jsem se rozhodl pro výměnu celé části. Je to Páša B5,5, 1.8T 20V. Zajel jsem do servisu, bylo mi řečeno že není problém, jen že musí sundat tu část i s katem, protože se tam blbě dostává. Dnes jsem si šel pro auto, mechanik se tvářil spokojeně. Musel sice sundat nádobku na chladící kapalinu, vzduchový filtr i s boxem, pak odpojil obě lambdy a vytáhl to ale říkal, že v poho. Tak jsem na to mrknul zespoda, vše vypadalo o.k. Ale kámen úrazu nastal po nastartování. Nezhasla kontrolka měření emisí! Začaly kolísat otáčky na volnoběh, přidal jsem plyn, když spadly auto se dusilo až chcíplo. Takhle se to opakovalo 3x. Poté už auto srželo otáčky normálně ale kontrolka emisí stále svítí. Tak jsem odmítl zaplatit a nechal si zavolat šéfa. Zítra tam jedu znovu, napojí to na VAG a prý uvidí. Když jsem tam auto dával a bylo vpořádku, tak jsem tedy zvědav, co zjistí VAGem. Každopádně chci auto v původním stavu, je to mazel a štve mě to.... Ted se obracím na Vás, milí VW odborníci. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Že by některá z Lambda sond šla do věčných lovišť? Nebo kat, jak ho měl venku? Či se mohlo dostat něco do porubí? Kontroloval jsem box s filtrem, všechny konektory, to je o.k. Prosím, pomozte.... Děkuji mnohokrát.
VW Passat 1.8T, 110Kw, Highline

Uživatelský avatar
Meatfly
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 310
Registrován: 01.10.2007 09:56

Re: Kdo poradí? Výfuk .... nutné

Příspěvek od Meatfly »

Jsem docela zvědav, co ti poví. Mám ten vlnovec taky na hadry, ale čekám, že ho vyměním až po zimě. Tak prosím písni co to bylo.

Luko.V
Řidič
Řidič
Příspěvky: 67
Registrován: 05.02.2009 23:58

Re: Kdo poradí? Výfuk .... nutné

Příspěvek od Luko.V »

Vyřešeno - byl vadný konektor na váze vzduchu, v servise po diagnostice vyměněn, auto šlape jako hodinky. Jinak mi říkali, že pokud je zbytek té části potrubí v pohodě bez poškození, tak se nahrazuje čistě jen ten vlnovec a ne celá část. Cena dílu je u mé motorizace 3700Kč plus práce 700Kč. Takže nic extra levného. Jinak kdyby měnil jen ten vlnovec, vešel bych se komplet do 1000Kč. Ale jsem rád, že to mám z krku, ted to nějaký ten pátek vydrží :D
VW Passat 1.8T, 110Kw, Highline

Odpovědět

Zpět na „Motory - benzin“