Zhasnutí motoru za jízdy

1.4, 1.6, 1.8, 1.8T, 2.0, 2.3, 2.8, 3.2

Moderátoři: VWMysak, vtuni, HANZ500, MartinZ22

Odpovědět
mirvyh
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 25
Registrován: 23.02.2008 13:41
Bydliště: Zlín

Zhasnutí motoru za jízdy

Příspěvek od mirvyh »

Dnes a před dvěma dny mi při plynulé jízdě se zahřátým motorem zhasnul motor. Žádné cukání, žádný divní zvuk nebo kolísání otáček prostě to cca v 60 km/h zhaslo - rozsvítila se první kontrolka oleje a pak baterie. Prostě jako by někdo vytáhl nebo vypnul klíček v zapalování. Chvilku jsem počkal - znovu natočil a jako by se nic nestalo - šlapalo to pěkně. Auto to jsem dal odpoledne na VAG a bez závad. Klapka je čistá a dle hodnot na VAG bylo vše ok. Auto mám 1,6 16V 77 kw - motor AZD. Tipuji ji to na snímač otáček motoru co je na klikovce, ale jak se ujistit že je to on? Nový stojí necelé 2000,- což se mi vyměnovat nechce když nemám jistotu z VAG. Nevíte čím by to mohlo být? Máte s tím někdo zkušenost?

Uživatelský avatar
bifur
Profík
Profík
Příspěvky: 1127
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Bratislava

Re: Zhasnutí motoru za jízdy

Příspěvek od bifur »

Tipol si to asi spravne. Pokial to bolo normalne pod plynom a zdochlo, tak asi to cidlo otacok. Este by to teoreticky mohlo byt rele palivoveho cerpadla alebo spinacka..

mirvyh
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 25
Registrován: 23.02.2008 13:41
Bydliště: Zlín

Re: Zhasnutí motoru za jízdy

Příspěvek od mirvyh »

Jen mě překvapuje, že se to nedokáže zapsat do paměti závad. Počkám ještě - pokud se to bude opakovat zkusím vyměnit do čidlo otáčet a pak dám zprávu - jiné řešení asi nevidím. Může se mi nějak poškodit motor nebo případně něco jiného, když mě to třeba v cca 90km/h pod plynem zhasne?

Uživatelský avatar
kanec.h
Člen klubu
Příspěvky: 1169
Registrován: 03.10.2007 16:31
Bydliště: RoUtE 66

Re: Zhasnutí motoru za jízdy

Příspěvek od kanec.h »

a co treba spinacka?nekolikrat jsem sednul do auta a po otoceni klicku a ni prd az na ponekolikate naskocily kontrolky + zaclo cerpadlo mohl jsem nastartovat.... po vymene el.casti spinacky vse ok.......mel jsem ten samy problem za jizdy mi auto chcipalo zniceho nic :) VAG zadnou chybu neobjevil :!: :!: :!: :!: :!:
je fakt ze kdyz chciplo tak vetsinou do rychlosti 70km/h a na 4 nebo 5 stupen (ale nebylo to pravidlem ta rychlost) kdyz jsem mel + jeden dilek do rezervy pokud se tohle seslo chcipalo to pravidelne........spinacka vymenena a od te doby vse ok............jen jezdim furt pres pulku nadrze takze newim treba by se to zvalo opet kdyz by chybel dilek do rezervy......sice je to nepravde podobny ale............jen ma skusenost - tady - ten elek.dil spinacky - http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=75&t=185242" onclick="window.open(this.href);return false;
snimac otacek vymenen pred 14 dny nez problem zacal................
VW - (V)ízda (W)ivotem!!!! :-D

Odpovědět

Zpět na „Motory - benzin“