Help přední diferák.. :(

2002 - 20..

Moderátor: Mára_VR6

Pravidla fóra
Moji milí příznivci všech Touaregů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případně použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Touaregů vkládejte do podsekce Můj Touareg a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mì obracejte v SZ.
Mára_VR6
Odpovědět
Uživatelský avatar
Leos130
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 27
Registrován: 24.02.2006 21:02
Kontaktovat uživatele:

Help přední diferák.. :(

Příspěvek od Leos130 »

Zdar klubáci, chvilku mi to trvalo, ale nakonec jsem přišel na důvod nepříjemného hučení od cca 60 do 130... Jj, přední diferák.. Vypuštěním oleje bylo vše vyjasněno. Dělá tady někdo spolehlivej opravy či výměny? Zná někdo důvod a co tam vlastně odchází? Olej, ložiska, vada materiálu???? Rád bych se vyhnul stejnému konci po výměně, či oparavě.. Nebo jestli má někdo 100% dif.na prodej... Díky za rady a tipy..


PS: r.v. 2004, 4.2

Uživatelský avatar
pogy14
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 41
Registrován: 08.01.2011 21:53
Bydliště: Trnava

Re: Help přední diferák.. :(

Příspěvek od pogy14 »

Nazdar, môžem sa opýtať čo si zistil po vypustený oleja? Mám tiež problém, počujem pri jazde tiež asi v rozmedzí 60 - 100km/h ako by ložisko hučalo, počujem to v oblasti pod vodičom, zvuk sa meni pridaním alebo ubraním plynu, najprv som si myslel, že to bude ložisko stredového uloženia kardanu, ale to mám už vymenené, kontrolovali mi olej v prednom difáku, bol v poriadku lebo som ho menil hned ako som auto kupil, nenašli v nom žiadne kovové časti čo by naznačovalo vadu na difáku, odpojili poloosi od predného difáku a kontrolovali ložiska, aj ložiská kolies všetko je vraj ok, uzavreli to tak, aby som počkal kým sa pokazí úplne alebo ten zvuk bude silnejší, lebo zvuková intenzita sa od tej doby čo to začalo robiť nezmenila, ja to počujem stále lebo na tom aute jazdím denne, ale cudzí človek keď ho veziem to nepostrehne až keď ho na to neupozorním aby to počúval, mne to však lezie na nervy.

Uživatelský avatar
Leos130
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 27
Registrován: 24.02.2006 21:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Help přední diferák.. :(

Příspěvek od Leos130 »

Tak pokud Ti nikde nic nenasli, tak netusim... ja sel taky nejdriv po kardanu apod. , ale bez uspechu. Tak jsem zkusil vypoustet oleje a bylo jasno. Asi být Tebou, zkousim to pravidelne -toho oleje tam zas tolik neni.Jinak je to slyset od cca 60-130. Jinak v oleji plno kovovych spon. Uvidim jak s opravou, jestli staci loziska, nebo jestli odchazi i ozubene kola.... Spoleham na rady klubaku, snad nejsem prvni kdo to resil...:(


Má někdo zkušenosti se záměnou diferáku 4.2 - V10? Dle Etky jsetli jsem se dobře podíval, tak objednávací číslo je jiné, ale praxe je někdy jiná.. Uvítám každou radu.. Díky..

turborohlik
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 3
Registrován: 08.11.2012 23:44

Re: Help přední diferák.. :(

Příspěvek od turborohlik »

Brácha měl ten samej problém s 3,2 a nakonec nechal diferák opravit a bylo tam jen špatné ložisko.Oprava vyšla něco kolem 4 tisíc a je to asi půl roku zpátky a zatím v pohodě.

Odpovědět

Zpět na „Touareg“