nízká účinnost brzd

Podvozky, kola, nápravy, brzdy, pneu...

Moderátoři: standokan, rapid.direct

xingisx
Pilot
Pilot
Příspěvky: 725
Registrován: 29.01.2012 14:01
Bydliště: ústí nad Labem

Re: nízká účinnost brzd

Příspěvek od xingisx »

do nouzáku nepadne, teda ne elektronicky. Jelikož lopatky se ti naklopí na maximální tlak pouze při funkco podtlaku. Pokud podtlak nefunguje, lopatky zůstanou na minimálním tlaku... Vyzkoušíš to tak, že odpojíš hadičku podtlaku z turba a nastartuješ, pak jí přiložíš a musí ti vyjet táhlo ovládání lopatek. Pokud vyjede, podtlak dává správný. Můžeš to zkoušet kolikrát chceš

Uživatelský avatar
Bobo_Petřvald
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 49
Registrován: 29.05.2012 11:38
Bydliště: Petřvald (okr. Karviná)

Re: nízká účinnost brzd

Příspěvek od Bobo_Petřvald »

Zdravím kluci,
ať hledám jak hledám nenacházím můj problém...

Stává se mi, občas, jednou za 150-200km, že mi naskočí na palubním PC hláška "STOP, závada na brzdách!" Po připojení na VAG to v paměti žádnou závadu nenašlo. Každopádně se to projevuje tím, že auto poté brzdí málo jako by bez posilovače... Po vypnutí a zapnutí motoru opět funguje. Zkoušku našlapání pedlu a poté nastartovat, tak pedál klesne, tudíž dle vyčtených věcí tady podtlak funguje, hadičky jsem kontoloval a jsou v pohode, jedinou jsem vyměnil a ta byla k EGR ale je to už delší dobu.
No a další problém je ten, že teď jsem přijel s autem na kruhový objezd, kdy jsem pomalu dobrzdil, ale potom už jsem se nerozjel, brzdy zůstaly sevřený.. Každopádně po 5 minutách povolili a auto se samo rozjelo, pak už stačil jen lehký dotek na brzdový pedál a opět se vše kouslo... Po nouzovém dojetí domů, za pomoci ruční brzdy.. auto brzdí zas jak má.. už si nevím rady, VAG žádná chyba nenalezena a já už jsem z toho tak zmatený, že vlastně ani nevím, kde začít hledat příčinu. Přední třmeny po repasu, brzdové hadičky měněny, při vypnutém motoru pedál tvrdý (odvzdušněno) ABS funguje, ESP taktéž.. prosím zoufale o jakoukoli radu Passat 1.9, 96kw 2003 r.v.

Předem všem moc díky

Uživatelský avatar
dvml
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 320
Registrován: 23.08.2009 23:35
Bydliště: Ústí nad Orlicí

Re: nízká účinnost brzd

Příspěvek od dvml »

U mého stařečka se mně to taky stalo(bez blokování brzd) a nakonec byla v háji jednotka ABS.
Když nemyslíš,zaplatíš
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Podvozek a kola“