Zapalovací kabely

Všechny modely.

Moderátoři: standokan, Martin. D, smyk, Mára_VR6

Odpovědět
vwjetta
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: 13.02.2012 09:46

Zapalovací kabely

Příspěvek od vwjetta »

ahoj lidi. Mám novou Jettu. V najetých 700 km a 14 dní provozu se rozsvítila krátce kontrolka motoru a stabilita vozu. Dále bzv. Nechal jsem to prohlédnout a výsledek: lehce nakousnutý kabel ke svíčce. pouhým okem téměř nepostřehnutý. nechal jsem tam 2000 za opravu a je to snad ok.

přijde mi ale divné, když má auto najeto tak málo a stálo vždy někde v garáži domku nebo v práci, aby hlodavec uřadoval.. Přijde mi jen divné, že: než jsem si auto odvezl ze salonu, prodejce mě opakovaně upozorňoval na nákup spreje proti kunám, když jsem jim volal ohledně závady, měl tušení na nahlodaný kabel. Když si ho vyzvedával technik, měl stejnou teorii. Výsledek diagnostiky to i potvrdil. Nebudu rozvádět teorii, jestli to byla moje myš, nebo nějaká na lodi (u jetty cestou z mexika). Servis mi to nechal zaplatit a dál se semnou nebavil.Mám ale tušení že o nakousaných kabelech mojí jetty něco věděli.. Dnes jsem tedy koukal na všechny kabely. Nový je jasný.Je jiný. Ale na ostatních je rozdíl ve vyražené datumovce. Tedy rok sedí vždy, ale zobrazení ciferníku měsíců je jiný. Tři jsou po 3/6/9/12 a jeden má 1/2/3/4....11/12, tedy všechny vyzobrazené měsíce. Je možné, že při výrobě bude jeden jiný ? (výrobce a loga jsou stejné všude)

Mám tedy prosbu, kdo máte nové auto a původní kabely, můžete se prosím kouknout jaké máte vyražené na kabelu (fajfka blíž k cívce) ty ,,hodiny" s datumovkou? jestli je zobrazení na všech stejné nebo i rozdílné.Mám pocit,že už tam byl problém při prodeji auta. Díky Petr
Přílohy
kabel.jpg

Uživatelský avatar
vwento
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 317
Registrován: 04.12.2008 23:22
Bydliště: Brno

Re: Zapalovací kabely

Příspěvek od vwento »

tak to si pis ze pri prodeji o tom neco nekdo vedel.. tezko prodejce bude upozornovat na nebezpeci utoku kuny a snazit se prodat sprej proti hlodavcum.. a mechanik byl asi s tvou jettou taky seznamen kdyz podle rozsvicene kontrolky motoru dokazal diagnostikovat po telefonu spravnou zavadu.. jeste ted kdyz je venku stale -10°C a hlodavci skoro spi...proste se nekomu znamymu hodil ten kabel tak si ho pujcil a tobe tam strcili nejaky poskozeny..
B6 BKC

Odpovědět

Zpět na „Servis & Pomoc & Tuning“