Smrad v topeni climatronik

Sedačky, volanty, palubní desky, elektro...

Moderátoři: VWMysak, vtuni, HANZ500, MartinZ22

Uživatelský avatar
Jakub51
Řidič
Řidič
Příspěvky: 70
Registrován: 15.07.2009 18:46
Bydliště: Kaceřov

Re: Smrad v topeni climatronik

Příspěvek od Jakub51 »

Nevim kde kdo hleda ale treba http://www.ACI.cz" onclick="window.open(this.href);return false; je ma :lol: :lol:

Uživatelský avatar
favo
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 499
Registrován: 30.08.2010 15:55

Re: Smrad v topeni climatronik

Příspěvek od favo »

Goauld píše:Pod palubkou u spolujezdce je dekl ventilátoru na dvou šroubech M8, někdy na něm bývá připojenej konektor a zevnitř je předehřívací odpor. Bývá to ještě překryty takovou šedou měkkou pěnovou hmotou, stačí povolit velkej plastovej šroub, odhrnout ten pěnovej kobereček a seš u deklu.
Jen doplním, že mě tu pěnovou dečku držely dva plastový šrouby s čočkovou hlavou a ještě byla přitažena eS páskou k tělesu klimatroniku. Samotný topení bylo ještě schovaný pod vrstvou izolační hmoty, která třeba v octávii 1.6 nebyla, nejspíš dodatečná izolace kvůli ropě pod kapotou. Udělal jsem to jak tady píší, ale zjistil jsem, že je mnohem pohodlnější vyhodit kastlík před spolujezdcem a místo spodního krytu ventilátoru odšroubovat jen ten "předehřívací odpor" otvorem po něm jsem nastříkal do vnitř tuto dezinfekční pěnu dokud nelezla ven a postupoval dle návodu na obalu. U nás tuto pěnu prodávají běžně na krámu za cca 290,- kč. Je to sprej s obrázkem panelu klimatroniuku a tuším značka CRC, ale to si nejsem nyní na 100% jist. Zkoušel jsem všelijaký spreje k tomu určený, ale vždy po vypnutí klimatizace to smrdělo zatuchlinou. Sice jen chvíli, ale smrdělo. Oddělal jsem tedy již zmíněný kryt a kouknul na výparník a byl potažený z části čímsi co připomínalo plíseň. Po aplikaci pěny mám konečně klid a příjemně to i voní.

Pěna viz odkaz.

http://www.lg-shop.cz/crc-cistic/" onclick="window.open(this.href);return false;
felicia 1.4 (1.3) MPi
Golf IV 1.9 TDi ASZ Highline

Uživatelský avatar
Goauld
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 4727
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Prostějov

Re: Smrad v topeni climatronik

Příspěvek od Goauld »

Pěnovou dečku sice drží dva plastovy šrouby, ale vyšroubovat stačí jenom jeden a tu pasku tam taky nechat, protože pak to jenom odklopíš a máš hned přístup k tomu deklu. Odmontovávat celej kastlík je zbytečná práce navíc. Když čistíš klimu pravidelně tak jak by se měla, tj. aspoň 2x za rok, tak se zanedlouho vykašleš na to abys odmontovával celej kastlík a sundáš jenom ten spodní kryt. Hadička od té dezinfekce je většinou dost dlouhá, aby ses dostal kamkoliv a na výparník je krásně vidět a dostaneš se tam pohodlně aji bez sundanyho kastliku. Akorát máš hlavu obráceně, což za těch 10 vteřin co to tam nastříkám není nic co by mě zabilo, nebo mě z toho po zbytek dne bolela hlava.
Mimochodem nevím o jakym odporu mluvíš ty, ale já sem mluvil o tom co je právě na tom krytu vespod, nemá ho ale každej, jenom někdo, já třeba ne.
GOLF IV 1.9TDI ; Jeep Grand Cherokee WK2 5.7 HEMI

Uživatelský avatar
favo
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 499
Registrován: 30.08.2010 15:55

Re: Smrad v topeni climatronik

Příspěvek od favo »

Já to auto mám dva měsíce a klimu jsem čistil poprvé v životě, proto možná zbytečně složitě. Ze spodu žádný odpor nemám, ale v části kde je výparník, mám v horní části přišroubovaný jakýsi bazmek o velikosti cca 5x7 cm oranžové nebo žluté barvy s konektorem a po vymontování z toho trčí hliníkové tyčky o různých délkách. Já volil tento postup proto, že jakmile jsem sundal spodní kryt, tak mi začal vypadávat ventilátor, tak jsem to zase složil a použil již zmíněný postup. Konečně fungovalo to a toho jsem chtěl dosáhnout, to mi pro začátek stačí.
felicia 1.4 (1.3) MPi
Golf IV 1.9 TDi ASZ Highline

Uživatelský avatar
OndraV5
Závodník
Závodník
Příspěvky: 547
Registrován: 15.11.2010 14:50
Bydliště: Krucemburk, VWysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Smrad v topeni climatronik

Příspěvek od OndraV5 »

měl by někdo k tomu i nějaké foto? :)

Odpovědět

Zpět na „Interiér + Elektro“