V Monze startuje SEAT León Eurocup

Co se děje kolem VW.

Moderátoři: LukaSHek, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
T4
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1467
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Decin
Kontaktovat uživatele:

V Monze startuje SEAT León Eurocup

Příspěvek od T4 »

Třetí ročník seriálu SEAT León Eurocup, , který se pro sezonu 2010 stal součástí mezinárodního kalendáře Mistrovství světa cestovních vozů WTCC startuje tento víkend v italské Monze. Seriál, který vznikl v roce 2008 ve spolupráci se SEAT Sport, se během dvou sezon osvědčil jako ideální odrazový můstek z národních šampionátů do světových podniků. Stále více jezdců WTCC přichází z podniků Eurocup, stejně jako z různých závodů pořádaných SEATem, jako jsou Supercopa ve Španělsku, Francii, Itálii a Německu.


Ve srovnání s předchozími roky dochází pro sezonu 2010 ke dvěma změnám. První změnou je, že vítězové každého závodu nebudou za odměnu startovat na další akci WTCC za volantem León FSI, ale místo toho obdrží finanční odměnu. Technická a sportovní pravidla zůstávají naprosto stejná, protože se během posledních dvou podniků stala konzistentními a efektivními. Počet registrovaných účastníků proto stále roste. Časový harmonogram zůstává také beze změn - stejně jako v roce 2009 bude probíhat jeden závod v sobotu a další bude následovat v neděli, a to při zachování stejného bodového systému.

Druhá novinka se týká samotných automobilů. SEAT León Eurocup je vybaven novou elektronickou převodovkou, která zajistí, aby byly změny rychlostí ještě hladší a rychlejší.

SEAT Sport Jaime Puig ředitel: "Rok po roce se ukazuje, že Eurocup je nejlepším testem pro přestup do Mistrovství světa cestovních vozů WTCC. Freddy Barth a Norbert Michelisz, kteří v Eurocupu soutěžili v loňském roce, jsou toho nejlepším příkladem. V Eurocupu dostali průpravu závodních jezdců a byli schopni získat potřebné finanční prostředky, aby mohli skvěle odstartovat v letošním seriálu WTCC. Jsme velmi spokojeni, že se stále více jezdců se dostává do WTCC právě po účasti v soutěžích pořádaných SEAT Sportem. Eurocup je poslední soutěží, která otevírá svou sezonu, zatímco Supercopa ve Španělsku, Francii, Itálii a Německu již velmi úspěšně probíhá a počet jejich účastníků se zvyšuje s každým závodem."

České barvy v Monze bude obhajovat i Michal Matějovský, který bude v seriálu Eurocup opět bojovat o přední příčky. Českým fanouškům, se představí prvního srpna v rámci závodů SEAT Leon Eurocup na brněnském okruhu.

Program víkendu

Pátek, 21. května
10:15 - 10:45 Volné tréninky
13:45 - 14:15 Volné tréninky

Sobota, 22. května
9:45 - 10:15 Klasifikace
14:05 1. závod

Neděle, 23. května
10:50 2. závod

Kalendář 2010
22-23 květen Monza (Itálie)
19-20 červen Zolder (Belgie)
17-18 červenec Brands Hatch (Velká Británie)
31 červenec - 1 srpen Brno (Česká republika)
4-5 září Oschersleben (Německo)
18-19 září Cheste (Španělsko)


zdroj: IVG
Přílohy
WTCC_01.jpg
WTCC_02.jpg
WTCC_03.jpg
Obrázek

Seati vetrelec .o)
Řidič
Řidič
Příspěvky: 128
Registrován: 02.04.2010 13:49

Re: V Monze startuje SEAT León Eurocup

Příspěvek od Seati vetrelec .o) »

tak tam bych chtel bejt :(
V5 2.3 110kw

Odpovědět

Zpět na „Novinky & Tiskové zprávy“