Nový Model

2002 - 20..

Moderátor: Mára_VR6

Pravidla fóra
Moji milí příznivci všech Touaregů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případně použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Touaregů vkládejte do podsekce Můj Touareg a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mì obracejte v SZ.
Mára_VR6
Odpovědět
LuboR5
Pilot
Pilot
Příspěvky: 790
Registrován: 15.01.2009 09:28
Bydliště: okr. Karviná

Re: Nový Model

Příspěvek od LuboR5 »

moje řeč

Uživatelský avatar
pásovec
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 5487
Registrován: 25.03.2008 20:26
Bydliště: Praha

Re: Nový Model

Příspěvek od pásovec »

Tak jsem v novém seděl asi půl hoďky a mizérie. Úplně na mě všude kouká něco neprémiového. Kam sem se podíval, tak jsem zahlédl nějakou nepatřičnost :-( A úplná tragédie byly zadní sedačky, v tom se nedá sedět.
Dodo Juice,Microfiber Madness,Autoglym,Meguiars,Swissvax,Raceglaze,Carpro a další..
http://www.detailingclub.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrázek

MilanV6TDI
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 27
Registrován: 12.10.2010 13:21
Bydliště: Brno

Re: Nový Model

Příspěvek od MilanV6TDI »

Zattím jsem nestíhal se v něm projet, i když jak jsem psal výše, mě novou filozofií koncepce nijak nenadchl. Jenom jsem ho fofrem omrkl na salonu. Co píšeš mě dost šoklo. Taky jsem měl takovej pocit že z toho udělali tuctovku. Musím ho aspo'n na 3 ho'dky zkusit, a't po něm subjektivně neplivu. Zatím teda zklamání. Na jednu stranu šikovné fajn věci, posuvné sedačky vzadu, uzavřený pneu okruh odpružení, nová V8 TDI, i když s tím bych ještě chvíli počkal až vyzraje, a navíc bez difu a redukce. Kdybych sečet plus minus, tak mi vychází mínus. Do pr..e proč bych měl mít nové auto horší než staré.

zajda82
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 475
Registrován: 19.08.2009 15:06

Re: Nový Model

Příspěvek od zajda82 »

ty zadni sedacky jsou hodne tragicky, ale ja myslim ze tohle je proste spjaty s SUV jako takovym, zatim v kazdem se mi v zadu sedelo velice spatne, ty auta smerem od prednich sedacek prestavaji davat smysl

MilanV6TDI
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 27
Registrován: 12.10.2010 13:21
Bydliště: Brno

Re: Nový Model

Příspěvek od MilanV6TDI »

No v jedničkovym se zadníma sedačkama bez posuvu se mi sedělo docela fajn,
mám teda drobnějsí postavu, pro velikýho chlapa tam moc místa taky není. Vzadu stejně jedu jenom když nás někdo veze z pařby. Když už udělaj sedačky s posuvem, které se daj šoupnout víc do kufru, proč je nemůžou udělat pořádně.

Uživatelský avatar
Mára_VR6
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 5888
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Železný Brod, okr. Jablonec nad Nisou

Re: Nový Model

Příspěvek od Mára_VR6 »

tak zadní sedaky by bylo to poslední, co bych řešil. Za víc než rok jsem vzadu ještě nejel.
Moje Touaregy 2.5TDI a 4.2 V8 FSI
Pokud vám zmizí inzerát, neptejte se mě proč - nesplňoval pravidla

MilanV6TDI
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 27
Registrován: 12.10.2010 13:21
Bydliště: Brno

Re: Nový Model

Příspěvek od MilanV6TDI »

Jak píšu, jenom z pařby, spíš takové postesknutí. Člověk už byl natěšenej na novýho, že by vyměnil, ale když si vezmu, že si člověk zvykl na otevírací okno kufru,příčnej posuvnej nosič maskovanej jako spojler kdykoli poruce, dif a redukce u všech motorizací - chtěl sem jít do 4,2 tdi bez difu a redukce pro mě nepoužitelnej, pořádnej volič automatu, tak zadní sedačky jsou fakt to poslední. Ještě jssem teda neměl čas novýho pořádně vyzkoušet, třeba si člověk zvykne.

Uživatelský avatar
pásovec
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 5487
Registrován: 25.03.2008 20:26
Bydliště: Praha

Re: Nový Model

Příspěvek od pásovec »

Já bych volil zlatej dobrej Facelift :-)
Dodo Juice,Microfiber Madness,Autoglym,Meguiars,Swissvax,Raceglaze,Carpro a další..
http://www.detailingclub.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrázek

Peklip
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 21
Registrován: 13.11.2010 10:38
Bydliště: moravskoslezský kraj

Re: Nový Model

Příspěvek od Peklip »

Pánové přiznávám, že jsem lehce zaujatý, protože jsem včera objednal Touarega V6 TDI do výroby (paket interiér, světla a pérování + další drobnosti), ale nemyslím si, že by nový model byl cestou zpět. Můžeme se tady bavit jestli je něco více či méně prémiové, ale v zásadě jsou to detaily. Mám doma sbírku testů nového Touaregu napříč různými vydavatelstvími (Auto TIP, AMS, 4x4, Off Road, Auto Car, …) za poslední půl rok, nikdo neshledal zásadní nedostatek – nebavím se o subjektivním pocitu prémiovosti či neprémiovosti, ale pocitech z jízdy podpořených objektivním měřením – např. vnitřní hlučnost při 130 km/h 66 dB v testech opakovaně, starší model 68-69 dB (vzestup o 3 dB je subjektivně vnímán jako dvojnásobné zvýšení hlučnosti), pružná akcelerace, brzdná dráha, vyhýbací manévr, spotřeba…Nechci tady vše srovnávat se starším modelem, ale v objektivních hodnotách měl soupeře jen v X5, ML ev další modely s odstupem. Posledním utvrzením, že nový model nemá větších slabin byl velký test v britském Auto Caru, kde prošel téměř se samou chválou – a to tam Němce moc nemusí. Chápu, že trošku lpíte na svých starších modelech – ale myslím, že tento „superrobustní“ styl automobilů už odvál čas a dnešní spotřebitel již nepotřebuje dokazovat svou „nadvládu“ velikostí, ale spíše si potrpí na větší eleganci, ekologičnosti, lepší akceleraci a jízdních vlastnostech…Dokazuje to i vysoká poptávka po tomto modelu – ještě o prázdninách dodací lhůta 4 měsíce, nyní 5-6. O terénních schopnostech se nebavím, kdo chce do terénu, koupí si 4Xmotion a cenově je na tom stále výborně proti prémiové konkurenci.
Závěrem jen, že jsem samozřejmě novým modelem jel, pocity kladné – hlavně mě překvapil pocit relativní lehkosti a poslušnosti v zatáčce i při normálním režimu tlumičů. Důležité je ale pro mě i hodnocení motoristických novinářů, kteří přece jen mají větší možnost přímého srovnání s konkurencí.

MilanV6TDI
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 27
Registrován: 12.10.2010 13:21
Bydliště: Brno

Re: Nový Model

Příspěvek od MilanV6TDI »

Jsem přesvědčen že většina kolegů na tomto f'oru si touarega, a't I. Nebo II. nekupuje kvůli nějaké nadvládě velikosti, nebo zbytnění ega, jak se člověk občas dozvídá. II. touareg není o nic menší drobeček než předchůdce, přesto, že 2 metráky schodil, což je určitě dobře, plus spousta dalších technologických vychytávek.
Pro lidi, kteří si jej pořizovali pro jeho schopnosti - výborný pracant, naložený vlek 1tuna hlínou při práci na louce v pořádném kopci, svážení sena, dojezd na chalupu v horách, pohodlný polykač kilometrů, solidní reprezentace, vyblbnutí se na tankodromu, se stal asi docela kultem se svojí funkčností bez zbytečných kudrlinek. Tento vůz tímto docela vyčníval a to jsem docela vybíral mezi jím, lexusem, XC 90, X5....posléze mě přiznám se dostal.
Jediné co mě poněkud mrzí, že vlastnosti, pro které jsem do jedničky šel poněkud vymizely a začal směřovat do filozofie Q7, ML. Chtěl sem vyměnit drobka za II , ale z uvedenlho odkládám, jestli snad offroad paket bude i k 4,2 tdi, zatím výlučně k tebou vybrané motorizaci. Volba dle mě velmi dobrá - po 170.000 km naprostá spokojenost až na prasklou levou hlavu, naštěstí připojištěná záruka. Přeji hodně radosti a spokojenosti s novým mazlem.

Tahoma
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: 01.12.2010 21:12

Re: Nový Model

Příspěvek od Tahoma »

Ahoj, tak jsem se také nakonec stal dalším z příznivcům Touarega a po dlouhém vybíráni mezi různými značkami (RR Sport,LR Disco 4,Pathfinder 3,0 V6) jsem se nakonec rozhodl pro nového Touarega (předtim Mitsu Outlander).Tak jsem od července majitelem Touarega 3,0 V6.Nacpal jsem do nej skoro vse co se dalo, a proto jsem atakoval témeř 2mio.Ale kdyz uz, tak uz:-)Najel jsem zatim cca 9tis. a musím konstatovat, ze jsem zatim uplne nadšen. Doslova se těším na kazdou jízdu.Spotřeba mne překvapuje, protože od zacatku jezdím za průměrných 9,6L (mix dálnice,okresky,Praha).Pokud jsem jel jenom okresky(dle předpisu), tak jsem cca 300km dal za průměrných 7,4L.U nového auto mne to docela dostalo.Zatim jsem zkratka nenašel jedinou věc,která by mne vadila.Jsem doslova nadšen a možna je to také tím, ze jsem nemel možnost zásadního srovnání s předchozím modelem(dvakrát jsem ho sice řídil a nenadchl mne (nicméně to není objektivni).Proto mám pocit,ze mne doslova hýčká:-).Uvidíme s odstupem doby,až k tomu začnu mít víc pragmaticky přístup:-)Zatim jen muzu kazdemu říct "jdete do toho".Urcite rad budu dělit o zkušenosti s tímto novým modelem.
Touareg forever:-)

Mig37
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 17
Registrován: 06.12.2010 20:03

Re: Nový Model

Příspěvek od Mig37 »

Někde jsem četl takovou moudrost, pod kterou bych se podepsal. Auto, co stojí víc než mega, by nemělo chrochtat :lol:
I když nový Touareg 4,2 TDI se stovkou za 5,8 to je hodně silné lákadlo, počítám, že ani nemají benzínový motor s takovým potenciálem.

Uživatelský avatar
vrbic
Člen klubu
Příspěvky: 365
Registrován: 21.01.2010 22:52
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový Model

Příspěvek od vrbic »

Zdravím chlapi,

Tak jsem měl o víkendu možnost zapůjčení Nového modelu na služebku na celý den. N.Paka - Brno, Brno - Praha, Praha - N.Paka.
Motorizace V6 TDi 240k, měchy, 4Xmotion, kůže... výbava fakt slušná.
Podotknu, že Touarega první generace nevlastním, takže nemůžu a vlastně ani nechci srovnávat s předchodzím modelem.

Jízda byla neuvěřitelně komfortní. Celkem hustě sněžilo a i přesto jsem něměl sebemenší pochyb autu nevěřit. Směr na Brno byl slušně nafoukaný sníh, auto drželo skvěle. V6 TDi podle mě úplně stačí, převodovka řadí výborně a už bych se na manual nikdy nevrátil :-).
Auto má najeto asi 15tisíc a na to, že jsem mu docela dával byla večer, na konci jízdy na počítači spotřeba 8.2/100km. Což je podle mě super.

Vracet se mi ho fakt nechtělo :-) Byl jsem z něho nadšený.
Ale te´d fakt nevim... jestli Facelift v nějakým individualu, nebo ještě nějaký čas počkat a pořídit "dvojku", protože tohle mě fakt přesvědčilo.
Přílohy
t1.JPG

Uživatelský avatar
Mára_VR6
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 5888
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Železný Brod, okr. Jablonec nad Nisou

Re: Nový Model

Příspěvek od Mára_VR6 »

Takovou projížďku ti fakt závidím :wink: Já bych z něj už nevylezl :mrgreen:
Moje Touaregy 2.5TDI a 4.2 V8 FSI
Pokud vám zmizí inzerát, neptejte se mě proč - nesplňoval pravidla

Uživatelský avatar
vrbic
Člen klubu
Příspěvky: 365
Registrován: 21.01.2010 22:52
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový Model

Příspěvek od vrbic »

Máro byla to paráda :-)
Ale kdyby mi dal na celý den někdo toho tvýho, byl bych z něj vyřízenej taky ;-)

V každým případě motor, převodovka, pohodlí - to jsem si fakt liboval :-) Navíc to ještě vonělo novotou, no nádhera.
Měl jsem udělat víc fotek, ale nějak jsem na to nevzpoměl.

Jen takový postřeh... na volbu "comfort" to celkem hodně houpalo. Nebo aspoň jsem měl takový pocit. Pak jsem přepnul na "sport" a zbytek cesty jel tak, to mi vyhovovalo, do zatáček to sedělo podstatně líp.

Klíčky jsem vracel nerad, ale nedá se svítit.

Odpovědět

Zpět na „Touareg“