Mikrospínače předních dveří - jsem z toho Antilopa :D

Sedačky, volanty, palubní desky, elektro...

Moderátoři: standokan, rapid.direct

Uživatelský avatar
napster
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 6483
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Kolem MB a nebo PHA
Kontaktovat uživatele:

Re: Mikrospínače předních dveří - jsem z toho Antilopa :D

Příspěvek od napster »

mam stejny problem u spolujezdce. otevřu dveře rychle a na maxidotu to nehlásí otevřené dveře,ani stropní lampička se nerozsvítí. pokud je ale otevřu do polohy,kdy jen odskočí dveře a nejdou otevřít, a opřu se do dveří,tak lampička a maxidot hlásí otevřený dveře. musim vyměnit mikrospínač,nebo stačí jen nějak pročistit? a mam mrtvej mikrospínač(zatekla mi tam voda z ostřikovače) ve vratech. jde nahradit jinym mikrospínačem,nebo zámkem ze sedana?
Lepší mrtvej,nez druhej!!!
Skoda Superb II TDI elegance 2010 125kw
čištění interieru,exterieru, pece o kozene interiéry, lesteni,korekce laku. Ochrana laku. Detailing Mlada Boleslav a okolí

MSMisak
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 25
Registrován: 13.03.2011 20:21
Bydliště: BRNISKO

Re: Mikrospínače předních dveří - jsem z toho Antilopa :D

Příspěvek od MSMisak »

majkl1 píše:Ne. Zámek je přeci na dvě části. Když se chceš dostat k mikrospínačům, musíš ho "rozloupnout" na dva kusy. V jedné je elektrika, v druhé mechanika. Tyto dvě části jsou spojeny jediným bodem - právě tím táhlem pohybujícím mechanickou částí. Během práce na elektrické části dojde v 50% případů k pootočení toho táhla a když si to nevšimneš, sesadíš to blbě. Po elektrické stránce všechno maká, slyšíš motorek, fungují okna, centrál i osvětlení, až na mechaniku dveří, kde je blbě sesazený zámek, protože buď je stále v poloze zamknuto, nebo odemknuto, podle toho na jakou stranu od vidličky jsi dal to táhlo. :wink:

Jak tak koukám po fóru tak se ty věci řeší u pašíka stále dokola :)))
Opravdu majkl měl pravdu uplně jsem přehlédl takovou pacičku.
Jenže, složil jsem vše, klíčkem zamyká,ale hned jak jsem složil,objevil se jiný problém :D

Přes centrál (dálkové ovládání) se odemykají všechny dveře i při použití klíčku,ale na zamykání vůbec nereáguje.
Klíčkem zamču pouze dveře u řidiče.

Když ovšem použiji zamykání celého vozu přes ovladací panel uvnitř vozu tak se vše zamyka i odemyká...
Napádá Vás něco?

Mikrospínač jak se zdá přestal zase fungovat, světélko ve dveřích řidiče svítí stále...

Diagnostika háže klasicky chybu centrálu víc neřekne.
VW PASSAT VARIANT 1,9TDI COMBI (1999)

Uživatelský avatar
majkl1
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 10099
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Ždírec nad Doubravou (VWysoČína)

Re: Mikrospínače předních dveří - jsem z toho Antilopa :D

Příspěvek od majkl1 »

Komfortka nedostane signál od mikrospínače snímající polohu klíče "zamknuto". Pokud chceš zprovoznit, doporučil bych ti opět sundat tapec, oddělat krycí plech a multimetrem odzkoušet, zda jde vůbec tento konkrétní signál ze zámku. Bohužel ti z hlavy neřeknu, na kterých pinech tento signál hledat. Najdi si společnou kostru a pak testuj jednotlivé piny. Jeden z nich by měl při zamykání klíčkem detekovat signál. Pokud ne, je chyba buď v DPS nebo v mikrospínači samotném. Jednou jsem se setkal s tím, že byl zlomený pin přímo v konektoru zámku. Nebylo to vidět, páč to bylo přímo v průchodu plastem. Multimetrem to jde snadno najít, ale kdo by to tam hledal, že?
Chybu určitě hledej ve dveřích mezi zámkem a řj dveří včetně, přitom řj je nejméně pravděpodobná. Z ní jde již signál po dvou kabelech canovým signálem a jelikož ti ostatní el. funkce zámku fungují, chyba nebude v kabeláži ke komfortce.
Jo a pokud ti svítí spodní světýlko, bude to další chyba s tou předchozí nesouvisející. Jsou to zcela oddělené obvody a je pravděpodobné, že může haprovat i alarm, pokud tam máš teda ten sériový.
Passat B5,5 4motouz (AVF)
Yamaha Virago XV 535
Audi A4 B6 Avant quattro (AVF)
Touareg I facelift 3.0 TDI (CASA)

Uživatelský avatar
cernohousmartin
Pilot
Pilot
Příspěvky: 758
Registrován: 22.01.2009 23:59
Kontaktovat uživatele:

Re: Mikrospínače předních dveří - jsem z toho Antilopa :D

Příspěvek od cernohousmartin »

zeptam se tady abych zbytečně nezakládal nové téma.Dnes jsem si všiml že když otevřu dveře u řidiče tak maxidot je nezobrazý jako otevřené,tak jsem koukl na osvětlení na spodu dveří a to sice svítí,ale strašně málo,oproti druhé straně je to sakra rozdíl.Mam se připravit na výměnu mikrospínače nebo muže být problém někde jinde.Jinak zámek normálně zamyká,vnitřní osvětlení taky funguje,jen ten maxidot a světýlko ve dveřích zlobí.Dík za radu...

Uživatelský avatar
majkl1
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 10099
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Ždírec nad Doubravou (VWysoČína)

Re: Mikrospínače předních dveří - jsem z toho Antilopa :D

Příspěvek od majkl1 »

cernohousmartin píše:zeptam se tady abych zbytečně nezakládal nové téma.Dnes jsem si všiml že když otevřu dveře u řidiče tak maxidot je nezobrazý jako otevřené,tak jsem koukl na osvětlení na spodu dveří a to sice svítí,ale strašně málo,oproti druhé straně je to sakra rozdíl.Mam se připravit na výměnu mikrospínače nebo muže být problém někde jinde.Jinak zámek normálně zamyká,vnitřní osvětlení taky funguje,jen ten maxidot a světýlko ve dveřích zlobí.Dík za radu...
Zkontroluj oxidaci kontaktů u žárovky toho spodního světýlka a správnou funkčnost diody, která je u žárovky - tuším, že jsem jí jednou nahradil obyčejnou univerzální (např.1N40007) a funguje to dodnes.
Passat B5,5 4motouz (AVF)
Yamaha Virago XV 535
Audi A4 B6 Avant quattro (AVF)
Touareg I facelift 3.0 TDI (CASA)

Luccaso7
Řidič
Řidič
Příspěvky: 91
Registrován: 27.07.2012 14:32

Re: Mikrospínače předních dveří - jsem z toho Antilopa :D

Příspěvek od Luccaso7 »

tak já se taky přidám s mým problémem. Vyměnil jsem spodní světýlka ve dveřích za diodové, stropní taky i v kufru. všechny ok až na spolujezdcovo stranu. Světýlko se nerozsvítí při otevření dveří a nereaguje ani stropní světýlko. Ale když otevřu řidičovo dveře tak se stropní světýlko jen rozsvítí,ale po zavření dveří by se mělo po chvilce stmívat a nic se nedějě.světýlko svítí pořád, občas poblíkává jako by se chtělo setmět,ale nic. Dříve mi poblikávalo i to spodní osvělení dveří i s vnitřním osvělením když jsem poklepal koberec na KJ, vyndal jsem KJ a zjistil na tom velkým černým nejspíš spínacím relé studený spoj - proletoval jsem to a teď mi už osvětlení svítí v podstatě stabilně jen když je zapnuté světýlko do polohy ON. když se někdy rozhodne zhasnout, tak jen takovým způsobem, že zavřu dveře a světlo jednou ze sta pokusů se setmí,ale na těch ledkách je vidět že tam jde napětí. čím to sakra může být? Je možné že tohle všechno způsobuje jedinný mikrospínač? nebo popř jen v předních dveřích?

tady přikládám log:
Adresa 46 -------------------------------------------------------
Řídící jednotka: 1J0 959 799 J
Komponent: 0E Zentral-SG Komf.0002
Kódování: 04097
Opravna #: WSC 00028
4 Nalezeny chyby:
00849 - Kontakt S na spinaci zapalovani -D
25-00 - neznamy stav spinace
00953 - casove omezeni vnitrniho svetla
25-10 - neznamy stav spinace - Sporadicky
00928 - Zamykaci jednotka centralniho zamykani: strana ridice (F220)
27-10 - nesmyslny signal - Sporadicky
00930 - Zamykaci jednotka centralniho zamykani vzadu vlevo (F222)
27-10 - nesmyslny signal - Sporadicky

Majklus85
Řidič
Řidič
Příspěvky: 53
Registrován: 10.05.2014 16:53

Re: Mikrospínače předních dveří - jsem z toho Antilopa :D

Příspěvek od Majklus85 »

Mám podobný problém. mě zase svítí stropní světýlko stále když je v poloze dveří. když otevřu dveře u spolujezdce , tak na maxidotu se někdy ukáže ikonka otevřených dveří někdy ne. ale všiml jsem si že když mám otevřené dveře tak na maxidotu se mi nezobrazí otevření dveří, jakmile manualně na madlu zmačknu klíček na zamknutí tak se ukáže.odemknu a zmizí :) uplně naopak. a stropní lampička stále svítí. zavřu dveře svítí,otočím klíčkem svítí, nastartuji svítí, zamknu auto odejdu přijdu za 30 min stále svítí :D jde buď to vypnout natrvalo do polohy O nebo do polohy 1 ale na poloho dveře svítí stále . nesetkal jste se s tím někdo? měl jsem vyndanou stahovačku, ale nic jsem neodpojoval.
Passat AVF 120 KW.EGR Off, Kat. Off.

Odpovědět

Zpět na „Interiér + Elektro“