Nefunkční přídavné vyhřívání chladící kapaliny

Sedačky, volanty, palubní desky, elektro...

Moderátoři: standokan, rapid.direct

Aleš Pastorek
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 2
Registrován: 09.11.2011 11:23

Re: Nefunkční přídavné vyhřívání chladící kapaliny

Příspěvek od Aleš Pastorek »

Čidlo teploty chladící kapaliny se nachází těsně za vstřikovacím čerpadlem při pohledu na motor od chladiče.Má zelenou barvu a je 4-pinové.Není šroubovací, ale je zajištěno pouze takovou plastovou podkůvkou, která se při demontáži vytáhne a potom se velice lehce dá vydělat i samotné čidlo.Samozřejmě vyteče i chladící kapalina, která je nad čidlem.Měl jsem úplně stejný problém.Vyměnil jsem čidlo chladící kapaliny ( 442,-Kč ) a spínací relátko žhavení č.370 ( 355,-Kč ), které se nachází pod torpédem na pravé straně při pohledu od nárazníku ve větší plastové schránce spolu s řídící jednotkou.Před tím jsem samozřejmě vyzkoušel na nabíječce jak žhaviče motoru, tak příhřevu vody.všechny -OK.Po výměně čidla a spínacího relátka je v autě při -8°C do 12 minut krásně teplo.

seki1111
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 3
Registrován: 09.11.2011 20:07

Re: Nefunkční přídavné vyhřívání chladící kapaliny

Příspěvek od seki1111 »

bude to termostat... vyskúšaj si ho aj tak, že ked naštartuješ auto a nahreje sa napr. na tých 60°C, tak hadica, ktorá ide do chladiča musí byť studená, pretože neviem presne ale okolo 87°C má otvárať termostat. Samozrejme, že ak je naplno zapnuté kúrenie tak sa pomalšie zohrieva, pretože tým vykurovaním, ho hneď chladíš. Druhá vec, ak máš prídavné špirály v chladiacej kvapaline a je veľký odber prúdu (svetlá,ventilátory,rozmrazovanie skla, autorádio)... tak ti vypne tie žhaviče, aby nevybíjalo baterku ...

hugpolis
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 14
Registrován: 23.02.2012 19:18

Re: Nefunkční přídavné vyhřívání chladící kapaliny

Příspěvek od hugpolis »

Mám stejný problem akorat nemužu najit to poj....ý čidlo.Jedná se o Passat B5,benzin,5 valec, 2,3l,4motion,rok2001,synchro,kod motoru AZX.prosim o radu,studeny startuje bez problemu i pri -23,jakmile prekroči teplota vody 50°C (od 50°C-do85°C) motor zhasne a nejde nastartovat.Po vychladniti nastartuje opět bez problemu.

Pardal
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 46
Registrován: 21.01.2012 19:22

Re: Nefunkční přídavné vyhřívání chladící kapaliny

Příspěvek od Pardal »

Ty žhavky jsou stejný jak ty v hlavě motoru, nebo je tam nějaký jiný typ ?

Odpovědět

Zpět na „Interiér + Elektro“