Spínač výstražných světel + blinkry + cvakání

TDi, TDi PD

Moderátoři: standokan, rapid.direct

Odpovědět
Uživatelský avatar
Koreks
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 11
Registrován: 19.08.2012 12:37

Spínač výstražných světel + blinkry + cvakání

Příspěvek od Koreks »

Dobrý den, toto téma tu už několikrát je, ale né můj konkrétní problém, nebo jsem ho nenašel.
Klasika - z ničehonic mi začalo cvakat z palubovky (jakoby zvuk spínání relé rychle zasebou - nepravidelně) zjistil jsem že to dělá spínač varovných světel ve kterém je to relé na blinkry (přerušovač)
tak jsem ho vyndal chtěl jsem ho prostříknout, vyčistit, to jsem udělal, namontoval zpátky, ale blinkry přestali ůplně reagovat (fungovalo poze výstražné osvětlení 4xblinkry najednou) tak jsem se v tom vypínači "šťoural" a zjistil jsem že když mam zněj sundaný kryt a vydím přímo "střeva" vypínače (relé, tištěný spoj,konektory co se šoupou v takových drážkách když se zapínají výstražné světla atd.)
ta prošku snim pootočím (má trochu vůli, a jak sním otočím asi se spojí nějaké konektory nebo co nebo to dosedne) a blinkry fungují, jakmile to pustím do polohy zpátky už nefungují (místo blinkru se mi rozvítí obrysové pravé nebo levé světlo) ale blinkry nic.

koupil jsem nový vypínač tedy, a ten mi vykazuje uplně stejné chování jako ten starý (tedy už samovolně necvaká, ale blinkry nefungují , fungují jen varovná světla jak sem již popisoval u starého vypínače.

nějaké rady čím by to mohlo být ? děkuji
Passat Variant 2003 1.9TDI 96KW
Fabia Combi 2000 1.9TDI 74KW

15648213
Řidič
Řidič
Příspěvky: 174
Registrován: 04.08.2010 06:43
Bydliště: Frýdek-Místek

Re: Spínač výstražných světel + blinkry + cvakání

Příspěvek od 15648213 »

Nevím proč ti toto zrovna nefunguje, ale to nepravidelné cvakání, jak si o něm psal na začátku není způsobeno relem od směrovek, ale je to chyba v páčce směrových světel. Hodně lidí ji měnilo, já jsem ji pročistil a čtyři roky mám už klid.
VW Passat B5.5 AVF
VW Touareg R5 BAC

hucelnevim
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 462
Registrován: 17.02.2013 20:00

Re: Spínač výstražných světel + blinkry + cvakání

Příspěvek od hucelnevim »

mozna je to blbost ale nemas prasklou zarovku v nejaky ze smerovek...u nekterych aut to dela ze kdyz praskne tak to blika rychle
Je to pašák a baští 5,5 litru ropy na 100, 1,9 TDI PD, 85 kw

wojtaaa
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: 26.02.2013 20:48

Re: Spínač výstražných světel + blinkry + cvakání

Příspěvek od wojtaaa »

Já měl podobný problém když jsem zapl směrové světlo tak jse rozjělo bez problému vypl jsem ho a asi po 10sekundách se ozvalo nepravidelné cvakáni z palubovky . Občas jsem dal směrové světlo a bliklo 1X a dal nic ... Tak jsem se tady dočet na forum ze stači prošplichat pačku přepinače smšrovích světel . Takže nějaky sprei ja použil čistič konektoru s dlouho tičinkou kterou sjem strčil po pačce až k jejímu konci v palubovce spoje prošplichal páčkou híbal navrch ,dolu asi 10X a už pul roku spraveno :)

Dwonder
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 30
Registrován: 07.04.2014 18:10

Re: Spínač výstražných světel + blinkry + cvakání

Příspěvek od Dwonder »

Zdravím zničeho nic mi přestaly fungovat blinkry a tak jsem tady hledal, ale nikde jsem nenašel, že by někdo řešil stejný problém. Blinkry zničeho nic nejdou a ani výstražné. Pouze při zapnutí směrové páčky se ozve lupnutí od přerušovače z tlačítka výstražných světel. Pojistky jsou OK nevíte čím by to mohlo být :?:
Rv. 98 AFN

Odpovědět

Zpět na „Motory - diesel“