Další karosářskou variantou řady Ibiza je stylové kombi

Co se děje kolem VW.

Moderátoři: LukaSHek, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
T4
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1467
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Decin
Kontaktovat uživatele:

Další karosářskou variantou řady Ibiza je stylové kombi

Příspěvek od T4 »

Stylové kombi Ibiza ST, které se představilo na Ženevském autosalonu, právě přichází na český trh. SEAT důsledně pokračuje ve své produktové ofenzívě a s Ibizou ST rozšiřuje výjimečně úspěšnou modelovou řadu o třetí karosářskou variantu s širokou nabídkou výbav a vyspělou technikou.
"Zaváděcí cena modelu Ibiza ST 1,2 (51 KW/70 k) ve výbavě Reference bude 234 900 Kč," říká Petr Táborský, vedoucí zastoupení SEAT na českém trhu. "Přicházíme s praktickým a zároveň si troufnu říci také s nejkrásnějším kombi v segmentu a věříme, že i cena, s níž zahájíme prodej, bude pro zákazníky velmi příjemnou zprávou. Je to dokonalý vůz pro širokou klientelu, kterou osloví typickými znaky produktů španělské značky: emocemi, skvělým designem, dynamikou, hospodárností, uživatelskou přívětivostí a finanční dostupností."

S modelem Ibiza ST (SportTourer) chce SEAT oslovit zákazníky, kteří hledají praktický, ale zároveň atraktivní vůz. SEAT sází na to, že tato novinka zčásti zaujme také firemní zákazníky, kteří tvoří nezanedbatelné procento prodejů v tomto segmentu.
Designéři SEATu Ibize ST vtiskli jedinečný designérský styl španělské značky. Hlavním kritériem při přípravě toho vozu byla především maximální funkčnost, ale i navzdory karoserii kombi s velkorysým zavazadlovým prostorem zůstal zachován mladistvě sportovní charakter modelové řady Ibiza. Příď má "šípový design", který je typickým znakem značky SEAT a záď dostala novou podobu s dvoudílnými koncovými svítilnami. Zadní převis SEATu ST je citlivě začleněn do celkového designu a protažený profil dodává vozu jistou eleganci.
Ibiza ST je dlouhá 4,23 metru, což je o 18 centimetrů více než u Ibizy. Díky prodloužené délce se kapacita zavazadlového prostoru již u základního objemu zvýšila až na 430 litrů. Zavazadlový prostor je tak dostatečně velký a sklápěním dělených zadních sedadel jej lze postupně dále zvětšovat až na 1164 litrů. Konstruktéři kladli důraz nejen na optimální šířku zavazadlového prostoru, ale také na velikost jeho vstupního otvoru a optimální výšku nakládací hrany. Stejně jako u všech ostatních modelů značky SEAT nabízí Ibiza ST díky precizní výrobě značnou tuhost a dlouhou životnost karoserie.
V současné době je velmi hospodárný provoz samozřejmostí u všech vozů značky SEAT a jejich základem jsou moderní motory s technologiemi TDI common rail a TSI. U modelové řady Ibiza ST budou nabízeny čtyři varianty zážehových agregátů: 1.2 (51 KW/70 k), 1.4 (63 KW/85 k), 1.2 TSI (77 KW/106 k) a 1.2 TSI (77 KW/106 k) se 7 st.převodovkou DSG. Pro zákazníky, kteří preferují vznětové jednotky, budou v nabídce celkem 4 motorizace nabízející hospodárný provoz,ohleduplnost k životnímu prostředí a technologii TDI s přímým vstřikováním common rail: 1.2 TDI CR (55 kW/75 k), 1,2 TDI CR (55 KW/75 k) Ecomotive, 1.6 TDI CR DPF (66 kW/90 k) a 1.6 TDI CR DPF 77 KW/105k).
SEAT Ibiza ST získala v testech Euro NCAP nejvyšší možný počet hvězd. 5 hvězdiček získala za ochranu cestujících na předních sedadlech, čtyři za ochranu dětí a tři hvězdičky v oblasti bezpečnosti chodců. Tento výborný výsledek řadí Ibizu ST mezi nejbezpečnější vozy své třídy. Zárukou skvělých jízdních vlastností je precizní a bezpečný podvozek.
SEAT Ibiza ST nabízí tři stupně výbavy: Reference, Style a Sport. Již v základní verzi Reference poskytuje bohatou výbavu obsahující např.: 4 airbagy, ABS, podélné střešní nosiče, rádio s přehrávačem CD/MP3, elektrické ovládání předních oken, centrální zamykání, deaktivaci airbagu u spolujezdce. Bohatou sériovou výbavu doplňuje také velmi atraktivní nabídka výbavy na přání jako jsou např.: natáčecí Bi -xenonové světlomety, automatická klimatizaci Climatronic. Díky bohatě sériové výbavě a další široké nabídce technicky vyspělých prvků výbavy na přání je tak Ibiza ST schopna uspokojit poptávku široké skupiny zákazníků a moderních firem v segmentu malých kombi. Zvláště, když k mladistvému charakteru každého vozu značky SEAT patří i vynikající poměr výkon/cena.
V České republice bude SEAT Ibiza ST v prodeji od června 2010.


zdroj: IVG
Přílohy
IbizaST_01.jpg
IbizaST_02.jpg
IbizaST_03.jpg
IbizaST_04.jpg
IbizaST_05.jpg
IbizaST_06.jpg
Obrázek

Seati vetrelec .o)
Řidič
Řidič
Příspěvky: 128
Registrován: 02.04.2010 13:49

Re: Další karosářskou variantou řady Ibiza je stylové kombi

Příspěvek od Seati vetrelec .o) »

jo tak na tu mam zalusk tak za cca rok.
V5 2.3 110kw

Odpovědět

Zpět na „Novinky & Tiskové zprávy“