Brzdy – destičky - kotouče – výměna

2002 - 20..

Moderátor: Mára_VR6

Pravidla fóra
Moji milí příznivci všech Touaregů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případně použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Touaregů vkládejte do podsekce Můj Touareg a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mì obracejte v SZ.
Mára_VR6
Odpovědět
h.h8
Řidič
Řidič
Příspěvky: 97
Registrován: 18.10.2010 07:15

Brzdy – destičky - kotouče – výměna

Příspěvek od h.h8 »

Ahoj, rád bych poprosil o vaše názory na výměnu předních a zadních kotoučů a destiček na Touarega. V autoriz. servise je to celkem pálka tak sháním někoho levnějšího kdo mi je vymění, pokud máty typy z okolí Prahy. Dále pak bych se chtěl zeptat jestli máte zkušenosti s nějakými výrobky, origo jsou to asi BREMBO jak kotouče i destičky, ale jestli se vyplatí koupit nějaké jiné výrobce, např na netu auto Kelly nabízí výrobce STARLINE, PILENGA, FERODO, ATE, BOSCH, FEBI…
Cenově se poměrně hodně liší a tak bych rád zvolil nějakou kvalitu ale za rozumnou cenu. Poradíte kde nejlíp sehnat kotouče a destičky?

Uživatelský avatar
ameron
VWagenista
VWagenista
Příspěvky: 1402
Registrován: 24.02.2006 21:02

Re: Brzdy – destičky - kotouče – výměna

Příspěvek od ameron »

Nenapisal si ake mas auto ale napriklad na V6 3.2 v http://www.autokelly.sk" onclick="window.open(this.href);return false; kupis predny kotuc v rozmedzi od 50-300 euro, zadny od 60 do 170
brzdove dosky predne mas od 50 do cca 200 euro a zadne od 40 do 250. Takze ak si vyberies najlacnejsie tak ta komplet vymena vyjde na 310 euro (a to som si teraz nie isty ci ta cena je za par kotucov alebo za jeden ja som ratal za jeden) ak najdrahsie tak 1390 takze v tomto rozmedzi sa mozes pohybovat a ked si ich budes chciet vymenit sam staci ti zohnat si
takyto bit
bit.JPG
na demontaz strmenov na ebay ho mas za 22 dolarov, ale kupis ho aj v lepsom obchode s naradim.
Co sa tyka znaciek tak ja sa drzim v strede vacsinou vynecham Starline (ale mozno niekedy vyskusam) a nebal by som sa ferodo a febi. Na passate som mal aj drazkovane ATE boli 2x drahsie ako ferodo a vydrzali rovnako takze asi tak.

Uživatelský avatar
PavelSv
Závodník
Závodník
Příspěvky: 535
Registrován: 22.01.2010 17:50
Bydliště: Deblín 30km od Brna
Kontaktovat uživatele:

Re: Brzdy – destičky - kotouče – výměna

Příspěvek od PavelSv »

Ja vždy zákazníkum nejvíce doporučoval a montoval desky Textar kotouče brembo případně kotouče Zimmerman fungovalo to a funguje dobře :good: .Pak jsem dostal nabídku a zkusil na svoje desky cifam metelli a kotouče sbs a mam je teda zatim měsíc a najeto cca 5 tis ale zatim to hodnotim dost pozitivně a vzhledem k ceně :yahoo:

Uživatelský avatar
cosby
Profík
Profík
Příspěvky: 1098
Registrován: 24.02.2006 21:02

Re: Brzdy – destičky - kotouče – výměna

Příspěvek od cosby »

Hoši nevím jak vy,ale já jsem na svojeho Touarega dával ATE a až druhá sada a reklamace.Po 3000 vibrace.Nasral jsem se,nechal jsem stočit původní a už 6000 paráda.Dnes je toho tolik,ale věřím,že 80% se vyrábí bůhví kde a jen se tam nalepí značky jednotlivých výrobců.

Odpovědět

Zpět na „Touareg“